کشف ۳۴ قزل آلای خال قرمز و جمع آوری ۶ رشته تور پرتابی در پارک ملی لار

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): نیروهای یگان محیط زیست پارک ملی لار در طی هفته گذشته حین گشت و پایش رودخانه ها و دریاچه سد لار ۶ گروه صیاد غیرمجاز را بازداشت نمودند.

رییس پارک ملی لار در این باره گفت: در این زمینه از متخلفان تعداد ۳۴ عدد ماهی قزل آلای خال قرمز، ۶ رشته تور پرتابی و تعداد ۲ عدد چوب ماهیگیری کشف و ضبط گردید.

رضا کرمی اظهار داشت: کلیه متهمان پس از تشکیل پرونده جهت رسیدگی به جرم صید غیرمجاز گونه جانوری حمایت شده به مراجع قضایی معرفی شدند.

رییس پارک ملی لار در این باره گفت: همچنین تورهای کشف شده توسط محیط بانان سوزانده شد تا مجدد قابل استفاده نباشد.

تورهای کشف شده اکثر بلافاصله دقایقی پس از پهن شدن، کشف و جمع آوری شده است، در غیر این صورت در صروت حضور حتی ۲۴ ساعت درون آب،صدها ماهی ارزشمند قزل آلای خال قرمز و سایر آبزیان در این تورها گرفتار شده و از بین می رفتند.

رضا کرمی اظهار داشت: تاکنون هیچ گونه دستورالعملی در خصوص صدور پروانه صید ماهی در پارک ملی لار به این اداره ابلاغ نشده است، بنابراین با متخلفان برابر مقررات برخورد قاطع خواهد شد.

به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران، ماهی قزل آلای خال قرمز از گونه های حمایت شده کشور محسوب می شود و در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت IUCN در طبقه در آستانه انقراض (EN) قرار دارد.

پارک ملی لار به عنوان یکی از معدود زیستگاه ها و در واقع مهمترین زیستگاه این گونه ارزشمند در ایران به شمار می رود و این حیث از اهمیت زیادی برخوردار است.

ماهی قزل‌آلای خال قرمز، ۲ فرم ساکن و مهاجر دارد که فرم مهاجر این ماهی پیش از این به جای دریاچه لار به دریای خزر مهاجرت می‌کرده است اما در حال حاضر با توجه به ایجاد سد، به دریاچه لار می‌رود.

برخی از بچه ماهی‌های به دنیا آمده ساکن رودخانه می‌شوند و برخی دیگر مهاجرت می‌کنند. دو عامل درونی و بیرونی در این زمینه موثر است که عامل درونی مربوط به خصوصیات متابولیسم و عامل بیرونی مرتبط با شرایط محیطی رودخانه است.

از خصوصیات قزل‌آلا‌های خال قرمز در پارک ملی لار، وجود جمعیت ساکن در رودخانه و جمعیت مهاجر از دریا به رودخانه است. از دیگر ویژگی‌های این گونه عدم هرگونه تکثیر مصنوعی در رودخانه ها و دریاچه سد لار می باشد.

یکی از مشکلات بزرگ قزل‌آلاهای خال قرمز در دنیا، تکثیر مصنوعی این ماهی و رها کردن آن در رودخانه‌های مختلف است. این کار باعث کاهش تنوع ژنتیک قزل‌آلای خال قرمز می‌شود و خوشبختانه در لار تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.

پارک ملی لار از سال ۱۳۵۵ به عنوان پارک ملی لار حفاظت می‌شود. رودخانه های این منطقه شامل رودخانه‌های الرم،‌ آب سفید، خشک رود و رودخانه اصلی لار می‌ باشد که علاوه بر زیست ماهی قزل آلای خال قرمز به لحاظ تامین آب شرب و تاثیر بر رویی سلامت آب شرب شهر تهران فوق العاده حائز اهمیت است.

+3
-40
  

12 دیدگاه

  1. سیدمحمدیعقوبی می‌گوید:

    در عکس اول چشمه ی دوبرار دیده میشه
    عجیبه که بعد از جنایتی که صورت گرفت و ماهی های کپور و زردک وارد لار شدن هنوز خال قرمز رو میتونیم ببینیم. آخرین سالهایی خواهد بود که خال قرمز در لار وجود خواهد داشت و بلایی که بر سر جاجرود و طالقان و رودخانه بالای سد کرج آمد بر سر لار هم خواهد آمد و ماهی های غیر بومی خود را جایگزین خال قرمز میکنند. البته این اتفاق در سد لار تقریبا افتاده است و معدود ماهی های خال قرمز باقی مانده در رودخانه ها هستند.

    پر طرفدار Thumb up 25 Thumb down 2

  2. ابراهیم طاهری می‌گوید:

    من موندم چطور دلشون میاد گونه های در حال انقراض رو اینطوری بی رحمانه صید کنن؟

    پر طرفدار Thumb up 14 Thumb down 4

  3. کوشان مهران می‌گوید:

    تا پیش از ایجاد سر سپید رود ماهیان خاویاری همچون اوزون برون تا قزل اوزن زنجان نیز پیش می رفتند.

    آیا در زیستبوم رودخانه ای لار شنگ وجود دارد؟

    آیا امکان پرورش، تکثیر و رها سازی ماهی قزل آلای بومی لار در این زیستگاه وجود دارد؟

    از شنیده ها اینگونه بر می آید که دامداران ومتخلفان محلی بار تور کشی و فروش گسترده ماهی قزل آلای لار به دوستداران آن نقش بسیار منفی ایفا می نمایند.

    شاید پرورش و رها سازی گونه بومی بتواند در کنار جبران فشار این چپاول باعث کاهش فشار گونه های غیر بومی مهاجم گردد.

