سیلی دریاچه ارومیه و گاوخونی مسئولان کشور را از خواب بیدار کرد

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: معصومه ابتکار صبح امروز در نشست با تشکل‌ها، انجمن‌های خصوصی و تشکل های HSE استان اصفهان با بیان اینکه امروز روز ولادت امام هادی (ع) است، اظهار کرد: امام هادی (ع) فرمودند افسوس کوتاهی کارهای گذشته را با تلاش آینده باید جبران کنیم.

وی با بیان اینکه ما با مسائل و مشکلات بسیاری در زمینه محیط زیست مواجه هستیم و همچنین مسائل و مشکلات بسیاری را پشت‌ سر گذاشته‌ایم، اضافه کرد: البته در مقاطعی از پیشرفت کشور ناامید شدیم اما مردم ایران در هیچ زمانی از توسعه و پیشرفت کشور دست بر نمی‌دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر اینکه اما ایران با لطف خدا، پشتوانه انقلاب اسلامی ایران، خون شهدا و حضور چشمگیر مردم در انتخابات ۲۴ خرداد بارقه‌های امید را به کشور بازگرداندند، تصریح کرد: ملت ایران همیشه در صحنه حضور دارند و با تبعیت از ولایت و رهبری در راستای حفظ کشور در تمام مقاطع تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه با اراده خدا، پشتوانه مردم و اتکای به قانون اساسی می‌توانیم آینده سرزمین خود را به دست بگیریم، ادامه داد: تضمین آینده ایران با توجه به این شاخصه‌ها امکان‌پذیر است.

ابتکار با بیان اینکه در این دوره برای نخستین بار به استان اصفهان آمده‌ام، تاکید کرد: ما در این جلسه سه بخش مهم از جامعه مدنی را در کنار یکدیگر داریم و پیرامون سیاست‌های توسعه پایدار و محیط‌ زیست اصفهان صحبت می‌کنیم.

دولت آقای روحانی از ابتدای فعالیت خود به مسائل زیست‌ محیطی به صورت ویژه تاکید داشته است

وی با تاکید بر اینکه دولت آقای روحانی از ابتدای فعالیت خود به مسائل زیست‌ محیطی به صورت ویژه تاکید داشته است، افزود: میثاق، عهد و پیمانی که از تمام اعضای دولت گرفته شده است مبتنی بر توجه به سلامت و محیط‌ زیست بوده و برنامه‌های آقای روحانی در زمینه محیط زیست کشور به صورت گسترده، روزآمد و دقیق عنوان شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به اینکه بحث محیط زیست را در این دوره باید از زاویه متفاوتی مورد توجه قرار بدهیم، گفت: نباید افسوس گذشته را بخوریم که چرا فرصت‌هایی را از دست دادیم و باید تلاش شود تا فرصت‌های موجود را از دست ندهیم.

سازمان محیط زیست باید نوسازی، بهسازی و مورد مهندسی جدید قرار بگیرد

وی با اشاره به اینکه مدیریت صحیح محیط زیست جزو نخستین برنامه‌هایی بود که به رئیس‌جمهور ارائه داده‌ام، اظهار کرد: سازمان محیط زیست باید نوسازی، بهسازی و مورد مهندسی جدید قرار بگیرد.

ابتکار با تاکید بر اینکه سازمان یک مجموعه سیاست‌گذار، ارائه دهنده برنامه و رصدکننده و هدایت کننده برنامه‌ها است، ادامه داد: اجرای برنامه‌ها به عهده تمام مردم است.

ابتکار با تاکید بر اینکه حوزه محیط زیست به توجه جدی نیاز دارد، تصریح کرد: باید از تصمیمات لحظه‌ای و سلیقه‌ای در حوزه محیط زیست جلوگیری شود و متولیان امر باید از ظرفیت های دانشگاهیان در عرصه‌های ارتقای وضعیت محیط زیست استفاده کنند و برنامه‌های پژوهشی را در این زمینه تنظیم کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تمام مردم و مسئولان باید واقعیت‌های محیط زیست را بپذیرند، تاکید کرد: واقعیت این است که در برخی از زمان‌ها نسبت به مسائل محیط زیست غافل شده‌ایم اما امروز این غفلت‌ها باید جبران شود.

مشکلات موجود در زمینه صنعت و محیط زیست در دنیا برطرف شده است

وی با اشاره به اینکه در دنیا تقابلی بین محیط زیست و صنعت وجود ندارد، افزود: در حال حاضر مشکلات موجود در زمینه صنعت و محیط زیست در دنیا برطرف شده است.

