استقبال رییس مجلس از پیشنهاد تنفس ۵ یا ۱۰ ساله به جنگل های کشور

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: رییس مجلس شورای اسلامی با یادآوری پیشنهاد تنفس ۵ ساله ی جنگل ها گفت: برای کاهش میزان آسیب دیدگی جنگل های کشور باید بیش از پیش پیشنهادهای کارشناسان محیط زیست را مطالعه و اجرا کرد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رییس و مدیران سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به سخنان رییس این سازمان در خصوص وضعیت جنگل ها و مراتع کشور گفت: برخی از کارشناسان محیط زیست پیشنهادی را ارائه کرده اند مبنی بر اینکه به جنگل ها یک تنفس ۵ ساله یا ۱۰ ساله داده شود و هیچگونه بهره برداری صورت نگیرد که می توان روی آن مطالعات مورد نظر را انجام داد.

وی افزود: به عنوان یک روش کاربردی می توان تنفس جنگل ها را در یک بازه زمانی بررسی کرد و اگر به این نتیجه رسیدید که این اقدام ثمربخش است می توانید به شکل طرح و یا لایحه ای به مجلس ارائه دهید و مجلس نیز بیشترین حمایت را برای حفظ جنگل ها و مراتع کشور بعمل می آورد.

وی با بیان اینکه مجوز تغییر کاربری ها باید همراه با سخت گیری های مورد نیاز باشد گفت: متاسفانه برخی افراد و سازمان ها براحتی اجازه ورود به جنگل ها را می گیرند و یا با مجوز جنگل ها را تغییر کاربری می دهند یا علاوه بر محیطی که در آنجا فعالیت می کنند دست به اقدامات دیگری می زنند که هیچ مجوزی برای آن ندارند و این اقدامات غیرقانونی تبعات زیادی را برای جنگل ها به بار می آورد.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید برای جنگل و حفاظت از منابع طبیعی کشور تعریف داشته باشیم و روشی را ابداع کنیم که بر اساس آن به افرادی مجوز فعالیت در این عرصه ها بدهیم که با خلاقیت هم از این منابع بهره برداری صحیح کنند و هم حفاظت نمایند.

وی با تاکید بر اینکه جنگل تنها چوب نیست ادامه داد: می توان روش هایی را ابداع و یا گسترش داد تا با مشارکت مردم هم از جنگل استفاده شود و هم آسیبی به جنگی نرسد مثل انجام کارهایی همچون تولید عسل طبیعی و گذاشتن کندو بر روی تنه های درختان که هم آسیبی به جنگل وارد نمی شود و هم از مواهب الهی به بهترین صورت استفاده می شود.

وی با اشاره به احداث واحدهای تفریحی پارک جنگلی نزدیک دریاچه سد لتیان گفت: شهرداری در این پارک جنگلی یک سری فروشگاه و آلاچیق و… احداث کرده است و مردم از آن استفاده می کنند و هزینه های نگه داری جنگل نیز تامین می شود می توان از چنین روش هایی در مناطق جنگلی دیگر نیز استفاده کرد  و یا روش هایی را ابداع کرد و ضمن استفاده از منابع طبیعی از آن حفاظت نمود.

وی در پایان این دیدار با یادآوری مشکلات حفاظت از مراتع و منابع طبیعی گفت: دستبرد به مراتع و منابع طبیعی بسیار مسئله اسفناکی است در همین اطراف تهران می شود می توان مشاهده کرد که چقدر فاجعه انگیز از زمین های منابع طبیعی غیر قانونی بهره برداری می شود که سازمان منابع طبیعی باید با کمک قوه قضائیه و نیروی انتظامی یک ساماندهی در این بخش انجام دهد و لزومی ندارد برای جلوگیری از دستبرد به منابع طبیعی این همه مشکل داشته باشیم.

در ابتدای این دیدار خداکرم جلالی رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مدیران این سازمان به بیان چالش ها، برنامه ها و گزارش عملکرد خود در خصوص جنگلداری، بیابان زدایی و حفظ و حراست از مراتع پرداختند.

+182
0
  

15 دیدگاه

  1. دوست می‌گوید:

    پیش از اجرای هر پروژه ای باید کارشناسی لازم صورت بگیره, که میگیره انشاالله..
    مفرهای قانونی و افراد سودجویی که از تلاطم بوجود آمده بهره میبرند باید پیشبینی شوند.

