ابتکار از بان کی مون خواست تحریم های مخرب بر محیط زیست ایران لغو شود

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد توقف تحریم های یک جانبه علیه ایران که به وضوح در حوزه محیط زیست ایران، منطقه و جهان تاثیرات مخرب داشته است را خواستار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه ای به دبیر کل سازمان ملل بان کی مون و دو تن از معاونان وی که مسئولیت برنامه های محیط زیست و عمران و توسعه ملل متحد را عهده دار هستند، با اشاره به اثرات سوء تحریم ها بر علیه ایران نوشت:

اطمینان دارم جنابعالی کاملا مطلعید چند سالی است تحریم های گسترده از آن سوی مرزهایمان، اقتصاد ایران را متأثر نموده و بر اساس گزارش های تأیید شده و معتبر بین المللی، این اثرات اقتصادی بدون استثناء در تمامی زمینه ها منجمله محیط زیست آثار مخرب و سوء خود را نمایان ساخته و بی شک این اثرات بر وضعیت محیط زیست منطقه و جهان بسیار منفی بوده است.

ابتکار در این نامه افزوده است: آثار سوء تحریم ها مشخصا بر اقتصاد و محیط زیست ایران و در بخش هایی همچون نفت، صنعت، مدیریت پسماند و پدیده گرد و غبار کاملا مشهود است. باتوجه به منع دسترسی به فناوری های پیشرفته خاص تولید سوخت هایی با استاندارد روز (مانند یوروها) در صنعت نفت کیفیت هوای شهرهای بزرگ کشور همچون تهران و دیگر کلان شهرها طی چهار سال گذشته به افول رفته و در نتیجه سلامت بیش از ۳۵ میلیون نفر از شهروندان ایرانی به مخاطره افتاده است.

آلودگی هوا دست کم بالغ بر ۹ میلیارد دلار خسارات سالانه بر اقتصاد و بهداشت جامعه ایران تحمیل می کند و اثرات این تحریم ها بر تخریب وضعیت محیط زیست مجتمع عسلویه و به تبع آن کشورهای ساحلی خلیج فارس نیز به شدت افزایش یافته است و منجر به ایجاد وقفه ای سه ساله در اجرای برنامه های بهبود الگوی تولید و مصرف انرژی در مقیاس ملی و متعاقبا افزایش انتشار گازهای گلخانه ای و رشد پدیده گرمایش جهانی شده است.

در بخش صنعت نیز عدم دسترسی به تکنولوژی های سازگار با محیط زیست در زمینه هایی چون بهبود و ارتقای استانداردهای هوا، پساب و مدیریت پسماند، عواقب جدی در توقف فرآیند نیل به صنایع سبز و توسعه متوازن پایدار را بر جاگذاشته است. این به نوبه خود مدیریت منابع و ذخایر آبی، منابع خاکی و آلودگی هوا در برنامه های ملی به منظور ارزیابی مصرف بهینه انرژی جهت همسویی با اهداف و پیشگیری از تغییرات آب و هوا را با مشکل مواجه کرده است.

این مشکل باعث رهاسازی پسماندهای خطرناک و شیمیایی در منطقه شده و تأخیری حداقل ۴-۳ ساله در اجرای برنامه های کلان کشور را رقم زده است. تحریم ها همکاری های منطقه ای و بین المللی در مقابله با پدیده گرد و غبار را شدیدا متأثر کرده است و آثار سوء جدی بر وضعیت محیط زیست کشورهای منطقه علاوه بر غرب، مرکز و بخش های جنوبی ایران وارد نموده و سلامت و زندگی روزانه میلیون ها نفر از شهروندان معمولی ایرانی و کشورهای همسایه را تحت تأثیر قرار داده است.

در واقع این تحریم ها عملا توانایی کشورهای منطقه برای بهره گیری از ساز و کارهای ساختاری و توانمندی توافقات منطقه ای و بین المللی در مقابله و کنترل پدیده نوظهور و پرچالش گرد و غبار را محدود ساخته است.

در پایان نامه دکتر ابتکار ابراز امیدواری کرده است که با عنایت ویژه و رویکرد مثبت و پیش برنده بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد و همکاری های UNEP و UNDP بتوان آثار سوء و مخرب تحریم های اقتصادی یک جانبه بر محیط زیست کشور، منطقه و جهان را مشهود و گام مؤثر کوتاه تا بلند مدت در برگیرنده منافع محیط زیست جهانی را برداشت.

+1
0
  

4 دیدگاه

  1. سجاذ می‌گوید:

    این مسایل رو رسانه ای کنید تا دروغ های دولت قبلی برملا بشه و مردم آگاه بشن.با سپاس

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 1

  2. گوران می‌گوید:

    خانم ابتکار خواهش میکنم به خودتون زحمت ندین وبه بان کی مون نامه بنویسین ،شما اگه دلتون به حال محیط زیست میسوزه یه گوشه نگاهی به فریدونکنار بیندازین !!!!!

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  3. حسین می‌گوید:

    محیط زیست یک بحث کلی است که تمام جهان را در بردارد و مختص ایران نیست و در صورت بروز مشکلات زیست محیطی در درجه اول ایرانیها متضرر می شوند و در نهایت منطقه و کل جهان ضربه جبران ناپذیر خواهند دید که این موضوع باید از قبل پیگیری می شد

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>