پارک ملی ارسباران

نقشه ماهواره ای:

 

مشخصات و شرایط جغرافیایی:

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: پارک ملی ارسباران با وسعت ۸,۹۴۱ هکتار بخشی از منطقه حفاظت شده ارسباران در شهرستانهای کلیبر و خدا آفرین در استان آذربایجان شرقی است که از سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه ممنوعه شکار و در سال ۱۳۵۲ به عنوان منطقه حفاظت شده ارسباران و از سال ۱۳۵۵ به عنوان ذخیرگاه زیستکره تحت مدیریت قرار گرفته است و پس از قابلیت سنجی طی مصوبه شماره ۳۷۰ شورای عالی محیط زیست (کمیسیون زیر بنائی دولت) مورخ ۱۳۹۱/۲/۳۱ به پارک ملی ارتقا می یابد.

رژیم بارندگی این منطقه مدیترانه‌ای است و میانگین بارندگی آن حدود ۶۵۰  میلیمتر در سال است و رطوبت عمده منطقه از طریق ترسیب و یا باران نامرئی تامین می شود. متوسط دمای سالانه ۱۱/۶ درجه سانتیگراد می باشد.

پارک ملی ارسباران دارای تنوع گونه های گیاهی و جانوری و زیستگاه های جنگلی منحصر به فرد بوده و بیش از ۱,۰۰۰ گونه گیاهی و ۳۰۰ گونه جانوری، ۲۱۰ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، ۵ گونه دوزیست، ۴۸ گونه پستاندار در منطقه وجود دارد.

گونه های شاخص جانوری:

تاکنون ۳۰۰ گونه جانوری شامل  ۲۱۰ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، ۵ گونه دوزیست، ۴۸ گونه پستاندار در این منطقه شناسایی شده است.

گونه های شاخص  جانوری پارک ملی ارسباران عبارتند از:

پستانداران: کل و بز وحشی، گراز، خرس قهوه ای، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، پلنگ، روباه، شغال و گرگ

پرندگان: کبک، کبک دری، دراج، قرقاول ارسباران، عقاب طلایی، عقاب شاهی، کرکس، هما، عقاب ماهی گیر، بالابان، طرلان، بحری، لیل، لک لک سیاه و انواع پرندگان مهاجر آبزی

پوشش گیاهی:

پارک ملی ارسباران دارای تنوع گونه های گیاهی و زیستگاه های جنگلی منحصر به فرد بوده و تاکنون بیش از ۱,۰۰۰ گونه گیاهی در این منطقه شناسایی شده است.

درخت زغال اخته به همراه گیلاس وحشی از گیاهان مهم مناطق مرطوب مدیترانه ای هستند که نفوذ گسترده آنها در این منطقه قرابت این ناحیه را با جنگلهای اروپای شرقی بیشتر نشان می دهد.

در این میان جنگل های مختلف بلوط، ممرز به همراه گونه هایی چون کیکم، سماق، زرشک، گیلاس وحشی، گوجه، انار وحشی، تمشک، سیب و گلابی وحشی و نسترن معرف مناطق جنگلی متراکم با اقلیم مرطوب و بارانی و تیپ های مختلف از گیاهان بوته ای چون گون، سیاه تلو، اورمک، انواع نعنامیان، پامچال، آلاله و گونه های متنوع گراس ها و نباتات علوفه ای معروف مناطق نیمه خشک، استپی و کمربندهای ییلاقی منطقه می باشد.

تصاویر پارک ملی ارسباران:


+48
0
  

2 دیدگاه

  1. sobhan می‌گوید:

    مگه مارال نداره

    پر طرفدار Thumb up 21 Thumb down 3

  2. علی می‌گوید:

    نسل مارال حدود ۶۵ سال پیش در این منطقه منقرض شده

    پر طرفدار Thumb up 13 Thumb down 2

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>