پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: احمدرضا لاهیجان زاده مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان این خبر گفت: این گوساله از وضعیت جسمی مناسبی برخوردار است و به گفته دامپزشک سایت آهوی دیمه از سلامت کامل برخوردار بوده و در کنار والدین در شرایط طبیعی به سر می برد.
گوساله دیگری که سال قبل متولد شده نر بوده و جنسیت گوساله جدید هنوز مشخص نشده است. تولد این دو گوساله نشانه دهنده این است که شرایط برای تکثیر این گونه جانوری در این منطقه فراهم شده است.
اوریکس های والد در چارچوب یادداشت تفاهم همکاری ایران و قطر برای مبادله گونههای جانوری در مقابل دو راس آهوی ایرانی در مهرماه سال ۱۳۸۹ به ایران تحویل و در سایت تکثیر منطقه حفاظت شده دیمه رهاسازی شده بودند.
اوریکس نر سایت “دیمه” در حال حاضر ۵ ساله و اوریکس ماده ۴ ساله است. به نظر کارشناسان محیط زیست زاد و ولد یک حیوان در محیطی غیربومی و غریبه اهمیت قابل توجهی دارد
غزالهای عربی از گونههای جانوری نادر و در خطر انقراض هستند و کشورهای عربی حاشیه جنوب خلیج فارس از جمله قطر و عربستان سعودی اصلیترین زیستگاه آن ها به شمار میروند.
نگهداری گونه های جانوری غیر بومی و غریبه، به نحوی که غرایزشان برگردد و تولید مثل کنند امری دشوار و تخصصی است، در نتیجه به نظر میرسد مسئولان منطقه حفاظت شده دیمه توانستهاند شرایط مناسبی را برای اوریکس ها فراهم آورند.
سایت تکثیر و پرورش واقع در منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز در استان خوزستان به مساحت ۱۰۰ هکتار با هدف تکثیر و احیا نسل آهو که به دلیل شکار غیرمجاز از طبیعت این منطقه حذف گریده احداث شده است و به جز چهار رأس اوریکس، ۶۰ رأس آهو نیز در آن زیست می کنند.


کاش میشد چنین پناهگاه امنی برای تکثیر پلنگ و یوز ایرانی ایجاد میشد
پر طرفدار
22
2
اوریکس با یوز خیلی فرق داره. آهو توی زمین ۱۰۰ متری هم تکثیر میشه ولی آیا یوز اینگونه است؟؟
پر طرفدار
10
0