توضیحات ابتکار در مورد آشوراده، جنگل ابر، جنگل های شمال و دلبر و کوشکی

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در نشست خبری که در آستانه برگزاری همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد که قرار است روز دوشنبه ۱۷ آذر با حضور سران سه قوه در سالن اجلاس سران برگزار شود، با اشاره به اینکه مقابله با پدیده زمین خواری و مقابله با پدیده تغییر کاربری در مناطق تحت حفاظت شده به طور جدی از سوی دولت و سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری می شود، گفت: گزارشی از اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در مقابله با این پدیده در شورای عالی که با مسئولیت معاون اول رییس جمهور و حضور نمایندگان سه قوا نسبت به مفاسد و زمین خواری برگزار می شود، ارائه شد.

وی با اعلام اینکه حدود سه تا چهار ماه پیش مطرح شد ۴۰ پرونده زمین خواری در دوره های قبل قلع و قمع شده است، گفت: دفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران نسبت به پیگیری این ۴۰ پرونده با همکاری قوه قضائیه و رفع تصرفات گسترده در مناطق که عمدتا در طی ۹ – ۸ سال گذشته در استان تهران در منطقه البرز مرکزی و ورجین رخ داده است؛ اقدام نمود.

۷۷۲ هکتار از مناطق حفاظت شده در کل کشور طی ۲ ماه رفع تصرف شده است

وی از رفع تصرف ۹۰ هکتار از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در استان تهران خبر داد و گفت: برای مقابله با پدیده زمین خواری در کلیه مناطق حفاظت شده به تمام ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها فراخوان داده ایم.

ابتکار ادامه داد :این رفع تصرفات در استانهای کشور بسیار گسترده است و تاکنون ۷۷۲ هکتار از مناطق حفاظت شده در کل کشور طی ۲ ماه رفع تصرف شده است.

اراضی ملی متعلق به مردم است و تحت هیچ شرایطی قابل تصرف نیست

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه ۱۰۰ پرونده زمین خواری دیگر در استان تهران در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: اراضی ملی متعلق به مردم است و تحت هیچ شرایطی قابل تصرف نیست و دولت قویاً با موضوع تغییر کاربری که آسیب های جدی به طبیعت وارد می کند و در برخی از مناطق این آسیب ها غیر قابل جبران و نگران کننده است؛ مقابله می کند.

ابتکار با اشاره به مشکلات و کمبودهای سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با پدیده زمین خواری در مناطق حفاظت شده گفت: با همکاری قوه قضاییه و استانداری ها بیشترین رفع تصرفات را در استان های هرمزگان، گیلان و مازندران داشتیم و پیگیر موضوع هستیم و این روند ادامه خواهد داشت و در اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست اجازه نخواهیم داد هیچ دخل و تصرفی و تغییر کاربری توسط سودجویان رخ دهد.

وی تصریح کرد: مراحل معرفی تصرفات جدید در حال انجام است و از ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها خواسته شده است به این موضوع ورود کنند و گزارش قابل قبولی از این عملکرد به رسانه ها داده شود.

برنامه جامع مطالعات مدیریت مناطق حفاظت شده  با رویکرد حفاظت موثر تکمیل شده است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به تحولی مهم برای مناطق حفاظت شده که در سال ۹۳ اشاره کرد و افزود: در دوره های قبل مطالعات جامع مدیریت مناطق حفاظت شده و مطالعات تفصیلی آن تکمیل شد که برای شکل مدیریت موثر و موفق مناطق که هدف از آن حفاظت تنوع زیستی و گونه های جانوری و گیاهی طرح های مدیریتی مناطق حفاظت شده در دوره جدید اقدام شد.

به گفته ابتکار، روش مدیریت موفق مناطق حفاظت شده که مجموعه های بین المللی در خصوص حفاظت از تنوع زیستی جهان دنبال می کنند، رویکرد استفاده از تجهیزات مدرن، بکارگیری جوامع محلی و دخالت دادن آنها در منافع این مناطق است که در مطالعات جامع مناطق حفاظت شده دیده شده است.

وی ادامه داد : در دنیا مناطق حفاظت شده با ضوابط مشخص و نظارت دقیق به بخش خصوصی واگذار شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در دوره های قبل طرح های مدیریتی مناطق حفاظت شده اجرایی نشده است، گفت: در دوره جدید این طرح ها فعال شده و تک تک استانها برنامه جامع مطالعات مدیریت مناطق را با رویکرد حفاظت موثر انجام داده اند.

