رایزنی های ابتکار با کشورهای مختلف در اولین مجمع محیط زیست ملل متحد

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: دیدار با مشاور رئیس جمهور فرانسه، ملاقات با مدیر اجرایی برنامه محیط زیست ملل متحد، ملاقات با وزیر محیط زیست، آب و منابع طبیعی کنیا، دیدار با وزیر محیط زیست ایتالیا، وزیر محیط زیست هند و وزیر محیط زیست فنلاند بخشی از جمله برنامه های هیات ایرانی در اولین مجمع محیط زیست ملل متحد به ریاست معصومه ابتکار بوده است.

اولین مجمع محیط زیست ملل متحد (UNEA) که با حضور رئیس جمهور کنیا و مقامات عالی رتبه محیط زیست از ۱۶۰ کشور جهان روز پنجشنبه در نایروبی آغاز به کار کرد، صحنه مذاکرات و گفت و گوهای مشترک میان کشورهای مختلف بوده است.

این نشست که امروز جمعه پایان می یابد بر دو موضوع مهم اهداف توسعه پایدار و برنامه توسعه پس از سال ۲۰۱۵ و تجارت غیرقانونی حیات وحش تمرکز دارد. تشکیل UNEA به منظور تلاش جهانی برای مقابله با چالش های محیط زیستی بوده که منتج از کنفرانس توسعه پایدار ملل متحد در سال ۲۰۱۲ تحت عنوان ریو+۲۰ در تقویت و ارتقای برنامه محیط زیست ملل متحد و تعادل میان سه رکن اصلی توسعه یعنی ارکان اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی است.

هیأت اعزامی از جمهوری اسلامی ایران ضمن حضور در جلسات کارشناسی و عالی رتبه این مجمع، ملاقات های متعددی را نیز با مسئولین کشورهای مختلف تنظیم کرد که به ریاست دکتر معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان در کنار مجمع طی روز گذشته انجام شد. دیدار با مشاور رئیس جمهور فرانسه، ملاقات با مدیر اجرایی برنامه محیط زیست ملل متحد، ملاقات با وزیر محیط زیست، آب و منابع طبیعی کنیا، دیدار با وزیر محیط زیست ایتالیا، وزیر محیط زیست هند و وزیر محیط زیست فنلاند ملاقات های روز پنج شنبه هیات ایرانی را تشکیل داد.

دیدار با مشاور رئیس جمهور فرانسه در امور تغییرات آب و هوا

در این دیدار معصومه ابتکار در مورد برنامه های ایران در ارتباط با استراتژی جهانی مقابله با گرمایش جهانی گفت: ایران برنامه افزایش راندمان انرژی دارد و با تبدیل نیروگاههای خود به سیکل ترکیبی حدود ۶ هزار مگاوات بر ظرفیتش خواهد افزود.

وی با اشاره به اینکه مصرف انرژی ایران نه به صورت ذغال سنگ، بلکه گاز سوز است، تاکید کرد که در گام های بعدی استفاده از انرژی خورشیدی، بادی و زمین گرمایی مد نظر بوده و اظهار امیدواری کرد که با ایجاد جذابیت اقتصادی در دولت جدید، بخش خصوصی بالغ بر ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر احداث کند.

معاون رییس جمهور کشورمان همچنین ضمن تاکید بر اینکه توافقنامه جایگزین مورد بحث در این مجمع جهانی باید منصفانه، متوازن و عادلانه و متمرکز بر سازگاری بیش از تعدیل باشد، به تحریم های ناعادلانه علیه ایران اشاره کرد و گفت: این تحریم ها بسیار متضاد با منافع جهانی تغییرات آب و هوا عمل کرده و دنیا باید با درک شرایط ایران، نوعی همکاری دوجانبه در محیط زیست و تغییرات آب و هوا به ویژه در مسیر اجلاس پاریس ۲۰۱۵ داشته باشد.
در این ملاقات خانم ابروی مشاور رییس جمهور فرانسه در امور تغییرات آب و هوا، ضمن ابراز علاقه مندی طرف فرانسوی نسبت به برنامه های ایران در زمینه انرژی های نو، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و انتظارات ایران در مورد پروتکل جدید در اجلاس پاریس در سال ۲۰۱۵ ، در مورد توسعه روابط و همکاری دو جانبه اظهار امیدواری کرد.

