بازدید گروه سنگواره شناسی از فسیل ۲۰ میلیون ساله بردکژدم دزفول

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: روز شنبه ۷ دیماه به دعوت اداره حفاظت محیط زیست دزفول و انجمن آوان سبز دزفول گروه سنگواره شناسان متشکل از آقای دکتر میرزایی عطا آبادی فسیل شناس برجسته کشور از دانشگاه زمین شناسی زنجان و خانم مهندس اورک رئیس گروه فسیل شناسی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از سنگواره برد کژدم در لنگرکوه واقع در شمال شهرستان دزفول بازدید نمودند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول در این خصوص گفت: “سنگواره برد کژدم” در لنگرکوه در شمال شهرستان دزفول یکی از ماکرو فسیل های ارزشمند کشور بوده که پس از کشف اثر در سال های اخیر، اقدامات موثری در خصوص تعیین سن زمین شناسی و عمر این اثر صورت گرفته است.

فرهاد قلی نژاد افزود: اداره حفاظت محیط زیست دزفول از سال ۹۱ اقدامات خود را در زمینه شناسایی بیشتر و بویژه حفاظت از این اثر ارزشمند آغاز نموده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول گفت: بازدید سنگواره شناسان در راستای شناسایی و قدمت اثر و ارائه راهکارهای حفاظتی صورت گرفته است.

همچنین در این بازدید آقای دکتر مجید میرزایی عطا آبادی استادیار دانشگاه زمین شناسی زنجان نیز پیرامون اثر فسیل برد کژدم گفت: این نمونه بقایای قفسه سینه یک مهره دار دریایی از خانواده دوگونگ ها می باشد که موجوداتی علفخوار ساکن دریاهای گرم و کم عمق بوده اند. با توجه به رسوبات دربرگیرنده که به سازند آسماری تعلق دارد سن این نمونه ۲۰ تا ۳۰ میلیون سال پیش تخمین زده می شود که البته تعیین دقیقتر سن این اثر بررسی های بیشترث را می طلبد.

مکان فسیل برد کژدم در شمال شهرستان دزفول در رشته کوه زاگرس و ارتفاع ۱۲۵۰ متری از سطح دریا در لنگرکوه و در حوالی روستای گردشگری لیوس واقع گردیده است.

قلی نژاد افزود: شکل ظاهری سنگواره مذکور شبیه عقرب بوده و دارای طول ۷۵ سانتی متر، عرض ۹۵ سانتی متر و دارای ۱۴ جفت بازو به ضخامت هر بازو ۴ سانتی متر است.

+13
0
  

6 دیدگاه

  1. پروین می‌گوید:

    مسئولین باید حفاظت کنند از این گنجینه ها و نباید بگذارند که افراد نادان و نا آگاه آنها را تخریب کنند و به سرنوشت سنگ نگاره های اردکان دچار شود.

    پر طرفدار Thumb up 17 Thumb down 1

  2. مهدی : حامی حیات وحش می‌گوید:

    این مکان و مکانهایی شبیه به این چنانچه برنامه ریزی و مدیریت صحیحی پشت اون باشه میتونه به یه مکان توریستی تبدیل بشه و باعث جذب توریسم و گردشگری بشه که از قبل درامد سرشاری که میتونن داشته باشن میشه قدمهای زیادی برای محیط زیست برداشت.

    پر طرفدار Thumb up 7 Thumb down 0

  3. مهدی عاشق حیات وحش می‌گوید:

    این عقرب ۱۰ها برابر بزرگتر از عقربهای الان بوده جالب اینه که تکامل عقرب کامل شده این نشون میده که عقرب چقدر کوچک شده سند بسیار مهمی راجب عقب کشف شده این فسیل میتونه اطلاعات مهمی رو به ما بده امیدوارم از بین نره

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 2

  4. حمید موسوی می‌گوید:

    آره این تو مسیر لنگرکوهه
    هیچ محافظتی هم ازش نمیشه و خیلیا نمیدونن که وجود داره!
    تا پارسال که جناب دوایی فر شهردار سابق شخصا با یه گروه رفتن بازدید و یه سری کارها واسش کردن که هنوزم کافی نیست!

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  5. دوستدار محیط زیست می‌گوید:

    با سلام
    آقای شهردار فقط بازدید نمودند و اقدامات از سوی اداره محیط زیست دزفول در حال بررسی و در آینده نزدیک اقدام خواهد شد

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  6. فرهاد شاهسوارانی می‌گوید:

    محل کار من استان مرکزی میباشد در اطراف کارخانه ام به مواردی از فسیلهای گیاهی و جانوری برخورد کرد ه ام ماتعلق به میلیونها سال قبل قابل بررسی

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>