وزیر محیط زیست عراق با معصومه ابتکار دیدار کرد

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: قطیبه ابراهیم الجبوری وزیر محیط زیست عراق با معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و در خصوص مسائل محیط زیست گفتگو کرد.

تشکیل کمیته دائم همکاری زیست محیطی ایران و عراق – ثبت جهانی هورالعظیم و هورالهویزه – ایجاد پارک فرامرزی صلح و دوستی – تشکیل کمیته مشترک پاکسازی اروند رود – تلاش منطقه ای فراگیر برای مقابله با بحران گرد و غبار مهمترین سرفصل های مذاکرات وزیر محیط زیست عراق و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، ابتکار با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست برای منطقه، گفت: بحران مسائل زیست محیطی و به ویژه پدیده گرد و غبار در دو کشور و منطقه نیاز به همراهی و تعامل ایران و عراق دارد.

معاون رئیس جمهور با بیان اثرات منفی پدیده گرد و غبار بر سلامت مردم، اظهار کرد: ایران به واسطه کانون های خارجی به ویژه در استان های جنوبی و غربی با بحران پدیده گرد و غبار مواجه شده است.

تشکیل کمیته دائم همکاری زیست محیطی ایران و عراق

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد داد: با تشکیل کمیته دائم همکاری های زیست محیطی میان دو کشور و تفویض مسئولیت نظارت به نمایندگان دو کشور در این کمیته، موضوع گرد و غبار و راه حل های پیش رو برای رفع این بحران به طور ویژه مورد پیگیری قرار گیرد.

بنا بر این گزارش، قطیبه ابراهیم الجبوری با بیان اینکه عراق طی پنج دهه گذشته همواره درگیر جنگ و ناامنی بوده، اظهار داشت: این شرایط منجر به غفلت از ظرفیت سازی در زمینه محیط زیست و تلاش در این زمینه شده و همین امر خسارتهایی بزرگ بر بدنه محیط زیست عراق و منطقه وارد کرده است.

وزیر محیط زیست عراق از ایران خواست تا با ایجاد ظرفیت در زمینه آموزش های تخصصی محیط زیستی برای کارشناسان عراقی به حل این بحران ها کمک کند.

درخواست عراق برای حمایت ایران از ثبت جهانی هورالعظیم و هورالهویزه

وی همچنین با ابراز خرسندی از تلاش ایران برای شکل گیری همکاری های منطقه ای، خواستار حمایت ایران از ثبت هورالعظیم و هورالهویزه به عنوان میراث جهانی در یونسکو شد.

قطیبه ابراهیم الجبوری ضمن یادآوری یادداشت تفاهم مبادله شده میان ایران و عراق در زمینه همکاری های محیط زیستی، خواستار تدوین برنامه اجرایی و گام های عملیاتی در زمینه کاهش پدیده گرد و غبار شد.

وزیر محیط زیست عراق از پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک میان دو کشور استقبال کرد و گفت: تدوین برنامه عملیاتی مبارزه با کانون های انتشار گرد و غبار و همچنین ایجاد کمربند فضای سبز پیرامونی در شهر کربلا توسط کارشناسان و متخصصان ایرانی نیز در دستور کار کمیته مشترک قرار گیرد.

همکاری مشترک در زمینه های حفاظت از تالاب ها در قالب کنوانسیون رامسر و مدیریت پسماند در قالب کنوانسیون های بازل، استکلهم و رتردام با بهره گیری از تجارب و دانش کارشناسان و متخصصان ایرانی از دیگر درخواست های مطروح شده توسط طرف عراقی بود.

امضای برنامه اقدام و ایجاد پارک فرامرزی صلح و دوستی

قطیبه ابراهیم الجبوری ابراز امیدواری کرد: در سفر بعدی به تهران مفاد برنامه اقدام برای مقابله با پدیده گرد و غبار و کانون های انتشار این پدیده در دو کشور، همچنین ایجاد پارک فرامرزی صلح و دوستی میان ایران و عراق به امضاء مسئولان دو کشور برسد و مبادله شود.

گفتنی است، با توجه به برگزاری ۱۲ کنفرانس متعاهدین به کنوانسیون رامسر که طی ۱۰ تا ۲۰ خردادماه سال جاری در اروگوئه انجام می شود، توافق شد دو هیات از ایران و عراق در سطح معاونان و وزرا به منظور اتخاذ مواضع یکسان پیرامون تالاب های دوکشور با تاکید بر حوزه آبریز رودهای دجله و فرات که از کشور ترکیه سرچشمه می گیرد تا حصول نتیجه مثبت مباحث را پیگیری کنند.