ملاقات با مدیر اجرایی یونپ

دکتر معصومه ابتکار در این ملاقات با اشاره به بحران آب و خشکسالی های اخیر، همچنین بحران در تالاب ها و افزایش گرد و غبار در منطقه ناشی از خشکسالی، خواستار حضور و کمک بیشتر یونپ به به حل این بحران منطقه ای و فرامرزی شد.

در این جلسه با توجه به سوابق همکاری میان ایران و یونپ و با اشاره به تفاهم نامه امضا شده میان دو طرف، بر گسترش همکاری ها تأکید شد و نظر به اینکه اخیرا برای تهیه گزارش وضعیت محیط زیست (SOE) ایران و ارایه کمک های فنی از سوی یونپ اعلام آمادگی شده بود، دو طرف ابراز امیدواری کردند که به زودی این موارد و نیز حضور ایران به عنوان منتخب در فرآیند UNEP-LIVE اجرایی شود.

در این دیدار رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان پیراهن تیم ملی فوتبال ایران منقش به تصویر یوزپلنگ را به مدیر اجرایی یونپ اهدا کرد و در مورد نقش جدی و مثبت آقای سپ بلاتر رییس فدراسیون جهانی فوتبال در این مورد پس از حضورش در ایران توضیح داد.

آقای مناخیم اشتاینر نیز با اشاره به اینکه تاکنون مفاهیم زیست محیطی تا این حد به فیفا نزدیک نشده بود، از تلاش ایران در افزایش آگاهی عمومی در سطح بین المللی برای حفظ محیط زیست و پیوند میان ورزش و محیط زیست تقدیر کرد.

وی همچنین از موضوع ارایه زیست توپ یا Bioball به جام جهانی توسط سازمان های مردم نهاد ایران و به تصویر کشیدن گونه های در حال انقراض کشورهای مختلف بر روی آن استقبال و قدردانی کرد.

ملاقات با وزیر محیط زیست، آب و منابع طبیعی کنیا

کنیا، میزبان مقر برنامه محیط زیست ملل متحد و از کشورهایی است که با تنوع زیستی جانوری و گیاهی در جلب طبیعت گرد بسیار موفق و دارای سود اقتصادی فراوان و قابل توجه است.

در دیدار معصومه ابتکار با وزیر محیط زیست، آب و منابع طبیعی کنیا، دو طرف ضمن اشاره به فواید طبیعت گردی، به گسترش روابط در قالب امضای تفاهم نامه همکاری با موضوعات متمرکز بر توسعه پایدار، اکوتوریسم و بهره برداری پایدار از منابع آب و حفاظت از تنوع زیستی تاکید کردند.

بنابراین مقرر شد نظر به جلسه کمیسیون مشترک آتی میان دو کشور در تهران، طرف ایرانی در این زمینه اقدام نماید.

دیدار با وزیر محیط زیست ایتالیا

در ملاقات معصومه ابتکار با آقای گیان لوکا گالتی وزیر محیط زیست ایتالیا دو طرف درخصوص موضوعات محیط زیستی درحال بحث در مجمع محیط زیست ملل متحد و مسیرهای گسترش همکاری گفتگو کردند.
ایتالیا از ابتدای جولای ۲۰۱۴ رئیس دوره ای اتحادیه اروپا خواهد بود و خواهان همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.

دو طرف همچنین نسبت به تبادل تفاهم نامه درخصوص تغییرات آب و هوا و تدوین برنامه های ملی اقدام برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در ایران اعلام آمادگی کردند.

در این ملاقات از از شرکت های ایتالیایی فعال در زمینه محیط زیست برای شرکت در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در تهران دعوت شد.