    پارک لار در صورت داشتن یک برنامه مدون می تواند بدون فشار بر زیستبوم باعث جلب ماهیگیران زیادی کردد که تاثیر آنها از بزه های شکار دزدان محلی به مراتب کمتر است.

    شنیده بودم که قرار بود در راستای خصوصی سازی بخش هایی از لار برای ماهیگیری به بخش خصوصی واگذار گردد.

    این امر تنها در صورتی سودمند خواهد بود که سرمایه گذاری گسترده ای برای بهسازی انجام گیرد وگرنه اجاره دادن سالیانه بدون نظارت تنها به تحریب بیشتر و حتی تصرف گام به گام منطقه ورونق زمین خواری خواهد افزود.

    پر طرفدار Thumb up 14 Thumb down 3

  4. محمود می‌گوید:

    باز هم در مقابل کشتار خرس صد رحمت به اینها

    داغ Thumb up 7 Thumb down 9

  5. محمد رضا می‌گوید:

    میشه نتیجه گرفت گوشت ماهی پرورشی و صید شده از دریا به بدن صیادان و مشتریانشان نمیسازه و چاره و درمان این بیماری ناعلاجشان گوشت ماهی در معرض انقراضه!
    از این بیماری و طریقه شیوع آن اطلاع زیادی در دست نیست، تنها دستاوردی که پزشکان و متخصصان در زمینه این عارضه دارند این است که چیزی شبیه توده در اطراف شکم و روده پدید می آید و با خوردن نوعی ماهی کمیاب به سرعت کوچک شده و محو میگردد و بعد از چند روز مجدداً ظهور میکند، البته سرنخ هایی به دست آمده که مبتلایان این بیماری بیشتر افراد قانون گریز و طماع هستند، امید است سازمان به فکر چاره و درمان این بیماری خاص که بیشتر در ایران دیده شده هم باشد و سلامت این قشر را فدای کاهش تنوع ژنتیک این نوع ماهی نکند.
    بد نیست سازمان مجوز صید هم صادر کند چون ترس ، دلهره و اضطراب از بابت دستگیری اصلا مناسب حال این افراد نیست.

    پر طرفدار Thumb up 10 Thumb down 3

  6. kooshan می‌گوید:

    بدون وجود سطح مناسبی از پیشرفت و توسعه و فضای ثبات و آرامش ناشی از آن ، صحبت پیرامون حفاظت از محیط زیست و حیات وحش نه ممکن است و نه مقبولیت عمومی دارد ، اگر آینده روشن و اطمینان بخش نباشد چه کسی به بود و نبود “قزل آلای خال قرمز ” اهمیتی خواهد داد ، در چنین شرایطی عامه مردم احتمال دارد در طول زندگی خود حتی یکبار اسم این آبزی را نشنیده و آن را هم نبینند گرچه در لیست قرمز جهانی و در معرض انقراض هم باشد ، گردشگر آنچنانی هم وجود نخواهد داشت تا بتوان امیدی به رونق این بازار داشت ، بنابراین بحث مدیریت و کارآمدی و راهکار درست و نظایر اینها زمانی نسبتأ دارای اهمیت است که زمینه و بستر مناسبی برای اعمال آن با خصوصیات مورد نظر وجود داشته باشد چرا که تصور مدیری که دفعتأ خلاف استانداردها و رویه مناسب رایج عمل کرده و عقب گرد کند چندان با واقعیت منطبق نیست ، در سطح کلان و کشوری ، شرایط مناسب بتدریج مدیریت متناسب با خود را ایجاد خواهد کرد ، بهتر است علاقمندان بدون چشمداشت محیط زیست و حیات وحش کشور که بدرستی و براستی از وضعیت چند دهه گذشته نگران و ناراضی هستند از هر دولت و مسئول و مدیری هر چند متوسط و بی ادعا ، اما پیگیر و پیشرو در مسیر پیشرفت و توسعه کشور حمایت کنند .

    پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 2

  7. محمد می‌گوید:

    کو خال قرمز ؟
    اینا که همه ماهی سفید رودخانه ایی هستند

    داغ Thumb up 6 Thumb down 10

    • سیدمحمدیعقوبی می‌گوید:

      محمد جان قزل الای خال قرمز لار شامل دوگونه است . ماهی های ساکن رودخانه و ماهی های مهاجر به دریاچه. ماهی های مهاجر به دریاچه بدلیل نوع تغذیه خال هایشان تیره شده و قرمز نیستند. اما باز هم از نوع قزل الای خال قرمز به حساب می ایند.
      تمام ماهی هایی که در تصاویر میبینید قزل الای خال قرمز مهاجر هستند.

      پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 2

  8. hamid palangi می‌گوید:

    کاشکی‌ اول تور رو روی متخلفان پهن میکردید و بعد آتش میزدید

    داغ Thumb up 5 Thumb down 6

  9. مهران پورجنابی می‌گوید:

    وقتی برای ماهیگیری به رودخانه طالقان میرم ، فقط ماهی سفید رودخانه ای .. فقط و فقط و فقط …
    تا به الان ۲ بار موفق شدم این موجود بسیار زیبا رو تو دستم بگیرم که حس آزاد سازی اون چندین برابر لذت بخش تر بود
    کم شدن تعداد این ماهی در رودخانه طالقان واقعا ناراحت کننده هستش ، و متاسفانه این بلا سر لار هم افتاده و روز به روز بدتر میشه

    داغ Thumb up 3 Thumb down 3

  10. الهه قربانی می‌گوید:

    آفرین بر بابایی زحمت کشم

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 2

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>