اختصاص ردیف اعتباری برای اجرای طرح مدیریت مناطق حفاظت شده

وی با اعلام اینکه برای اجرای طرح های مدیریت مناطق برای اولین بار در تاریخ سازمان حفاظت محیط زیست ردیف اعتباری اختصاص یافته است، اظهار داشت: اجرای طرح های مدیریت مناطق حفاظت شده بر اساس یک برنامه منسجم استانی که در آن زون های حفاظتی، تحقیقاتی، سپر حفاظتی، مناطقی که امکان ورود جوامع محلی و گردشگری طبیعی و فعالیت ها در این زون بندی ها تعریف شده است، اجرا می شود.

ابتکار ادامه داد : برنامه مدیریت مناطق حفاظت شده در استان های کشور بر اساس یک کار تحقیقاتی دانشگاهی و تیم های پژوهشی بزرگ انجام شده است و سازمان های مردم نهاد در این موضوع کمک بزرگی خواهند کرد تا مناطق حفاظت شده با توانمندی بالاتر، امکانات بالاتر، مشارکت جوامع محلی و نتایج موثرتر که نتیجه آن حفاظت از تنوع زیستی کشور انجام شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه سعی شده است در طرح های مدیریت مناطق حفاظت شده از تجربه مشاوران بین المللی استفاده شود، گفت: بر اساس نتایج این مطالعات دو آیین نامه گردشگری طبیعی تدوین می شود و اجازه نمی دهیم هرگونه بهره برداری خارج از ضوابط در مناطق رخ دهد.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران برای اجرای طرح مدیریت مناطق حفاظت شده، گفت: در صدد هستیم با همه استانداران برای حمایت از طرح مدیریت مناطق حفاظت شده تفاهم نامه امضا کنیم.

برای واگذاری زمین در آشوراده مجوزی از سوی محیط زیست صادر نشده است

ابتکار در ادامه به تفاهم نامه ای که با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مورد پناهگاه حیات وحش آشوراده امضا شده اشاره کرد و افزود: با توجه به فراز و نشیب هایی که در این منطقه برای رفع تصرفات داشته ایم، با تلاش های اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران حداقل ۲ مورد از این موردها رفع تصرف شده و بقیه موارد هم حکم قضایی دارد و سازمان حفاظت محیط زیست به شدت با هرگونه تصرف و تخریب در مناطق مقابله می کند.

وی با بیان اینکه در سازمان حفاظت محیط زیست ستاد ویژه ای برای پیگیری موضوع آشوراده تشکیل شده است، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست نگرانی های دوستداران طبیعت را می داند ولی ناچاریم تجربه گردشگری طبیعی که در دنیا با موفقیت و مشارکت جوامع محلی و رعایت ضوابط مشخص اجرا می شود؛ شروع کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه برای واگذاری زمین در آشوراده مجوزی از سوی محیط زیست صادر نشده است، گفت: در تفاهم نامه با میراث فرهنگی و گردشگری ضوابط گردشگری طبیعی قید شده است.

وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست جلسه ای با سرمایه گذار در منطقه آشوراده نداشته است، گفت: در تفاهم نامه با میراث فرهنگی و گردشگری کلیات طرح گردشگری طبیعی تایید شده است و کلیه جزییات آن می بایست به تایید سازمان حفاظت محیط زیست برسد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اجازه نمی دهیم به مناطق حفاظت شده آسیبی برسد، اظهار داشت: همه چیز در مورد منطقه آشوراده شفاف و آشکار است و می خواهیم کمک کنیم طرح گردشگری طبیعی در مناطق حفاظت شده با همکاری جوامع محلی اجرایی شود و در نظر داریم از منطقه آشوراده این طرح را اجرایی نماییم.

مجوزی برای احداث جاده در جنگل ابر صادر نشده است

ابتکار درخصوص جاده ای که در جنگل ابر قرار است احداث شود، گفت: تاکنون مجوزی برای احداث جاده در جنگل ابر صادر نشده است و موضوع موکول به بررسی های جامع و کامل در خصوص احداث این جاده در جنگل ابر شده است.

