با تصویب هیات دولت ۲۵۰ میلیارد ریال به بازسازی جنگل های بلوط اختصاص یافت

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران در جلسه ۱۳۹۳/۴/۴ به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی موافقت کردند مبلغ یکصد و نود میلیارد ریال به صورت تملک دارایی سرمایه ای و مبلغ شصت میلیارد ریال به صورت هزینه ای از محل منابع ماده ۱۲ قانون تشکیل مدیریت بحران کشور و ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت موضوع بند ش ماده ۲۲۴ قانون برنامه پنجم توسعه به نسبت مساوی برای انجام اقدامات ضربتی حذف و خارج سازی درختان آلوده و کنترل کانون های بحران خشکیدگی جنگل های بلوط زاگرس و مبارزه با آفات و سایر اقدامات لازم در جهت احیاء و بهسازی جنگل های یاد شده در اختیار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار گیرد تا با رعایت قوانین ومقررات مربوط هزینه شود.

بر اساس این مصوبه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز موظف شد گزارش عملکرد اعتبار مذکور را به صورت ماهیانه به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری ارایه کند.

همچنین در این مصوبه تاکید شده است هر گونه حقوق و مزایا، پاداش و برگزاری هر گونه همایش از محل اعتبارات موضوع این مصوبه ممنوع است.

این مصوبه در تاریخ ۱۳۹۳/۴/۹ از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به دستگاه مربوطه ابلاغ شده است .

+50
0
  

20 دیدگاه

  1. مجید (حیوانات نگینهای آفرینشند) می‌گوید:

    امیدوارم بشه این جنگلهارو احیا کرد
    استفاده از مشاور خارج از کشور هم کار خوبیه
    کاش این کارو بکنن

    پر طرفدار Thumb up 12 Thumb down 1

    • میثم می‌گوید:

      اولین اقدام باید خروج عشایر و دامهاشون از جنگل های زاگرس باشه.

      پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 0

      • زهره می‌گوید:

        مجلس باید طرحی را تصویب کند که به موجب آن منابع مالی لازم جهت امرار معاش عشایر در اختیار آنان گذاشته شود. تا بتدریج در حواشی شهرها و روستاهای دلخواه خود مستقر شوند به طوری که رضایت آنان هم جلب شود.

        پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 1

        • زهره می‌گوید:

          حداقل ۱۰ دانشجو از عشایر استان فارس و کرمانشاه داشتیم که از مشقتهای حاکم بر زندگی خود می نالیدند.
          وقتی بچه های خوابگاه از آنها می پرسیدند که چرا به زندگی عادی روی نمی آورید می گفتند توان مالی برای خرید مسکن نداریم و امرار معاش برایمان سخت است.
          بنابراین مشکل آنها نداشتن سرمایه است.

          موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 1

      • امین منصوری می‌گوید:

        میثم جان خیلی خوبه که عشایر در جنگلها حضور نداشته باشند ولی هیچ فکرشو کردید که اون موقع عشایر باید چکار بکنند؟ چگونه امرار معاش بکنند؟ تولید گوشت و لبنیات کشور دچار چه سرنوشتی میشود؟فرهنگ سیاه چادر و عشایر کوچ رو و آداب و سنن به دست فراموشی سپرده نخواهد شد؟ به نظر من، باید عشایر وجود داشته باشند ، اما درست از طبیعت بهره برداری کنند.زیبا ترین و فراموش نشدنی ترین لحظات عمرم را در سیاه چادرها و شب نشینی با عشایر خیمه نشین سپری کرده ام، یادش بخیر.

        داغ Thumb up 5 Thumb down 3

        • رضا مجذوبی می‌گوید:

          حداقل کاری که میشه کرد که نه سیخ بسوزه و نه کباب کاهش تعداد دام و حضور عشایرمون به میزان استانداردهای زیست محیطیه تا هم بسترهای طبیعی حقظ بشن و هم مردم هم به مشکل بر نخورن….اگر هم کسی به حق خودش راضی نیست دیگه مشکل خودشه و عرصه های آسیب پذیر ِ آسیب دیده کشورمون نباید تاوون زیاده خواهی نسل ما رو بده…

          موافقم / مخالفم Thumb up 3 Thumb down 1

        • میثم می‌گوید:

