پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: دیده بان طبیعت بختیاری از تصویب ساخت کارخانه فرآوری بذر بلوط در کارگروه اشتغال یاسوج خبر داد و افزود: با راه اندازی این کارخانه بار دیگر چوب حراج بر بذرهای بلوط و زادآوری زاگرس زده می شود.
هومان خاکپور در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اخیرا در کارگروه اشتغال یاسوج، ساخت کارخانه فرآوری بذر بلوط تصویب شده و به نظر میرسد که ساخت کارخانه جدیتر شده است.
وی با بیان اینکه جمعآوری و بهرهبرداری از بذر درختان بلوط در سطحی وسیع میتواند خسارتهای زیست محیطی جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد اظهار داشت: در این میان اظهارنظر مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد برای موافقت با احداث آن کارخانه مبنی بر اعلام شرط «کاشت ۱۰ درصد از بذرهای بلوط برداشتی از جنگلها و جنگلکاری توسط سرمایهگذار کارخانه» که با در نظر گرفتن تجربیات موجود در خصوص کاشت و مراقبت از جنگلکاریهای صورت گرفته در سالهای گذشته و درصد نهالهای مستقر شده، از اساس منطقی به نظر نمیرسد، قابل توجه است.
خاکپور درمورد زیانهای ناشی از ساخت کارخانه فرآوری بذر بلوط تصریح کرد: جمعآوری و بهرهبرداری از بذر درختان بلوط در سطحی وسیع میتواند خسارتهای زیست محیطی جبرانناپذیری را بهدنبال داشته باشد. در این نوع بهرهبرداری که نیازهای طبیعی اکوسیستمهای جنگلی رعایت نمیشود، علاوه بر تجدید حیات و زادآوری طبیعی جنگل ها، حیات جانوران وحشی در این رویشگاههای جنگلی نیز با تهدیدهای جدی مواجه خواهد شد.
به گفته وی، بدون شک گسترش روند احداث چنین کارخانجات صنعتی در استانهای زاگرسی و جمعآوری بذر بلوط در حجمهای زیاد، ناشی از یک نگاه تجاری کوتاه مدت به جنگلهای بلوط غرب بوده و تنها نتیجه آن اختلال در همان اندک زادآوری طبیعی این جنگلها و نابودی طولانیمدت حیات گیاهی و جانوری در این زیستگاهها که حال و روز ناخوشی دارند، خواهد بود.
به گفته دیده بان طبیعت بختیاری، سالانه ۱۲۰ هزار تن بذر بلوط در جنگل های زاگرس پراکنده میشود.
به گزارش مهر، از زمانی که رئیس دولت دهم اعلام کرد ۶ میلیون تن بذر بلوطی که سالانه پای جنگل های زاگرس ریخته می شوند، به هدر می روند و لازم است فرآوری شده و به عنوان غذای دامها مورد استفاده قرار بگیرد، زمزمه های ساخت کارخانه های فرآوری بذر بلوط در استانهای زاگرس شنیده شد. حالا اما به نظر می رسد نخستین کارخانه فرآوری بذر بلوط در یاسوج در آستانه تاسیس است، بیآنکه در مورد پیامدهای این اقدام نگرانی وجود داشته باشد.
در حقیقت به نظر می رسد این نکته مغفول مانده که بذرها حیات دوباره جنگل هستند و با وجود مخالفت هایی که از سوی فعالان محیط زیست صورت گرفته، به نظر میرسد ساخت نخستین کارخانه فرآوری بذر بلوط جدیتر شده اما ساخت این کارخانه تنها منوط به اعلام نظر موافق سازمان جنگل هاست


فکر کنم دولت با خودش عهد بسته روی قاجار رو با شکلی متفاوت سفید کنه…
امیدوارم روسای سازمان جنگل موافقت نکنن و الا دیگه کلن ادم نا امید میشه از…
پر طرفدار
6
0
افسوس افسوس تروخدا خبر رسانی کنید هرکاری میتونین انجام بدین
پر طرفدار
6
0
امیدوارم این امر محقق بشه واز تمام مردم عزیز که در دامنه زاگرس زندگی می کنن با کاشتن درخت جنگل های بلو احیا بشن
موافقم / مخالفم
0
0