وی ادامه داد : برای احداث جاده جنگل ابر در دولت همنظری وجود دارد و وزارت راه نیز نظر مساعدی نسبت به این موضوع ندارد و امیدوارم با عنایت به ارزش های ذاتی جنگلهای کشور و روند تخریب که در این عرصه رخ داده است، نمایندگان مجلس عنایات کافی داشته باشند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه جاده کشی در مناطق، تغییر کاربری را به دنبال دارد و باید در قبال فشار تغییر کاربری بایستیم، افزود:

برای احداث جاده در مناطق حفاظت شده می بایست با مطالعات انجام می شود و تا کنون هیچ مجوزی از سازمان حفاظت محیط زیست برای احداث جاده صورت نگرفته است.

طرح گردشگری در مناطق حفاظت شده منطبق بر مطالعات طرح مدیریتی باشد

ابتکار با بیان اینکه موضوع طرح گردشگری و مناطق ویژه گردشگری در مناطق حفاظت شده منطبق بر مطالعات طرح مدیریتی و در زون های گردشگری فعالیت های سازگار با طبیعت باید رخ دهد، افزود: طرح های گردشگری و مناطق ویژه گردشگری مطالعات کافی ندارد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به مطرح شدن موضوع ساخت مجموعه های تفریحی و گردشگری در ارتفاعات شمالی کشور در جلسات مقابله با پدیده زمین خواری گفت: در این جلسه مطرح شد که به جای اینکه مناطق به زور به خصوص در مازندران و گیلان تصرف شود و تغییر کاربری مناطق کشاورزی و مناطق شالیکاری و برنج کاری به مناطق مسکونی انجام شود، پیشنهاد شد این مناطق ویژه گردشگری ایجاد شود.

وی ادامه داد: نیازی به ایجاد مناطق جدید گردشگری نداریم و به اندازه کافی تغییر کاربری رخ داده است بلکه می بایست این مناطق ساماندهی شود تا تغییر کاربری در هر نقطه ای صورت نگیرد.

توقف بهره برداری در جنگل های هیرکانی

ابتکار با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد توقف در بهره برداری از جنگل های هیرکانی دارد، گفت: این جنگلها بسیار آسیب پذیر شدند و دیگر ظرفیت بهره برداری از این جنگلها وجود ندارد و سازمان حفاظت محیط زیست برای این موضوع نشست های ویژه ای در معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی برگزار و پیگیر این موضوع است.

بیشترین تخریب محیط زیست ناشی از بی قانونی است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به صحبت های رییس جمهور اشاره کرد و گفت: رییس جمهور اعلام کرده است بیشترین تخریب محیط زیستی ناشی از بی قانونی است و رویکرد دولت و محیط زیست قانون گرایی است.

وی در ادامه به تحولات خوب در بودجه ۹۴ محیط زیست اشاره کرد و گفت: مقابله با پدیده گرد و غبار در بودجه ۹۴ لحاظ شده است که طرح مقابله با گرد و غبار در سال ۹۳ تدوین و در بسیاری از استان ها با همکاری سازمان جنگلها و مراتع وارد فاز اجرایی شده است.

اعتبار کافی برای حفاظت و احیای تالاب های کشور

ابتکار با بیان اینکه موضوع حفاظت و احیای تالاب های کشور در بودجه ۹۴ دیده شده است، گفت: مشخصاً برای تالاب های استان فارس، هامون، دریاچه ارومیه و انزلی اعتبارات کافی دیده شده است.

وی یکی دیگر از جهت گیری های بود جه ۹۴ را کاهش آلودگی هوا، بهینه سازی مصرف انرژی عنوان کرد و افزود: برای بحث الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی، حفاظت از رودخانه های کشور برای کاهش آلودگی و تامین حق آبه رودخانه های کشور بودجه خوبی دیده شده است.

۴۰۰ میلیارد تومان اعتبارات سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۹۴

رییس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: اعتبارات سازمان در بودجه ۹۴ معادل ۲۳۲ میلیارد تومان و اعتبارات در استانهای کشور ۷۰ میلیارد تومان که در مجموع ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبارات سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۹۴ است که رشد قابل قبولی نسبت به سال گذشته دارد.

وی ادامه داد: در اعتبارات هزینه ای بودجه سازمان ۱۵ درصد افزایش و ۳۰ درصد افزایش در بودجه تملک دارایی داشته ایم.