          والا من معلمی میشناسم که بعد از بازنشستگی با برنو کوتاه تک لول انگلیسی. سگ و دام تیشه و اره به طبیعت حمله کرده. فقط موندم این بابا کجاش فرهنگیه. …
          عشایر بیشترشون درامد بالایی از دام دارند مخصوصن در چند سال اخیر با قاچاق به مرزهای جنوبی و غربی کشور. این سود بالا باعث شده افرادی جدیدی رو بیارن به دامداری.
          دولت هم که مدام با لودر و گریدر ب جون کوه دشت افتاده و واسشون جاده میکشه…
          هیچ محدودیتی هم در تعداد دام تفنگ و یا فاصله تا منابع بسیار محدود آبی در این سال های خشک هم واسشون وجود نداره

          پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

        • کاکتوس می‌گوید:

          با سلام به امین منصوری عزیز و میثم؛
          با اجازه شما بزرگواران درباره خروج دام و امرار معاش عشایر میخواستم مطالبی را بگویم که از نزدیک با آن آشنا هستم.
          برخلاف گفته شما میثم جان وضعیت دامداری (اینجا منظور گوسفند است) با پایبند بودن به قانون و نسبت دام به مراتع اصلا سودی ندارد چرا که اکثر این دامداران بیش از مقدار تعیین شده و برای سود بیشتر، بیشتر از حد مجاز دام نگه میدارند و این امر باعث تحلیل رفتن پوشش های گیاهی همان مناطق در طی سالها میشود و آنجاست که عشایر هم به مشکل بر میخورند.
          درباره امرار معاش عشایر هم باید بگویم که بهتر است دولت شروع کند به صنعتی کردن این بخش ولی باید در نظر داشت که این صنعتی کردن هم طوری نشود که سنت چندین ساله عشایر نشینی به یکباره از بین برود.

          پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

          • میثم می‌گوید:

            منظور بنده هم همین هست نه قانونی براشون وجود داره و نه فرهن گصحیح استفاده پایدار از طبیعت رو دارن..
            باید دامداری به شیوه صنعتی و یاحداقل نیمه صنعتی باشه….
            برای حفظ ارزش ها و آداب رسوم گذشته هم بهترین راه برگذاری جشنواره و فستیوال . کارناوال های سالیانه در فصول گردشگری و تعطیلات هست…
            عشایر خیلی وقته دیگه اون عشایر قدیم با آداب و رسوم کهن نیستند… خیلی ها دیگه سیاه چادر که از موی بز بافته میشد رو ندارند. از همین چادر های برزنتی و آماده استفاده میکنند…

            موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

  2. مسعود شکیبایی می‌گوید:

    ممنوع بودن هر گونه حقوق مزایا و پاداش و انجام همایش(نمایش) از محل اعتبارات مد نظر بهترین کار هست و جای تشکر داره
    امیدوارم اتفاقات خوبی رو شاهد باشیم
    برآوردها نشون میده ۸۰ درصد تخریب منابع طبیعی در دنیا توسط حکومتها اتفاق میافته چه به شکل تخریب مستقیم با طرح های مختلف و چه به شکل قوانینی غلط
    ظاهرا دولت آقای روحانی نگاه بهتری به محیط زیست داره که جای خوشحالی داره؛ هر چند این اعتبارات با توجه به وسعت منطقه و ارزش منابع طبیعی کم هست اما بهتر از اون هست که بگن بلوط ها رو بدید گوسفند بخوره
    ممنون دیده بان

    پر طرفدار Thumb up 11 Thumb down 0

  3. آرش می‌گوید:

    امیدوارم این فقط یه سفره غذا برای بعضی ها نباشه

    پر طرفدار Thumb up 11 Thumb down 1

  4. reza می‌گوید:

    پول هیچ کارس بعد از یک سال می خورن جنگلم نابود میشه درد هم درمان نمیشه و هیچ درختی اضاف یا احیا نمیشه فقط و فقط ویلا و ماشین باهاش می خرن بعد می گن بودجه کم بود جنگل شد بیابون.

    پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 0

  5. ساسان + می‌گوید:

    اول اینکه باعث خوشحالی که به این موضوع توجه شده چراکه در دولتهای قبل توجهی به این مسائل نمیشد حتی در حد حرف!!!!!
    دوم باعث نگرانیه چراکه نااهل تو این مملکت کم نیست، امیدوارم پروژه به دست دلسوزش سپرده بشه تا نتیجه داشته باشه.

