مصوبه جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیط زیست ابلاغ شد

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): مصوبه دولت درخصوص جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیط زیست در استان های شمالی از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزارتخانه های جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و کشور و سازمان حفاظت محیط زیست مکلفند کلیه ظرفیت ها و احکام مندرج در قوانین و مقررات برای جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیط زیست واقع در محدوده، حریم و خارج از حریم شهرهای استان های شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان) را بکار گرفته و وظایف خود در این زمینه را اعمال نمایند.

هیئت وزیران در جلسه ۱۳۹۶/۶/۸ به پیشنهاد شماره ۱۰۹۳۲/۰۲۰ مورخ ۱۳۹۳/۴/۲۱ وزارت جهادکشاورزی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

۱- وزارت راه و شهرسازی با تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران نسبت به انجام موارد زیر اقدام نماید:

الف- شناسایی، تصویب و اعلان عمومی اراضی ملی و دولتی مستعد احداث دهکده‌ها یاشهرک‌های گردشگری در کل کشور با همکاری وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی و کشور و سایر سازمان‌های مربوط ظرف شش ماه.

ب- اتخاذ سیاست افزایش تراکم ساختمانی به جای افزایش محدوده شهرها در استان‌های شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان) با لحاظ همه جوانب تخصصی مربوط.

پ- بازنگری، اصلاح و ابلاغ اصول و ضوابط تهیه طرح‌های جامع و هادی محدوده‌های شهری و روستاهای شمالی کشور (استان‌های گیلان، مازندران و گلستان) ظرف شش ماه.

تبصره – بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با همکاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و کشور اصلاحات لازم برای اعمال اصول و ضوابط جدید مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در طرح‌های هادی مصوب را ظرف شش ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این تصویب‌نامه تهیه و برای سیر مراحل قانونی تصویب آنها اقدام کند.

۲- وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و کشور و سازمان حفاظت محیط زیست مکلفند کلیه ظرفیت‌ها و احکام مندرج در قوانین و مقررات برای جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیط‌ زیست واقع در محدوده، حریم و خارج از حریم شهرهای استان‌های شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان) را به کار گرفته و وظایف خود در این زمینه را اعمال نمایند.

دستگاه‌های یادشده مکلفند تخلف از اجرای این بند و قوانین و مقررات مربوط توسط کارکنان خود و دیگر اشخاص را به مراجع صالح از جمله هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری (حسب مورد) اعلام و گزارش نمایند.

استانداران استان‌های یادشده مکلفند گزارش اجرای این بند توسط هر یک از وزارتخانه‌های یادشده، آمار تخلفات ارتکابی و نیز اقدامات و هماهنگی‌های استانداری را در مقاطع زمانی شش ماهه از طریق وزارت کشور به هیئت وزیران ارایه نمایند.

۳- به منظور تقویت و کارآمدی ضمانت اجراها و سازوکارهای برخورد و مقابله با تخلفات مربوط به تغییر کاربری و احداث بنا در استان‌های شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان)، وزارت کشور مکلف است با همکاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی و سازمان حفاظت محیط‌زیست، راهکارهای قانونی از جمله اصلاح تبصره (۲) ماده (۹۹) و تبصره (۱) ماده (۱۰۰) قانونشهرداری – مصوب ۱۳۳۴- و اصلاحات بعدی آن را ظرف یک ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این تصویب‌نامه تهیه و به هیئت وزیران ارایه نماید.

۴- وزارت جهادکشاورزی مکلف است در حریم و خارج از حریم شهرهای شمالی کشور (استان‌های گیلان، مازندران و گلستان) و در چارچوب مواد (۳) اصلاحی و (۱۰) الحاقی قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها – مصوب ۱۳۸۵- اقدام قانونی برای قلع و قمع بنا و مستحدثاتی را که به صورت غیرمجاز و بدون اخذ مجوز کمیسیون موضوع تبصره (۱) اصلاحی ماده (۱) قانون یادشده بر روی محدوده‌های موضوع آن قانون ایجاد شده است انجام دهد و وزارت کشور با لحاظ مؤخر بودن قانون یادشده نسبت به قانون شهرداری و اصلاحات بعدی آن از ارجاع این موارد و پرونده‌ها به کمیسیون‌های موضوع مواد (۹۹) و (۱۰۰) قانون شهرداری اجتناب نماید.