ابتکار در ادامه به راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی و حفاظت از یوزپلنگ آسیایی اشاره کرد و گفت: بعد از مدت ها با مطالعات و بررسی ها در معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست بنا بر این شد دلبر و کوشکی با مشورت یکی از بهترین مشاوران بین المللی در ایستگاه مطالعاتی که در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست است تحت نظارت قرار بگیرد و همچنین چندین طرح مطالعاتی حیات وحش انجام شد که بر اساس آن برنامه ریزی خواهد شد و خرس سیاه و پلنگ هم با پشتوانه نظارتی تحت مطالعه قرار خواهند گرفت.

ابتکار تاکید کرد: از گفتن محل ایستگاه مطالعاتی دلبر و کوشکی خودداری شود چون حیات وحش نیازمند آرامش است و در فرصت مناسب تصاویری از این دو یوزپلنگ به رسانه ها اعلام می شود.

+131
-2
  

30 دیدگاه

  1. مهسا می‌گوید:

    امیدوارم در حد حرف نباشد و به قول ها و تصمیمات به خوبی عمل کنند.
    مشکلات محیط زیست طبیعی و حیات وحش ان در ایران وخیم است و باید برای احیا و حفاطت در اولویت قرار گیرد .

    پر طرفدار Thumb up 13 Thumb down 3

    • امیر امینی می‌گوید:

      @مهسا: آخه خانم محترم چرا خبر رو نمی خونید؟!!!!داره با زبون بی زبونی میگه آشوراده رفت، جاده ابر هم ساخته میشه و مناطق هم به شکارچی ها واگذار میشه. من نمیدونم چه اتفاقی داره تو این مملکت میوفته که همه نه چششون میبینن و نه گوششون میشنوه. یه بار دیگه بخونید.
      تمام کارایی که قرار بود نشه حالا قراره بشه، رییس سازمان اومده با ایهام و اشاره داره به همه می فهمونه که منتظر چی باید باشین.
      والا خیلی سیاست داری خانم ابتکار ، اینقدر می گی تا قبحش بریزه .

      پر طرفدار Thumb up 24 Thumb down 7

      • مهسا می‌گوید:

        خبر را خواندم اقای امینی. اما دقت کرده باشید، هیچ وقت نظرات طولانی ارسال نمیکنم و جمع بندی مختصری میکنم .

        پر طرفدار Thumb up 8 Thumb down 5

  2. مهدی:حامی حیات وحش می‌گوید:

    دقیقا مسئله همان مسئله ،کی بود کی بود من نبودم معروف است…
    هر کار که میخواهند میکنند ، اما برای فرار از فشار افکار عمومی موضوع را جور دیگر عنوان میکنند…
    کاش حداقل اشاره کوچکی هم به مشکل نسل کشی پرندگان مهاجر فریدونکنار و سرخرود میگردید سرکار خانم ابتکار…

    پر طرفدار Thumb up 33 Thumb down 0

  3. M. Sohrabpour می‌گوید:

    هر حرکت و اقدامى که در جهت واقعى حفظ محیط زیست باشد، مورد قدردانى قلبى و دعاى ازلى اکثریت خاموش مردم ایران است.

    پر طرفدار Thumb up 13 Thumb down 2

  4. شهرابی می‌گوید:

    خیلی جالب و گوهر!! بار بود کلا یکی به نعل زدن و یکی به میخ زدن رو مسئولان ما خوب بلدن
    شب دراز است و قلندر بیدار
    خانم ابتکار شما به عنوان یک فعال سرشناس سیاسی از ابتدای کار به خوبی فعالین و منتقدان را کنترل کرده و هر از چند گاهی با صحبتهایی عوام فریبانه و نه عمل و راهگشایی صحیح از مشگلات زیست محیطی جلب توجه می کنید همه مشگلات زیست محیطی کشور به قوت خود باقیست و شما به غیر از همایش و تفاهم نامه و سخنرانی کاری دیگر نمی کنید
    واقعا شما به عنوان یک فعال سیاسی به خوبی قضایا را ماست مالی می کنید!!
    کلا از نظر شما همه چی آروم و تحت کنترل هست و هیچ مشگلی نیست!؟
    ابتکار: خانمها آقایان توجه کنید!
    از توجهتون ممنونم! جبران می کنم!
    *****
    خانم ابتکار این همه گفتی چرا نگفتی قضییه اون قاچاقچی حیات وحش که خیلی هم گردن کلفت و دم کلفت بود رو چرا پیچوندین؟؟؟!!! جواب بدید

    پر طرفدار Thumb up 36 Thumb down 1

    • barbod می‌گوید:

      گوش اگر گوش تو ناله اگر ناله ماست ! آنچه البته بجایی نرسد فریاد است !
      افسوس که زحمات شبانه روزی محیطبانان و دلسوختگان این آب و خاک را مسئولان نالایق و دکوری بر باد میدهند!
      امیدوار بود آدمی به خیر کسان ! مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان …..