دیدار با وزیر محیط زیست هند

آقای براکش جوادکار وزیر محیط زیست هند در این دیدار با اشاره به پیشینه تاریخی و مشترکات فرهنگی دو کشور گفت که موضوعات مختلفی در چارچوب توسعه پایدار برای همکاری در حوزه محیط زیست وجود دارد.
وی تاکید کرد که هند و ایران می توانند در تبادل تجربیات برای حفظ تنوع زیستی و حیات وحش و انرژی های نو همکاری کنند.

نظر به اینکه مدتی از تاریخ اعتبار یادداشت تفاهم میان دو کشور گذشته، دو طرف اعلام آمادگی کردند با تجدیدنظر در متن یادداشت تفاهم با توجه به چالش های جدید محیط زیستی، طبیعت گردی، بهره وری پایدار از آب و منابع آبی و تغییرات آب و هوا، تفاهم نامه جدیدی امضا کنند.

در این دیدار برخی مسائل دوجانبه و منطقه ای اقتصادی در منطقه چابهار نیز طرح شد.

دیدار با وزیر محیط زیست فنلاند

در دیدار آقای ویل نی نیستو وزیر محیط زیست فنلاند با رییس سازمان محیط زیست، دو طرف از به دست آمدن فرصتی برای آغاز همکاری های محیط زیستی ابراز خرسندی کردند.

وزیر محیط زیست فنلاند نسبت به معضلات محیط زیستی منطقه غرب آسیا ناشی از جنگ و خشکسالی به ویژه درعراق و سوریه، همچنین اولویت های ایران در حل معضلات محیط زیستی همچون تغییرات آب و هوایی و بحران در تالاب ها، افزایش گرد و غبار در منطقه و تأثیر پذیری از کانون های گسترش آن در عراق و سوریه شناخت خوبی داشته و برای همکاری با ایران در کمک به کاهش این مشکلات اعلام آمادگی کرد. مقرر شد این همکاری ها در قالب تفاهم نامه همکاری تدوین شده و به امضا برسد.

معاون رییس جمهور کشورمان در این ملاقات با اشاره به نشست مشورتی وزیران محیط زیست اکو طی روز گذشته در نایروبی و طرح ضرورت گسترش استراتژی منطقه ای برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، به طرف فنلاندی پیشنهاد کرد سازمان همکاری های اقتصادی اکو را در اجرای این استراتژی یاری رساند.

وزیر محیط زیست فنلاند از این پیشنهاد استقبال کرد و مقرر شد از طریق برگزاری دوره های آموزشی و ظرفیت سازی برای کشورهای عضو اکو اقدام شود.

طرف ایرانی همچنین از فنلاند دعوت کرد تا ضمن تشویق شرکت و موسسات دوستدار محیط زیست فنلاندی در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست شرکت کند.

شایان ذکر است در اغلب ملاقات های روز پنج شنبه با توجه به وضعیت کنونی منطقه و مسایل عراق و سوریه، معاون رییس جمهور کشورمان تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران پیشقدم در حذف تروریسم بوده و نظر به اهمیت این موضوع دکتر حسن روحانی رییس جمهور ایران پیشنهاد «جهان ضدخشونت و افراطی گری» را به سازمان ملل ارایه داد که به عنوان یک قطعنامه به تصویب رسید.

+25
-3
  

8 دیدگاه

  1. محیط بان ایران می‌گوید:

    خب خسته نباشید.
    خانوم دکتر کی موتور های دوزمانه و ماشین های پر مصرف محیط زیست را عوض می کنید و موتورهای مناطق آلوده کننده هستند و ماشین ها که مصرف بالایی دارند بروز می کنید.
    راستی پرسیدید حقوق محیط بانان و رنجر های کشورهای دیگه چند هزار دلار است
    حقوق محیط بانان ایران که ۲۰۰ تا ۳۵۰ دلار است.
    حتما نگرش و تغییرات نسبت به حقوق محیط بانان – تجهزات بروز انفرادی و جمعی و حفاظتی را در برنامه خود داشته باشید.