    پر طرفدار Thumb up 14 Thumb down 0

  2. مسعود شکیبایی می‌گوید:

    باید به مسئولان فواید جنگلها و مراتع رو در حفظ آب، جلوگیری از سیل، جلوگیری از فرسایش خاک یا رانش زمین، پاکی هوا و غیره آموخت و نشان داد متاسفانه مسئولان به فواید عینی و مستقیم تبدیل شونده به پول بیشتر اهمیت میدن تا دیگر فواید مهمتر جنگلها و مراتع
    کارشناس محیط زیست باید دلایل بسیاری از مشگلاتی رو که در اثر تخریب منابع طبیعی ایجاد میشه به مسئولان گوشزد کنن
    طرح عدم بهره برداری از جنگلها و مراتع به شرط مقابله جدی با زمینخواران حکومتی و شخصی میتونه موثر باشه
    و البته چند روز پیش طرح یا لایحه عدم برداشت ۵ ساله چوب از جنگلها در کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس تایید نشد میشه گفت منابع طبیعی ما زیر بخش کشاورزی کمر خم کرده
    و عید همتون مبارک

    پر طرفدار Thumb up 11 Thumb down 0

  3. بهرام می‌گوید:

    با این وضع تخریبی که من میبینم اگه تنفس ۱۰۰ سال هم بدن دیگه فایده نداره ولی بازم غنیمته
    وسط جنگل های بکر شمال اتوبان زدن برا عبور ماشینای حمل چوب

    پر طرفدار Thumb up 13 Thumb down 0

  4. داریوش می‌گوید:

    هیچ درختی به هر بهانه ای نباید بریده بشه که هیچ تا صدها سال دیگه هم باید جنگلکاری بشه بریدن درخت اون هم توی کشور خشکی مانند ایران که بیشتر گسترش بیابون هست چه معنایی داره؟ چوب هم میخوان کشورهای بارانی زیادی هست که چوب میفروشن

    پر طرفدار Thumb up 12 Thumb down 0

  5. فرزند ایرون می‌گوید:

    حرف حرف حرف

    پر طرفدار Thumb up 17 Thumb down 0

  6. شاهین می‌گوید:

    از ۱۴ میلیون هکتار جنگلهای شمال ایران در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ خورشیدی امروز تقریباً چیزی باقی نمونده به جز مناطق محدودی در مناطق حفاظت شده ، جنگلهای ایران به شدت مخروبه شدند و رو به زوال کامل هستند. متاسفانه تا امروز هیچ برنامه مشخص و مدونی برای حفاظت از جنگلها وجود نداشته و نگاه به جنگلها صرفاً سودجویانه بوده ، امیدوارم این طرح به زودی اجرا بشه و نه تنها برداشتی صورت نگیره بلکه نیاز شدید به احیا و طرحهای بزرگ جنگل کاری نیز دیده میشه. البته من خوش بین نیستم که این طرح اجرا بشه حتی اگر تصویب بشه چون موارد مشابه در کشور ما زیاد داشتیم که قانون تصویب شده ولی هیچ گاه عملی نشده است.

    پر طرفدار Thumb up 11 Thumb down 0

  7. مهدی چلانی می‌گوید:

    به ظاهر اقدام خوبی از طرف مسئولین سازمان جنگل ها صورت گرفته که رئیس مجلس را در جریان امور قرار داده اند و این نشان از دغدغه و البته ناچاری ایشان بوده است، اما با انجام این کار وظیفه مجلس سنگین تر می شود، امیدوارم ایشان نیز پی به اهمیت موضوع ببرند.

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  8. ایرانی می‌گوید:

    امیدوارم تنها به حرف و یک مصاحبه ختم نشه.
    جای تاسف داره که پشت بیشتر زمین خواریها و دست دارزیها به جنگل و مراتع مهم کشور یک شخص پرنفوذ یا دارای مقام منصب دولتی پنهان شده.

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  9. یک دوست می‌گوید:

    ذغال الان شده کیلویی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومن
    مطمئنا بعد از اجرای این طرح باید ذغال از چین بیارن تا جوابگوی قشر مرفه منقل نشین و گوشت شکارخور بهتر حل بشه!

    پر طرفدار Thumb up 3 Thumb down 0

  10. Mostafa می‌گوید:

    باسلام، متاسفانه در نوک قله ها هم جاده می برن، تخریب در مملکت ما بسیار زیاد است، نه کار فرهنگی درستی صورت میگیرد و نه قوانین درست حسابی و نه حمایت قضایی و… وجود دارد، با این وضعیت انتظاری از نیروهای اندک محیط زیست و منابع طبیعی نباید داشته باشن، و از همه مهمتر متاسفانه اکثر مسئولین بالادست ما ارزش درخت، محیط زیست را نمی دانند.

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  11. وحید.ب می‌گوید:

    مادر بزرگم مثلی میگفت که:
    قدر من را کی بدانی من نباشم…

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  12. امیرعلی ( اون یکی ) می‌گوید:

    کی می خواد جلوی قطع غیر مجاز چوب و کارگاه های زغال سازی غیر مجازو بگیره ؟؟؟!!!
    با این تعداد محیط بان هیچ کاری نمیشه کرد …

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

  13. مجید می‌گوید:

    لطف میکنن واقعا

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

  14. حمید می‌گوید:

    این همه چیز وارد میکنیم از چین . جنس های بنجل . همون پول ها ر بدیم محصولات چوبی که لازم داریم وارد کنیم . جنگل نابود شد یعنی محیط زیست نابود میشه . شرایط اقلیمی تغییر میکنه و درجه حرارت منطقه نیز همینطور افزایش پیدا میکنه. اگه بخاطر کمبود آب نمیشه جنگل ودرخت اضافه کرد حداقل همینا رو دست نزنیم و محافظت کنیم…

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>