      پر طرفدار Thumb up 19 Thumb down 0

  5. دوستدار محیط زیست و حیات وحش ایران می‌گوید:

    در مورد اشوراده که فرموده اید با رعایت موارد زیست محیطی اقدام به فعالیت کنند و تمام موارد ریز باید بتایید سازمان برسد . میخواهم چند پرسش را مطرح کنم

    آیا تاکنون در سفرهایتان به شمال کشور در کنار جاده ها دیده اید که مردم با زباله هایشان چه میکنند ؟ به پارک سیسنگان که تازه از مواردی است که دایمآ کنترل میشود و نظافت میگردد سر زده اید ؟
    آیا شما فکر میکنید وقتی آن شرکت تاسیسات خود را بنا کرد مامورین سازمان را بداخل راه میدهد که بتوانند موارد را کنترل کنند ؟
    آیا تاکنون سواحل شمالی کشور را که همه تصرف شده را دیده اید که صاحبان فعلی آن چه خصوصی و چه دولتی کسی را جز خودشان راه نمیدهند اینها بیشترشان بعد از انقلاب این سواحل را صاحب شده اند ؟
    و از این دست پرسشها که بسیارند. همه میدانند که کار کردن در چهار چوب قوانین و آنهم برای محیط زیست که بیشتر سازمانها به آان اهمیتی نمیدهند چقدر سخت است و با کمبود پول نیز مواجه هستید اما در حال حاضر آشوراده بسیاری از مشکلاتی که میدانیم با این طرح دچارش خواهد شد را ندارد چرا میخواهید آنرا دچار مشکل کنید ؟
    شما وقتی اجازه عبور لوله را نداده اید و تازه نامه ان برایتان ارسال شده بجان جنگل میافتند و با بلدوزر برای مسیری که هنوز مشخص نیست بعرض چندده متر جنگل را میدرند کسی هم نمیتواند مانعشان شود تل بماند که شما بانها چراغ سبز هم نشان دهید . ترا بخدا خانم ابتکار اینکار را نکنید این طرح ها بنام شما میماند و بس.

    پر طرفدار Thumb up 19 Thumb down 0

  6. شاهکار می‌گوید:

    خانم ابتکار. حرف زدن اونم از نوع قشنگش کار راحتیه . سطح اطلاعات و اگاهی مردم بالا رفته علی الخصوص فعالان محیط زیستی . براحتی نمیشه اونا رو … . مسئول محترم به عمل کار براید

    پر طرفدار Thumb up 18 Thumb down 0

  7. سید احمد میر مجیدی می‌گوید:

    هنوز مجوزی صادر نشده….ولی نگفت قراره صادر بشه یا نه .نگرانی ما از احتمال صدور این مجوزهاست خانم ابتکار.

    پر طرفدار Thumb up 14 Thumb down 0

  8. علیرضا از سمنان می‌گوید:

    اگه ۱۰ درصد از قولهایی که داده رو عمل کنه تواین شرایط به نظر من مدیر موفقیه ولی تجربه من میگه همین ۱۰ درصد رو هم تمیتونه انجام بده
    یک کلام از قتل عام پرندگان تو فریدون کنار حرف نزد چون جوابی نداره بده
    ده سال بعد …….. طرح انتقال جاده گلستان همچنان در دستور کار …طرح احیایی دریاچه ارومیه در دستور کار …..طرح احیای تالاب پریشان .. گاو خونی ..هامون …ووووووو همچنان در دستور کار
    مطمئن باشید روزگار محیط زیست ایران امروز بهتر از فرداست و فردا بدتر از امروز

    پر طرفدار Thumb up 18 Thumb down 0

  9. مجید (حیوانات نگینهای آفرینشند) می‌گوید:

    همش حرف حرف حرف
    ماسمالی میکنن و آخر سر هم کار خودشونو میکنن

    پر طرفدار Thumb up 14 Thumb down 2

  10. amir می‌گوید:

    کارشناس و مشاور سازمان دکتر کهرم با صداقت گفته در دولت زوره محیط زیست به سازمان گردشگری در مورد واگذاری آشوراده نرسید اونوقت این خانوم با لاپوشانی میگه باید دخل وتصرف بر اساس نظراین سازمان باشه. چطور زمانیکه در شورای شهر بودید مدافع سرسخت واگذاری بودی؟خانوم محترم اینها همه در تاریخ ثبت خواهدشد .