تبصره – در مورد اراضی زراعی و باغ‌های واقع در محدوده روستاهای دارای طرح هادی مصوب، وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی مکلفند از طریق نمایندگان خود در کمیسیون موضوع تبصره (۲) ماده (۹۹) قانون شهرداری، رأی به قلع و قمع بنا را در اولویت قرار دهند.

۵- به منظور هماهنگی و برخورد مؤثر و فوری با تخلفات ساخت‌وساز در شهرهای شمالی کشور (استان‌های گیلان، مازندران و گلستان) کارگروه ویژه‌ای با مسئولیت وزارت کشور و عضویت وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و جهادکشاورزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، دادستانی مرکز استان مربوط، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و شهرداری‌های شهرهای مربوط تشکیل می‌شود.

وزارت کشور موظف است گزارش عملکرد کارگروه مذکور را در مقاطع زمانی شش ماهه به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و دفتر هیئت دولت ارایه نماید.

تبصره – کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند ضمن همکاری با کارگروه مذکور از ارایه هرگونه خدمات زیربنایی به ساخت‌ و سازهای غیرمجاز خودداری نمایند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌ جمهور مصوبه مزبور را به  وزارت جهادکشاورزی- وزارت راه و شهرسازی- وزارت کشور،  وزارت دادگستری- سازمان حفاظت محیط زیست- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و  نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرده است.

+18
0
  

8 دیدگاه

  1. DORNA می‌گوید:

    حتی خواندنش کسالت بار است چون تجربه ثابت کرده آنچه که مصوب می شود با آنچه در واقعیت رخ می دهد متفاوت است…

    پر طرفدار Thumb up 10 Thumb down 2

  2. کفتار راه راه می‌گوید:

    یک فکری هم باید برای خرد شدن و کوچک شدن اراضی کشاورزی بایستی کرد که در اینگونه زمینها کشاورزی مکانیزه و اقتصادی امکان پذیر نمی باشد.

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 1

    • طبیعت و شکار قانونی می‌گوید:

      آقای کفتار,چنین قانونی وجود دارد.به نام قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی .ولی اجرا نمی شود.مثلا در خصوص اراضی باغی,زمینهای کمتر از ۱۰۰۰۰متر مربع و در اراضی زراعی زمینهای کمتر از ۵۰۰۰متر مربع غیر قابل تفکیک و افراز هستند

      پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  3. reza می‌گوید:

    خدا کنه اجرا بشه و جلوی ساخت و سازها گرفته و خدا کنه جلوی پارتی باری هم گرفته بشه.

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 1

  4. حق گو می‌گوید:

    دیده بان عزیز.سءوالی دارم خدمتتان .بعضی اخبار شما تازگیها با اهداف تایین شده میباشد به چه دلیل در زمان خانم ابتکار نبودند .درست است که اخبار شما فقط وفقط تخریب شکارچیان قانونمند میباشد و بزودی سطح فرهنگ مردم بجایی خواهد رسید که تفاوتهای میان شکارچیان قانونمند و شکار چیان غیرمجاز را خواهند دانست و شما با این اخبار بجایی نخواهید رسید

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 1

  5. nima می‌گوید:

    تا طرح کاداستر به طور کامل اجرا نشه و حدود مستثنیات و زمین های منابع طبیعی کاملا مشخض نشه مشکل زمین خواری و تغییر کاربری ها حل نمیشه

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

  6. محسن رزاقی می‌گوید:

    وقتی میفرمائید راه و شهرسازی چه داغ ها که تازه نمیشه، یکی از عوامل نابودی حیات وحش ما نیز تلفات جاده ایست و یک جاده همیشه بزرگترین عامل نابودی حیات وحش یعنی تخریت زیستگاه را نیز در بر میگیرد چطور به این شکل که برای ساخت یک جاده کیلومترها طبیعت را باید مورد تحدید قرار داد حداقل ایمن سازی در مناطق حساس را به آنها ابلاغ کنید ما شاخص ترین گونه خودمون (یوزپلنگ ایرانی) را فقط بخاطر ایمن سازی نکردن تنها حدود ۱۰ کیلومتر جاده در آستانه انقراض داریم نابود میکنیم.
    تقاضای من از شما و مسئولین راه اینه که ایمن سازی این ده دوازده کیلومتر راه را جزو یکی از اولویت ها قرار دهید.
    باتشکر

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>