ابتکار با اشاره به اینکه می‌شود با جامعه سازگار شویم، گفت: امیدواریم صندوق ملی محیط زیست به زودی راه‌اندازی شود و با راه‌اندازی این صدوق از فعالیتهای اقتصادی در راستای توسعه وضعیت محیط زیست حمایت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توانیم مشکلات محیط زیست را نادیده بگیریم و این مشکلات باید از پایه و بصورت ریشه‌ای مورد توجه قرار بگیرد، اظهار کرد: مسئولان باید نسبت به آمایش سرزمین اقدام کنند و فرآیند توسعه باید از ابتدا طراحی شود.

آب نقطه محدود کننده و نقطه اصلی سیاست های استان

ابتکار با تاکید بر اینکه امروز بحث بحران نیست بلکه بحث واقعیت‌ها است، ادامه داد: آب نقطه محدود کننده و نقطه اصلی سیاست های استان در راستای تصمیم‌گیری‌ها و توسعه استان باید مبتنی بر آب مجازی باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه باید یک گفتمان ملی در اصفهان داشته باشیم و بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم، ادامه داد: دانشگاه‌ها پشتوانه حرکت‌های ما در راستای ارتقای وضعیت محیط زیست هستند و دانشگاه‌ها باید پژوهش‌های کاربردی را به محیط زیست ارائه بدهند.

وی با تاکید بر اینکه بحران‌ها، بی‌توجهی‌ها و کوتاهی‌های گذشته سبب ایجاد مشکلات امروز در حوزه محیط زیست شده است، یادآور شد: امروز محیط زیست نیازمند استفاده از پژوهش‌های کاربردی و بلندمدت هستیم و باید مطالعات راهبردی در مورد مسائل محیط زیست استان‌ها انجام شود تا این مطالعات سیاست های کلان کشور را مشخص کند.

محیط زیست یکی از مهم‌ترین اصول دولت است

معاون رییس جمهور ادامه داد: در ابتدای آغاز دولت یازدهم، میثاق‌نامه‌ای در برابر مسؤولان قرار گرفت که توجه به سرمایه‌های انسانی و حفظ محیط زیست را به عنوان یکی از مهم‌ترین اصول در آن مطرح شده بود.

ابتکار با بیان اینکه ما باید گذشته را نادیده بگیریم و آسیب‌های وارد شده به اعتماد عمومی مردم، محیط زیست و اقتصاد را پشت سر بگذاریم تا بتوانیم آینده را بسازیم، تصریح کرد: حکم‌فرمایی محیط زیست از جمله برنامه‌های اولیه من به عنوان رییس سازمان محیط زیست بوده است و من اعتقاد دارم که این سازمان، متولی اجرایی محیط زیست نیست بلکه فقط یک سازمان ارائه کننده برنامه و تعیین خط مشی است.

وی اضافه کرد: رصد اجرای قوانین و نظارت بر دستگاه‌ها به عهده این سازمان است اما اجرای قوانین آن هم به صورت دقیق، به عهده تک تک مردم است که بر اساس تخصص‌ها تعریف‌های متفاوتی دارد.

دریاچه ارومیه و تالاب گاوخونی چنان سیلی به محیط زیست زده است که همه مسؤولان کشور را از خواب بیدار کرده

رییس سازمان محیط زیست کشور تأکید کرد: ما در این دوره مبتنی بر دانایی کار می‌کنیم و تصمیمات خلق‌الساعه را کنار گذاشته‌ایم.

ابتکار ادامه داد: دانشگاهیان امروز باید در مسایل کاربردی در کنار مسوولان حرکت کنند یعنی به مسؤولان راهکار ارائه دهند که چگونه یک تالاب را احیاء کنند و یا سندی غیر آلاینده را توسعه بخشند.

وی گفت: باید بپذیریم که در سال‌های گذشته از برخی مسائل زیست محیطی غافل شده‌ایم و حتی در مباحثی از جمله تالاب‌ها، محیط زیست را جدی نگرفته‌ایم اما امروز دریاچه ارومیه و تالاب گاوخونی چنان سیلی به محیط زیست زده است که همه مسئولان کشور را از خواب بیدار کرده و به تلاطم انداخته است.

دوره‌های قبلی گفته شده بود به صحبت‌های مسئولان محیط زیست گوش کنید، اما در عمل کار خود را انجام دهید

معاون رییس جمهوری تأکید کرد: این سیلی به این دلیل به محیط زیست خورد که در دوره‌های قبلی گفته شده بود به صحبت‌های دوستداران محیط زیست و مسئولان محیط زیست گوش کنید، اما در عمل کار خود را انجام دهید.

ابتکار با اشاره به اینکه ما در مسائل زیست محیطی در قرون وسطی قرار داریم، ادامه داد: صنعت و محیط زیست سالیان درازی است که در کشورهای پیشرفته دنیا در کنار هم پیش می‌روند و کوچک‌ترین مشکلی ندارند اما امروز این مشکل در کشور ما پابرجاست و صنعت و محیط زیست همیشه با یکدیگر درگیرند.