    پر طرفدار Thumb up 21 Thumb down 0

  11. امیر می‌گوید:

    خانم دکتر ابتکار
    درست می فرمایید، اراضی ملی متعلق به “مردم” است و تحت هیچ شرایطی قابل تصرف نیست. “مردم” شامل نسلهای بعدی نیز می شود. پس چگونه وزارت راه و شهرسازی بعنوان بخشی از دولت (که خود مجری قانون است)با وجود مسیر جایگزین، درست در وسط پارک ملی گلستان که یکی از ارزشمندترین اراضی ملی می باشد، جاده ترانزیت احداث نموده است؟؟؟
    چه کسی مسئول این تخلف است و چه کسی مسئول رسیدگی و آزاد سازی آن و احداث مسیر جایگزین؟؟؟
    جای طرح این موضوع در صحبتهای شما خیلی خالی است، چرا به آن نپرداختید؟!!!

    پر طرفدار Thumb up 15 Thumb down 0

  12. سیما می‌گوید:

    بهتر اون کارخانه معروف لبنی شمال بره روغن های پالمشو بریزه تو لبنیات تا اینکه به فکر منطقه گردشگری باشه.!!!
    خانم رئیس اگه بوجه نیست.اگه هزار دو مشکل هست بهتره با مردم رو راست باشید. دویست یا سیصد میلیارد دردی از اداره دوا نمیکنه که حراج زدید به مناطق بکر. بنده از خودم شروع میکنم و تا پایان سال استعفا دادم. بهتره تا از این پولا بگیرم.
    اون گردشگری طبیعی که شما ازش نام بردید برای بیابان های آفریقاست که بدون کوچکترین تصرفی در قلمرو جانوران ! با خودرو به آنها نزدیک میشوند. نه اینجا که برای خرید مسافران هم پیش بینی مراکز خرید کردند. این سهام گذار در فکرش ایجاد کیش دوم را برای خود دارد . امیدواریم این دخل و تصرف در زمین های بیت المال و آه آن جانورانی که نابود میشوند و خون محیط بانانی که سلامت و جان خویش را برای حفاظت از این مناطق اهدا کردند دامن این پروژه اساساً حرام را بگیرد.
    دوستان ببخشید عرضم طولانی شد.. از سایت دیده بان هم تشکر میکنم.

    پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 0

  13. مجید می‌گوید:

    مگه برای اجرای طرحهای دولتی به مجوز محیط زیست نیازه ؟
    مگه وقتی پناهگاه حیات وحش فارور و هندورابی به کیش ملحق شدن و منطقه آزاد تجاری شدن مجوز محیط زیست صادر شد ؟
    سازمان محیط زیست بخشی از دولته و رئیسش توسط رئیس دولت انتخاب میشه

    پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 0

  14. بابک می‌گوید:

    مثل جاده ای ک بدون مجوز محیط زیست دارن تو منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی میزنن و تاحالا شاید بیشتر از ۱۰۰ تا درخت ارس بزرگ و بالای ۷۰۰سال ازبین رفتن و کلی درخت های کوچکتر دیگه
    چراباید حیات وحش منطقه تاوان خودخواهیه یه عده رو بدن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پر طرفدار Thumb up 11 Thumb down 0

  15. کاکتوس می‌گوید:

    خانم شما باید سیاستمدار می شدید!!!

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  16. Nature می‌گوید:

    امیدوارم که ته همه این اقدامات به نفع محیط زیست باشه، امیدوارم…

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  17. ایمان می‌گوید:

    این آرزو به دل من ایرانی ماند که یک بار در این کشور بگویند فلان مشکل زیست محیطی حححححححححححللللللللللللللللل شد.
    آخه این چه وضعی است در این ایران ما ؟!
    در خیلی از کشورها محیط زیست ارزش دارد اما اینجا فقط استفاده ی ابزاری میشود.
    تنها سازمانی که قدرتی در مقابله با غارت جنگلها و حیوانات را ندارد همین محیط زیست است.
    در کجای دنیا از این روشن تر میشود اینچنین کارهایی کرد.