    پر طرفدار Thumb up 12 Thumb down 0

  2. سولماز می‌گوید:

    تا ایشون بیاید حرکتی بکنه تمام حیوانات به قصه های مادربزرگها پیوستند

    پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 0

  3. MEHRDAD می‌گوید:

    خانوم دکتر فقط برای سفر خیلی پایه ان!!!
    ماکه کوچکترین حرکتی از ایشون. که جنبه نمایشی نداشته باشه و واقعا کارایی داشته باشه ندیدم

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 1

    • زهره می‌گوید:

      با بودجه ناچیزی که سازمان در اختیار دارند و با در نظر گرفتن توقف ترویج فرهنگ حیوان دوستی طی ۸ سال گذشته باز هم شاهد حرکات مثبت قابل توجهی از جانب ایشان بوده ایم. ایشان گزینش هایشان بر خلاف دولت قبل بر اساس شایسته سالاری است نه حزب گرایی و مدیران زحمتکش و باکفایت قبلی را در پست خود ابقا نمودند. حرکت بسیار زیبای ایشان در ممانعت از ذبح گوسفند جلوی پا گذشته از انسانی بودن پیام های مثبت فرهنگی فراوانی داشت که قبل از آن هیچکس چنین کاری نکرد. این که بسیاری از هزینه های اینچنینی جلوگیری می شود. این که ملت اگر هم نذری دارند به جای ریختن خون گوسفند پول آن را به مستمندان بدهند. خانم دکتر ابتکار الحق لایق مسندی هستند که به آن تکیه زده اند ایشان در ارتباط با سوال یک خبرنگار نسبت به رابطه شان با حیوان خانگی (حیات وحش شهری) فرمودند که پس از گذشت سه دهه همچنان حیات خانه شان (نه داخل منزل) میزبان گربه های بی پناه گرسنه ایست که موقع گرسنگی به آنجا می روند و پس از دریافت غذا از دستان اهالی مهربان آن خانه می روند. بنابراین ایشان خود از حامیان حیات وحش شهری اند. پخش برنامه زیست محیطی اصل ۵۰ هم که پنج شنبه ها صبح از شبکه سراسری پخش می شود به همت ایشان صورت گرفته است.

      داغ Thumb up 4 Thumb down 2

      • MEHRDAD می‌گوید:

        این حرکتی که شما گفتین(گوسفند) مصداق بارز صحبت بنده بود..نمایش و شو مطبوعاتی
        وگرنه برای نمونه چرا خانم ابتکار به خودش زحمت نداد که با توصیه یا نهایتا لابی..بتونه آقای فردوسی پورو مجاب کنه که به بهانه نماد تیم ملی یه آیتم ۲دیقه ای در طول برنامه چند ده ساعتیش به یوز اختصاص بده؟؟؟
        چرا برای همایش های آبکی بدرد نخور که فقط جنبه تبلیغاتی داره کشورای همسایه رو زیرپا میذارن..اما حاضر نیستن یه سفر هرچند کوتاه به خراسان . با اون وضعیت اسف بار و احتمال تبانی اعضای محیط زیست با باندهای شکار داشته باشن؟؟
        و….

        موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 3

  4. مهدی چلانی می‌گوید:

    این چنین حرکاتی می توانند امیدوار کننده باشند. خسته نباشید.

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  5. دوست می‌گوید:

    خب اینطور که پیداست قدم های مثبتی در عرصه بین الملل داره برداشته میشه.. اما ما در مدیریت داخلی و مدیریت منابع هنوز جهان سومیم.
    در متن خبر قالبا به تفاهمنامه و رایزنی های جهانی اشاره شده. که در جایگاه خود خوبه اما به نظر آمد که طرف ایرانی هیچ تمایلی به استفاده از تجربیات کشورهای ملل متحد مخصوصا فرانسه و فنلاند نداشته.
    صرفا ایده پردازی و هدف گذاری هایی که بسیار بلند مدت هستند. لزوم مدیریت کوتاه مدت و همکاری های زیست محیطی در بحران کنونی بسیار بیشتر از چنین برنامه هایی است.
    باشد که رستگار شویم.

    پر طرفدار Thumb up 3 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>