تشکیل کمیته مشترک پاکسازی اروند رود

تشکیل کمیته ای مشترک پیرامون پاکسازی اروند رود از کشتی های مغروق دوران جنگ تحمیلی و کاهش اثرات تخریبی محیط زیستی این پدیده در اروند رود از دیگر توافقات دو طرف در این مذاکرات بود.

لزوم تلاش منطقه ای فراگیر برای مقابله با بحران های ناشی از گرد و غبار

همچنین توافق شد طی نامه ای مشترک از سوی ایران و عراق به آخیم اشتاینر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد یونپ، پیشنهاد شکل گیری و ساماندهی ساختار فنی مالی برای مقابله با پدیده گرد و غبار و طوفان های شن با مشارکت تمامی کشورهای آسیای غربی به رهبری یونپ طرح و مورد پیگیری قرار گیرد.

این تقاضا به منظور مداخله جدی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (یونپ) برای حل بحران گرد و غبار منطقه آسیا و شکل گیری تلاش منطقه ای فراگیر برای مقابله با بحران ها و تهدیدهای روزافزون ناشی از افزایش انتشار گرد و غبار در منطقه به شکل موثر در دستور کار دو کشور قرار گرفت.

0
-3
  

7 دیدگاه

  1. مسعود شهرابی می‌گوید:

    بهترین بخش گزارش پیشنهاد شکل گیری و ساماندهی ساختار فنی مالی برای مقابله با پدیده گرد و غبار و طوفانهای شن در کل منطقه زیر نظر برنامه محیط زیست سازمان ملل هست

    در واقع استفاده از تجارب، تخصص و ظرفیتهای مالی سازمان ملل و دیگر کشورها در برخورد و پیشگیری از مسئله ریزگردها میتونه بی نهایت مفید و اثر بخش باشه

    همین چند روز پیش بود که حجم بزرگی از ریزگردها بر روی بغداد به سمت ایران روانه بودن که البته بارش شدید باران تا حد زیادی از میزان ریزگردها رو کاهش داد

    پر طرفدار Thumb up 3 Thumb down 0

  2. کوشان مهران می‌گوید:

    مرز میان ایران و عراق شاید قدیمی ترین مرز شناخته شده ایران با کشورهای همسایه باشد که از سال ۱۶۳۹ میلادی و پس از معاهده قصر شیرین تا زمان حال چندان تغییر نیافته است.

    زیستگاه آهوان در قصر شیرین می تواند یک پارک ملی مرزی مشترک را میان دو کشور همسایه ایجاد نماید.

    در مورد تالاب ها تقصیرکار واقعی هر دو کشور و نه تغییرات اقلیمی می باشند.

    پس از سال ۱۹۹۰ صدام به فکر انجام یک برنامه گسترده زهکشی تالاب های جنوب عراق برای سرکوبی مخالفان خویش افتاد و با سرنگونی او سدهایی را که مانع از ورود آب به هورها می گردید را تخریب نمودن و این تا اندازه ای باعث آبگیری تالاب های خشکیده و مشاهده مجدد پرندگان و بویژه شنگ هندی گردید.

    از سوی دیگر برای راحتی کار استخراج نفت، افرادی در محیط زیست چشمان خویش را بر خشکانیدن هورالعظیم بستند و اکنون تنها با افزایش هولناک میزان ورود غبار عربی به درون فلات ایران به فکر آبگیری مجدد تالاب افتاده و در این میان نقش افرادی را که دلال مظلمه خشکانیدن هورالعظیم گردیده اند نادیده گرفته شده است و چه بسا که همین افراد با پیش کشیدن طرح های حکیم فرموده در پی به یغما بردن بودجه احیای تالاب باشند.

    من از بیگانگان هرگز ننالم
    که با من هر چه کرد آن آشنا کرد

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  3. سید احمد میر مجیدی می‌گوید:

    سلام جالبه محیط زیست عراق وزارتخانه هست و مال ما سازمان

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  4. soran می‌گوید:

    محیط زیست ما توان اجرایی به مراتب پایین تری از سازمان های دیگر دارد و دیگر وزارتخانه شدن ان رویایی بیش نیست.

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

  5. درویش می‌گوید:

    خواستم از گردانندگان سایت دیده بان بابت اطلاعرسانی مفید و سازنده و بیطرفانه قدردانی کنم.

    افرادی چون شما و خانم ابتکار افتخار محیط زیست کشور هستید و من به وجود شما افتخار میکنم :)

    داغ Thumb up 1 Thumb down 12

  6. علی می‌گوید:

    خیلی باعث افتخارید، ممنونم ازتون

    داغ Thumb up 0 Thumb down 9

  7. جمال می‌گوید:

    سایت دیده بان و کامنت های مخاطبینش بسیار آموزنده است
    از زحمات شما بی نهایت ممنونم :

    داغ Thumb up 1 Thumb down 5

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>