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  18. kooshan می‌گوید:

    روز دوشنبه که برای تهیه روزنامه ایران رفته بودم ضمن نگاهی به تیتر روزنامه ها متوجه شدم روزنامه همشهری نیز مطلبی درباره مصوبه بحث انگیز اخیر دولت در احداث مرکز گردشگری جزیره آشوراده توسط بخش خصوصی دارد ، در صفحه زیست بوم دو گزارش یکی در رابطه با اظهارات خانم ابتکار در نشست خبری و دیگری آنجه که آقای اسماعیل کهرم بعنوان مشاور خانم ابتکار در امور محیط طبیعی پیرامون این طرح در گفتگو با خبرگزاری مهر بیان کرده اند ، گزارش همشهری از نشست خبری ریاست س.ح.م.ز. حاوی مطالبی بود که در گزارش دیده بان نیامده است ضمنأ در سایت” مهر ” علاوه بر گفتگو با آقای کهرم سه گفتگوی دیگر در این زمینه با استاندار گلستان ، یکی از مسئولین محیط زیست که بنظرم این یکی در دیده بان هم گذاشته شده بود و نیز نظر یک استاد دانشگاه وجود داشت
    بهتر است دوستان گرامی هم آنها را بخوانند و اگر برای اطلاع دوستان دیگر این مطالب را بهمراه نظر خود در دیده بان قرار دهند کار ارزشمندی خواهد بود
    بجهت اهمیت محل اجرای طرح از نقطه نظر زیست محیطی بررسی و دقت بیشتری لازم است و باید اطلاعات بیشتری در دست باشد ، موقعیت جغرافیایی و مساحت کل منطقه و اجزای آن و نیز محدوده اجرای طرح ، وضع فعلی جمعیتی جزیره و اماکن و بناهای موجود در آن و وضعیت فعلی جزیره از لحاظ شاخصه های زیست محیطی و نیز جزئیات و مشخصات دقیق طرح و حجم و نوع ساخت و سازها و تأسیسات احداثی و نحوه نظارت س.ح.م.ز. در آینده بعلاوه نظرات مردم منطقه و صاحب نظران و کارشناسان و صاحب نظران در باره طرح برای روشن ساختن ابعاد و جوانب طرح بایستی در دست باشد با نمایان شدن چنین چهارچوبی دقیق از موضوع است که امکان اظهار نظر و نتیجه گری اصولی و دقیق درباره آن میسر می شود

    موافقم / مخالفم Thumb up 3 Thumb down 1

  19. حسین گیاهی می‌گوید:

    آدم یاد تکذیبهای پی در پی مسئولان در قضیه افزایش قیمت نان میوفته !

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  20. دوستدار محیط زیست ایران می‌گوید:

