میمون های مهاجم پس از مجروح نمودن پنج نفر در سراوان زنده گیری و کشته شدند

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): روز گذشته یکی از دو میمون رزوس که مشخص نیست چگونه وارد شهرستان سروان شده و چهار دانش آموز و یک شهروند را زخمی کرده بودند، باتلاش نیروهای محیط زیست زنده گیری و میمون دوم با شلیک گلوله کشته شد.

رییس اداره محیط زیست شهرستان سراوان در این باره گفت: این دو میمون وارد مدرسه ای شده و با حمله به دانش آموزان، چهار نوجوان را به سختی مجروح نمودند. همچنین یک دوچرخه سوار نیز مورد حمله میمون ها قرار گرفته و زخمی شد.

موسی دهقان نژاد اظهار داشت: از افراد آسیب دیده یک نفر بصورت سرپایی معالجه و از بیمارستان مرخص شده و چهار نفر دیگر همچنان بستری و تحت درمان هستند.

یکی از دانش آموزانی که پس از ورود میمون ها به مدرسه و حمله به دانش آموزان زخمی شده و به بیمارستان منتقل شد

پس از این حادثه، اکیپ هایی از محیط زیست، آتش نشانی و نیروی انتظامی وارد عمل شده و پس از ۳۰ ساعت تلاش موفق شدیم یکی از میمون ها را زنده گیری کنیم.

زنده گیری میمون دوم که بسیار تهاجمی و وحشی بود عملا امکان پذیر نبود به همین دلیل با تعقیب و گریز میمون را به نخلستان های بیرون شهر هدایت نمودیم.

در صورت تاریک شدن هوا فرصت مهار میمون از دست رفته و احتمال بروز حملات مجدد در طول شب و یا روز بعد توسط میمون وجود داشت.

در نهایت با توجه به احتمال انتقال بیماری های خطرناک ازجمله هاری و مجروح شدن تعداد بیشتری از شهروندان، در آستانه تاریک شدن هوا میمون دوم با شلیک گلوله از پای درآمد.

لاشه میمون تلف شده و میمون زنده گیری شده به منظور انجام آزمایشات تخصصی به دامپزشکی استان منتقل شده اند.

به گزارش دیده بان محیط زیست، اقدام نیروهای محیط زیست سیستان و بلوچستان در مدیریت این حادثه و حفظ سلامت شهروندان کاملا حرفه ای و قابل تقدیر بوده است.

میمون رزوس گونه بومی کشور ایران نمی باشد. این دو میمون به احتمال فراوان از طریق مرز پاکستان یا افغانستان بصورت قاچاق وارد کشور شده و سپس به طریقی موفق به فرار شده اند.

………………………………….میمون رزوس زنده گیری شده در شهرستان سراوان

میمون رزوس یا (Macaca mulatta) یکی از جانوران وحشی مناطق جنوب شرقی آسیاست که متاسفانه در سال های اخیر به صورت قاچاق و از راه های غیر قانونی وارد کشور ما شده و برخی از مردم از روی دانش پایین و اطلاعات ناکافی در این زمینه، مبادرت به نگهداری از این جانور بعنوان حیوان خانگی در منازل مسکونی می نمایند.

در بسیاری از موارد افراد پس از مدتی از نگهداری این حیوانات خسته شده و آنها را در عرصه های طبیعی رها می کنند و یا فرار برخی از این حیوانات از دست صاحبانشان و پناه بردن آنها به طبیعت این حیوانات را به گونه های مهاجم تبدیل می کند.

گونه های مهاجم تهدیدی جدی برای اکوسیستم های طبیعی و تنوع زیستی کشور به شمار می روند. این گونه ها علاوه بر رقابت بر سر منابع غذایی با گونه های بومی، با انتقال بیماری ها و تداخل ژنتیکی می توانند موجبات انقراض گونه های بومی را فراهم سازد.

با توجه به نزدیکی ساختار آناتومیکی و فیزیولوژی پریمات ها با انسان، بیشترین بیماری های مشترک انسان و حیوانات متعلق به این جانوران است که در این میان گروهی از بیماری ها بسیار مهلک و کشنده بوده و متاسفانه هیچ راه پیشگیری ندارند که از این بین میتوان به ایدز، کزاز، تب زرد، هپاتیت، مننژیت، بیماری های ناشی از هرپس ویروس ها و انواع بیماری های انگلی داخلی و همچنین قارچ های پوستی و.. اشاره کرد.