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  6. وحید.ب می‌گوید:

    پس از اجرای هدفمندی یارانه ها در زمستان ۸۹ بهره برداری از جنگل بمنظور تامین سوخت بمیزان زیادی افزایش پیداکرده است
    اگر از این عامل صرف نظر کرده و صرفا” به بیماری بپردازیم با علم به اینکه تخمین زده میشود بیش از یک ملیون صدو سی و دو هزار هکتار از جنگل های زاگرس از بین رفته است آیا مبلغ فوق میتواند جبران کننده کمی از خسارات وارده باشد و تاثیر گذار در بازسازی زاگرس؟

    پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 0

  7. زهره می‌گوید:

    از نمایندگان فهیم مجلس خواهشمندیم دولت را در اجرای پروژه های عمرانی مختلف زیست محیطی از مساعدتهای مختلف از جمله حمایت های مالی بیشتر برخوردار سازند.
    نه خدا و نه خلق او هرگز کسانی را که از سرمایه های ملی به نفع خود سوء استفاده نمودند نخواهند بخشید چرا که تنها با درصدی از آن پولها می شد مثلا جاده گلستان را بست و جاده اصولی تری خارج از سکونتگاه حیوانات مظلوم ساخت.
    بخش عظیمی از منابع مالی مملکت متعلق به حیوانات این مملکت است چرا که ما انسانهای ظالم علاوه بر آنکه آنها را قتل عام می کنیم زیستگاههای اصلی و وسیع آنها را از چنگشان در آورده ایم.
    حال وظیفه داریم در صدی ناچیز از حق آنها را به خودشان برگردانیم.

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  8. محمدعاشق حیات وحش می‌گوید:

    بسیار کار پسندیده ای بود امیدوارم این کارها تداوم داشته باشه ، همه از این کار حمایت میکنند امیدوارم خیرین و کارخانه دارها هم به سهم خودشون به محیط زیست کمک کنند تا بتوان مشکلات رو کمتر وکمتر کرد مشکلات معاش محیطبانان وساخت پاسگاههای بیشتر ، کمک به تحقیق و تکثیر ، خرید امکانات به روز شده در دنیا مثل عینک های دید در شب و امکانات پزشکی و غیره … به امید آنروز

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  9. فرزند ایران می‌گوید:

    خداوند حکیم با یک مثلث جانوری فرمول احیای درختان بلوط رو در اختیار قرار داده
    سنجاب خرس گراز
    خوراک مورد علاقه این سه جانور بلوط هست و هرکدومشون به نوعی وظیفه احیای درختان بلوط رو بهتر از هر کارشناس محیط زیست یا کارشناس کشاورزی انجام میدن
    اگر این نمونه های جانوری احیا بشن تا حد زیادی درختان بلوط هم احیا میشن

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

    • Azimi می‌گوید:

      دوست عزیز
      در غرب کشور خیلی ها تلاش می کنند که قاچاق سنجاب پایان یابد، چه با فرهنگ سازی و چه با دستگیری متخلفین، اما باز هم متأسفانه سنجاب های قاچاق مخفیانه از استان های غربی خارج شده و سر از پایتخت در می آورند. تا هنگامی که بازار فروش این جانور در پایتخت گرم باشد، نمی توان به طور کامل شاهد حفاظت از گونه ی با ارزش سنجاب ایرانی بود.

      پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  10. kooshan می‌گوید:

    اگر خبر تخصیص بودجه بازسازی جنگلهای بلوط زاگرس را با خبر چند روز بیش مبنی بر دستور آغاز عملیات اجرایی احیای دریاچه ارومیه توسط رئیس جمهور محترم را مورد توجه قرار داده و اظهارات استاندار گیلان در مورد ضرورت حفظ جنگلهای هیرکانی را هم در نظر بگیریم سمت گیری و روند مثبت حرکت دولت را برای حل مسائل مهم زیست محیطی کشور مشاهده می کنیم که قابل تقدیر است و باید از آن استقبال کرد
    مشخص است که کار اصولی در این زمینه ها ساده نبوده و توان فنی و مالی مناسب را طلب می کند که با وجود تنگناهای مالی موجود در کشور مقدور نیست اما جای امیدواری را باقی می گذارد که با موفقیت دولت در رفع موانع تجاری و مالی کشور در صحنه بین المللی و با خاتمه تحریم ها مقدمات لازم فراهم شود و با باز شدن دست دولت در عرصه های اقتصادی و مالی اقدامات اساسی و مؤثر دولت در این موارد انجام و به نتایج مطلوب منجر گردد

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

  11. امیر می‌گوید:

    امیدوارم اینکار بصورت درست و اصولی انجام شود؛ گویا مشکل ریزگردها که تأثیر مخربی بر این جنگلها دارد بکلی فراموش شده است.

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>