    ضمن عرض سلام و احترام به همه طبیعت دوستان و حافظان محیط زیست
    هر دم از این باغ بری می رسد تازه تر از تازه تری می رسد
    خبر واگذاری جزیره آشوراده به بخش خصوصی و ایجاد طرح گردشگری توسط سازمان میراث فرهنگی و طی تفاهم نامه امضاء شده توسط خانم ابتکار مقدمه واگذاری سایر مناطق حفاظت شده کشور است .
    متاسفانه ایشان در این دوره ریاست سازمان به شدت سیاسی عمل می کنند و به نظر می رسد عضویت ایشان در شورای شهر تهران به شدت بر افکار و اعمال و تصمیمات ایشان موثر بوده است و به عنوان یک کارشناس و دلسوز محیط زیست که جوانی خود را در این سازمان به میانسالی رسانیده ام باید به همه طبیعت دوستان و کارشناسان محیط زیست اعلام کنم این خانم ابتکار ؛ ابتکار گذشته که عنوان قهرمان زمین را یدک می کشید نیست و از بدو ورود ایشان به سازمان متاسفانه همیشه دنبال هیاهو سالاری و تخریب دولت گذشته و زیر سئوال بردن تمام زحمات و اقدامات از ابتدای خلقت بشر بود به حدی که تمام کارشناسان و دلسوزان محیط زیست را رفته رفته از خود دلسرد و مایوس نموده اند .
    بحث واردات بنزین های آلوده ؛ به کارگیری مجدد مدیران کل نالایق دولت گذشته در بسیاری از ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها بخصوص در استان خراسان رضوی؛ تلاش برای واگذاری بسیاری از مناطق حفاظت شده از جمله پناهگاه حیات وحش حیدری؛ منطقه حفاظت شده هزار مسجد و اخیرا منطقه آشوراده ، ممنوع کردن کلیه پروانه های شکار که به هجوم گسترده شکارچیان حتی شکارچیان مجاز به طبیعت منجر خواهد شد و … به خوبی موید این امر است که متاسفانه فاصله حرف با عمل در مدیران ارشد این سازمان بسیاز زیاد است و ما کارشناسان محیط زیست کشور از این دوگانگی و تظاهر خسته شده ایم و بسیاری از محیط بانان سخت کوش و کارشناسان دلسوز و باسواد در حال ترک این سازمان هستند و با این رویه به زودی بدنه این سازمان از محیط بانان و کارشناسان متخصص خالی خواهد شد و ضربه های مهلک بر پیکره نیمه جان طبیعت و حیات وحش کشور با این بی تدبیری ها و کینه توزی های بی پایان سیاسی وارد خواهد شد که نسل های بعد هرگز این را فراموش نمی کنند. حتی کارشناسان حامی اصلاحات هم دیگر از این همه نفاق خسته شده اند و منجی باید ظهور کند تا این همه نابسامانیرا در محیط زیست شکننده کشور سامان دهد.

    پر طرفدار Thumb up 12 Thumb down 0

    • kooshan می‌گوید:

      دوست گرامی _ دوستدار محیط زیست ایران
      احساس مسئولیت شما کارشناس محترم باعث خوشحالی است
      اگر اظهارات شما درست باشد و بتوانید دلایل قانع کننده دیگری ارائه کنید طبعأ علاقمندان و دوستداران محیط زیست کشور توجه و استقبال کرده و خواستار اصلاح و یا تغییر شیوه مدیریت فعلی س.ح.م.ز. خواهند شد اما دوست گرامی اکر عملکرد دولت قبلی در زمینه محیط زیست و حیات وحش کشور قابل قبول بوده و خانم ابتکار سعی در تخریب دولت سابق و طبعأ وجهه مدیران آن دارند قاعدتأ ابقای مدیران سابق س.ح.م.ز. نباید موجب نگرانی باشد و چرا شما آنان را نالایق دانسته اید ؟ نکته دیگر این است که واگذاری آشوراده مصوبه دولت بوده و دولت نیز مسئول است ضمنأ عضویت در شورای شهر دارای خصیصه سیاسی نیست چرا که اصولأ کار شورای شهر سیاسی نیست در غیر این صورت این امر در مورد بقیه اعضای شورای شهر نیز درست است و نمی توان این موضوع را فقط در مورد خانم ابتکار صادق دانست ، امید است اطلاعات آتی شما کمکی در حل مشکلات مدیریت و وضعیت محیط زیست و حیات وحش کشور باشد

      داغ Thumb up 3 Thumb down 5

  21. دوستی می‌گوید:

    پس تالاب بین المللی شادگان و هور العظیم چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  22. مهران می‌گوید:

    هرکس نداند و نداند که نداند در جهل مرکب به ابدالدهر بماند….؟!

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  23. محسن می‌گوید:

    شعار

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  24. ارش می‌گوید:

    همه چی آرومه …………………………..

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  25. ارش می‌گوید:

    یکی نیست بگه چرا در سایت های سازمان محیط زیست که معمولا به سختی باز میشن هیچ قسمتی اختصاص به شکارچیان (این بانیان اصلی تاسیس این سازمان ) نداره …
    یک شکارچی مجاز تا وقتی مجاز میمونه که بهش احترام گذاشته بشه نه این که بعد از گذشت ۲ ماه و نیم از اغاز فصل شکار تازه اعلام میشه شکار ممنوع هست و پروانه صادر نمیشه ..!!

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 1

  26. امیردوستدار طبیعت ایران می‌گوید:

    وقتی که هر دولتی با گرایش سیاسی خاص خودش میاد و همیشه هم یک نفر را داره که به صورت موروثی رییس سازمان محیط زیست میشه

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>