+119
-7
  

13 دیدگاه

  1. آرش می‌گوید:

    میمون دیگه کجا بوده ؟!

    پر طرفدار Thumb up 17 Thumb down 5

  2. مسعود شهرابی می‌گوید:

    امیدوارم با انجام آزمایشات لازم بر روی لاشه میمون و دیگر میمون زنده شاهد بیماری خاصی نباشیم چون در صورت انتقال این بیماری به کودکان عزیز سراوانی قطعا شاهد یه اتفاق تلخ برای این هموطنان خواهیم بود

    امیدوارم هر چه زودتر شاهد بهبودی این هموطنان باشیم و البته باید پیگیری ها برای شناسایی عوامل قاچاق این دو میمون به صورت گسترده ای صورت بگیره

    پر طرفدار Thumb up 29 Thumb down 1

  3. نیروانا می‌گوید:

    نوعی از میمون بومی مناطقی از کوهستانهای مرزی کشورهای افغانستان وپاکستان میباشد ممکن است این گونه ممکن است در حال گسترش زیستگاه به مناطق غربی تر باشد

    پر طرفدار Thumb up 15 Thumb down 5

  4. kohgard می‌گوید:

    تلاش پرسنل محیط زیست، آتش نشانی و نیروی انتظامی قابل تقدیر است.

    توی شبکه های اجتماعی یه فیلم هست که یک نفر پاکستانی از همین میمون ها داره و تربیت شده است که باهاش نمایش جالبی را توی یکی از پارک های ایران اجراء می کنه و این نشان دهنده هوش بسیار بالای این میمون هاست .

    ولی متأسفانه دارای خوی بسیار وحشی هستند و بعنوان یک گونه مهاجم برای حیات وحش بشمار می آیند.

    بهترین جا برای این میمون مهاجم همون باغ وحشه .

    پر طرفدار Thumb up 15 Thumb down 5

  5. همیار می‌گوید:

    این میمون ها در هر کجا مشاهده شوند باید نابود شوند زیرا برای محیط زیست ایران بسیار خطرناکند.

    داغ Thumb up 17 Thumb down 19

    • عثمان می‌گوید:

      حالا چرا نابود شوند؟ مگه شما نمیگید هر جانوری حق حیات داره؟
      پیشنهاد من اینه که اینارو زنده گیری کنن و در مراکزی نگهداری کرده یا به کشورهای تحت زیستشون تحویل داده بشن

      پر طرفدار Thumb up 12 Thumb down 2

    • حسین می‌گوید:

      اگر این میمون ها در محل شبیه به زیستگاهشون فرار کنند میتونن خطرناک باشن، در کشورهای دیگه اتفاق افتاده.

      موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 4

  6. DORNA می‌گوید:

    دخالت انسان در طبیعت و دست بردن و جابجا کردن موجودات زنده بیشترین آسیب ها را متوجه خودش کرده است واقعا یعنی ممکنه روزی برسه که آدمها بفهمند نباید هرجور دوست دارند با طبیعت رفتار کنند…
    میمون رزوس قبلی که در پردیسان یوتانایز شد این زبان بسته هم که قطعا از آزار و اذیت قاچاقچیان فرار کرده در دخمه های دانشکده دامپزشکی مورد انواعی از آزمایش ها قرار گرفته و به شکتجه و مرگ تدریجی دچار شد متاسفم که قصه تلخ حیوانات در مملکت ما سر دراز دارد….

    پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 1

  7. مسعود می‌گوید:

    سرچ بفرمائید… آگهی های فروش این حیوان رو همین الان در اینترنت پیدا میکنید.

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  8. محسن رزاقی می‌گوید:

    در ایران در زمینه حمایت از حیوانات فقر حقوقی و قانونی داریم و ایران در این مورد در وضعیت بغرنجی بسر میبرد.
    چرا تا مشکلی پیش میاد از گزینه کشتن استفاده میکنید؟
    به هیچ وجه این نه منطقی و نه منصفانه است.

    موافقم / مخالفم Thumb up 3 Thumb down 1

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>