وی گفت: صندوق ملی محیط زیست ایران در حال ایجاد است و با به وجود آمدن این صندوق فعالیت‌های زیست محیطی پر رنگ‌تر و کار این سازمان بهبود یافته‌تر جلو خواهد رفت.

اقتصاد تنها دلار و بانک نیست

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه در دولت هشتم، آقای خاتمی گفتند ما نمی‌توانیم چهره خشن فقر را نادیده بگیریم، تصریح کرد: صنعت و توسعه به راحتی می‌توانند در کنار محیط زیست پیش بروند همان‌ گونه که کشور فنلاند به ما نشان داد که می‌توان هم در حوزه صنعت و هم در عرصه محیط زیست رتبه یک را داشته باشد.

ابتکار به آب مجازی و برق‌های پیرامون آن اشاره کرد و گفت: اقتصاد فقط دلار و بانک نیست، بلکه آب مجازی نیز خود یکی از موضوعات مهم اقتصادی کشور است. ما باید در فرایند توسعه‌ای آب مجازی را به دقت مد نظر قرار دهیم و متوجه باشیم برای تولید یک کیلو فولاد یا یک کیلو گوشت گوسفندی چه میزان آب مجازی مصرف کرده‌ایم؟

وی ادامه داد: تمام برنامه‌ریزی‌ها از انتخاب متولی برای یک توسعه تا پایان اجرایی و عملیاتی شدن توسعه، باید مبتنی بر بحث آب مجازی باشد و سپس سیاست‌های کاری خود را پیش ببریم.

محیط زیست شکایت خود از فعالان مدنی را پس گرفت

معاون رییس جمهوری اظهار کرد: ما دانشگاهیان را پشتوانه حرکت خود می‌دانیم. یقینا پژوهش پشتوانه حرکتی ما خواهد بود، البته پژوهشی که بتواند راهکار ایجاد کند. ما امروز نیازمند مطالعات کاربردی هستیم که بتواند راه حل بلند مدت ارایه دهد.

ابتکار به فعالیت فعالان مدنی اشاره کرد و افزود: در اولین اقدام خود، شکایاتی که علیه این فعالان صورت گرفته بود را پس گرفته و از روز گذشته اگر به پورتال سازمان محیط زیست مراجعه شود، خواهید دید که در آن از همه فعالان محیط زیست کشور خواستار شده‌ایم که دیدگاه‌ها، پیشنهادات و انتقادات زیست محیطی خود را به ما ارائه دهند تا ما نقاط ضعف و ایرادات خود را پیدا کنیم و امیدواریم فعالان مدنی استان اصفهان، اولین فعالانی باشند که وارد این سامانه می‌شوند.

+1
0
  

3 دیدگاه

  1. ایرج می‌گوید:

    امیدوارم این سیلی بر مسئولین محیط زیست کشور نیز خورده باشد تا فکری به حال ارس های زیر خاک مدفون شده گلول سرانی شیروان که هنوز نگران دوستان خود در مسیر غول های آهنی ناله کنان دستی برای یاری از زیر خروارها خاک دراز کرده اند، بکنند … تا اقدامی عاجل برای این موضوع داشته باشد؟؟!! بخواهند که دیگر جای خواب آلودگی و غفلت نیست و باید تلاش کرد که یادگارهای چندصد ساله این مرز و بوم به یادها و خاطره ها سپرده نشوند.

    پر طرفدار Thumb up 7 Thumb down 0

  2. صالح می‌گوید:

    خانم دکتر ابتکار
    سلام علیک
    گلول شما را می خواند ارس ها گریانند و عزادار عزیزیانی هستندکه طی چند ین سال با هم شاهد گدار گله گله قوچ و میش و کل و بز و نیز شهادت محیط بان دلاور سعید پرهام بوده اند، خواهشا”بشتاب خانم دکتر بشتاب که تعلل بیش از این جایز نیست.

    پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 0

  3. مسعود ش می‌گوید:

    ایشون در صحبتهای اخیرشون به مردم اشاره کردن امروز گفتن اجرای برنامه ها به عهده مردم است و دیروز فرمودن فعالین محیط زیست باید مانع بروز تخلفات زیست محیطی و شکار بی رویه بشن
    اما توضیح ندادن چطوری متاسفانه دوستداران و فعالین محیط زیست نه قدرت و نه نفوذ دارن حتی در صدا و سیما هم یک برنامه جامع با مدیریت کامل فعالین محیط زیستی وجود نداره همه می دونیم که رسانه ملی قطعا تاثیر گذارترین هست ایشون برای مدیریت مردمی برنامه ریزی و طراحی کنن.
    تشکر ویژه از ایشون
    باز می گم به امید فردایی بهتر.

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>