پایگاه خبری دیده بان محیط زیست ایران (IEW): معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در اقدامی غیر مسئولانه و مغایر با اصول حرفهای و اخلاقی حفاظت از حیات وحش، تعداد زیادی از گونههای جانوری که در مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان نگهداری و درمان میشدند را به باغ وحشها و باغهای پرندگان واگذار و منتقل نمود. مراکزی که پیش از این نیز توان نگهداری از حیوانات خود را نیز نداشته و جانوران موجود در این باغ وحشها از حداقل تغذیه، بهداشت و شرایط استاندارد جایگاه محروم هستند.
انتقالی که بدون امکانات و در شرایط کاملا غیر استاندارد بدون حضور دامپزشک و داروی بیهوشی انجام شده است. زندهگیری جانوران با پتو و با دست و جابجایی آنها در جعبهی میوه، کارتن مقوایی، قوطی پلاستیکی، شیشه مربا و قفسهای شکسته! که در نهایت نابودی و حذف همه این جانوران را به دنبال خواهد داشت.
مرکز بازپروی حیات وحش پردیسان تنها مرکز تخصصی بازپروری حیات وحش در کشور بهشمار میرود که وظیفه تیمار، درمان، آماده سازی برای رهاسازی و نگهداری گونههای جانوری آسیب دیده و کشف شده از متخلفین را بر عهده دارد.
این مرکز با وجود تمام کمبودها و بیتوجهیها طی سالهای اخیر با دلسوزی پرسنل و نیروهای داوطلب موفق شده صدها گونه جانوری وحشی که به دلایل مختلف از طبیعت جدا شده و یا آسیب دیده بودند را درمان و برای رهاسازی به زیستگاه خود منتقل کند.
این اقدام کاملا غیر کارشناسی و عجولانه صرفا به دلیل لجبازی مدیران در معاونت محیط طبیعی سازمان با صندوق ملی محیط زیست انجام شده است چراکه مقرر شده مدیریت مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان از پژوهشگاه محیط زیست به صندوق ملی محیط زیست واگذار شود.
جای تاسف است در این بین موضوعی که بههیچ عنوان برای مدیران سازمان اهمیت ندارد سرنوشت گونههای جانوری است.
اوج افتضاح مدیریتی در این اقدام، انتقال گونههایی به باغ وحش است که طبق نظر کارشناسان مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان مراحل تیمار و درمان آنها انجام شده و آماده رهاسازی در زیستگاه طبیعی بودهاند.
در لیستهایی که تصویرشان در این گزارش منتشر شده به غیر از قرقاول، شاه طوطی، گربههای جنگلی، ایگوانا و تعداد محدودی از گونههای غیر بومی، سایر جانوران یا کاملا آماده رهاسازی بوده و یا پس از مدتی تیمار و نگهداری برای بازگشت به طبیعت آماده میشدند.
تصویر بالا: شیوه انتقال یک قو که سلامت خود را بطور کامل بهدست آورده و آماده رهاسازی بود به باغ وحش ارومیه !
تصاویر بالا: جابهجایی لاکپشتها و تعدادی از جانوران بوسیله کارتن مقوایی !
تصویر بالا: تلاش برای زندهگیری گربه جنگلی با پتو به منظور انتقال به باغ وحش ارومیه !
تصویر بالا: استفاده از ظروف پلاستیکی و شیشه مربا برای انتقال جانوران


بی کفایتی در مدیریت یعنی همین البته باید بگم اوج بی کفایتی
انتقال گونههای قابل رهاسازی به باغ وحش از طرف مسولین علاوه بر بی کفایتی مسئولین نشان از دشمنی عدهای به اصطلاح مسول با حیات وحش کشور داره
این احتمال هم هست که بخوان بلایی سر پردیسان بیارن!!…..
چند وقت قبل یه درنای خاکستری مجروح و در تابستان هم یه دلیجه مجروح پیدا کردم، بعد از بهبودی کامل هر دو رهاسازی شدن، خدا رو شکر به سازمان تحویلشون ندادم وگرنه معلوم نبود چه بلایی سرشون میامد
پر طرفدار
8
3
مدیران سازمان محیط زیست هیچ تعهدی نه به مردم دارند نه به سرمایه های طبیعی و ملی و آب و خاک این سرزمین…
نام سازمان محیط زیست فقط یک پوشش است که در چتر این پوشش اقدام به کاهش هزینه ها می کنند و بعد که آب ها از آسیاب افتاد و ماجرا فراموش شد حیواناتی که امانی سپرده شده اند به فروش می رسند و منبع کسب درآمد می شوند.
اما تمام این خیانت ها در حافظه دوستداران و فعالان محیط زیست باقی خواهد ماند.
تا سیه روی شود هر که در او غش باشد…
خدا را شکر که از سپردن یوزپلنگ ها به باغ وحش قطعا به دلیل فشار رسانه ها خودداری کرده اند و تحت عناوین دروغین آنها را به زیستگاه های شان می فرستند مطمئنم غیرت و شرف و تعهدی که محیطبانان در منطقه حفاظت شده توران در نگهداری و حفاظت از یوزپلنگ ها دارند را مدیران و کارشناسان درتهران ندارند با وجود تمام امکانات و اختیاراتی که از آن برخوردارند.
موافقم / مخالفم
2
0
اخه ای خدا اینا رو کی بهشون مسؤلیت همچین پستهای تخصصی رو میده خوب دقیقا مشخصه که این تصمیم گیران که نه عشقی به جانوران دارن نه تخصصی در زمنیه حیات وحش
موافقم / مخالفم
0
0