امضای تفاهمنامه مشترک به منظور ارائه خدمات پروازی جهت حفظ محیط زیست

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): تفاهم نامه مشترک مابین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح و سازمان حفاظت محیط زیست منعقد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، این تفاهم نامه به امضای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست و منوچهر منطقی رییس سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح رسید.

این تفاهم نامه به ‌منظور همکاری در حوزه حفاظت از محیط‌ زیست در قالب ارائه خدمات پروازی (هواپیما و پهباد) و انجام عملیات شناسایی، پایش منظم در مناطق موردنظر سازمان حفاظت محیط زیست در سراسر کشور و اجرای عملیات متناسب با هر یک از نیازمندی های اعلام شده در طرح جامع سازمان حفاظت محیط زیست تنظیم شده است.

آغاز همکاری در زمینه پهبادها و فن آورهای نوین نشان دهنده عزم دولت برای حفظ محیط زیست کشور

معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم ضمن تشکر از همکاری های سازنده معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجموعه همکاران این معاونت با محیط زیست و گام های عملی در راستای اجرایی شدن تفاهم نامه دو جانبه منعقد شده در سال ۹۲، گفت: امضای تفاهم نامه جدید و آغاز همکاری در زمینه پهبادها و فن آورهای مختلف سبز به ویژه در حوزه پسماند نشان دهنده عزم مجموعه دولت برای رفع بحران های محیط زیستی و حفظ محیط زیست کشور است.

معاون رئیس جمهور با یادآوری معضلات گسترده و فراوان ناشی از انباشت پسماند در استان های مختلف، خاطرنشان کرد: استفاده از فن آوری های نوین در این حوزه با استفاده از سازوکار و ظرفیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند کمکی موثر برای رفع این معضل باشد.

آمادگی سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح برای ارائه خدمات

منوچهر منطقی مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح نیز در این جلسه با اشاره به توانمندی های مجموعه تابعه خود در زمینه خدمات پروازی و خدماتی که این مجموعه می تواند در قالب های مختلف به محیط زیست ارائه کند، گفت: بر اساس درخواست های موجود در حوزه محیط زیست، خدمات پروازی متناسب ارائه خواهد شد.

تحویل نخستین هواپیماهای آتش نشان در آبان ماه سال جاری

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، آموزش را یکی از مهم ترین زیربناهای ارائه خدمات پروازی برشمرد و اظهار کرد: استفاده مناسب و درست از تکنولوژی های نوین نیاز به آموزش های تخصصی دارد.

سورنا ستاری اشاره ای هم به پروژه هواپیماهای آتش نشان به منظور امدادرسانی در اطفاء حریق جنگل ها داشت و گفت: این طرح با همکاری سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در حال پیگیری است و آبان ماه سال جاری، نخستین هواپیماهای آتش نشان آماده تحویل خواهد بود.

گفتنی است، در گام نخست استان های گلستان، فارس و آذربایجان غربی و خراسان رضوی به ‌عنوان استان های پایلوت انتخاب و خدمات هوایی و استفاده از تجهیزات مناسب جهت خدمات مورد نیاز در این استان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

کاکردهای صنعت هوایی در حفاظت از محیط زیست

نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در استفاده از خدمات هوایی برای حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه امضای این تفاهم نامه سازمان حفاظت محیط زیست را به اهداف خود نزدیک می کند، اظهار کرد: صنعت هوایی می تواند در پیشگیری تخلفات شکار و صید، شناسایی مناطق دچار و حریق و تهیه عکس و فیلم محدوده آتش سوزی، تعیین دقیق مرزهای جغرافیایی مناطق تحت مدیریت، نظارت هوایی و پایش از مخاطرات پیش آمده از قبیل آتش سوزی نقش داشته باشد.

علی تیموری، جمع آوری اطلاعات پایه مورد لزوم از جمعیت حیات وحش، کاربری اراضی، منابع آب و پوشش گیاهی به منظور برنامه ریزی برای حفاظت از زیستگاه های حیات وحش، بررسی اثرات فعالیت های معدنی را دیگر مزایای استفاده از خدمات هوایی در حفاظت از محیط زیست عنوان کرد.

+35
0
  

13 دیدگاه

  1. امین منصوری می‌گوید:

    بسیار عالی. وجود پهباد میتواند خلا کمبود محیطبان را در نظارت و پایش مناطق را جبران نماید. به کارگیری هواپیمای اطفای حریق هم خبر بسیار خوبیست.

    پر طرفدار Thumb up 18 Thumb down 0

  2. رشید می‌گوید:

    آبان ماه؟ حالا اون موقع اگه این امضاها و این جلسات یادشون مونده باشه و هلیکوپتری باشه و بنزینش موجود باشه و خلبانش مرخصی نرفته باشه و نهادها باهم به اختلاف نیوفتاده باشند و……… مهمتر از همه یک فروند آماده تحویل میباشد. در یک روز بصورت آنلاین متخلف شکار غیرمجاز و عوامل تخریب محیط زیست در جنوب و شمال و غرب و شرق کشور بطور همزمان گزارش میشود با همین یکی/

    پر طرفدار Thumb up 8 Thumb down 0

    • kooshan می‌گوید:

      دوست گرامی ، رشید ، واقعیات موجود ، خارج از خواست و سلیقه آدمی وجود داشته و تابع اراده ما نیستند ضمن اینکه روند منطقی و واقعی انجام امور همواره تدریجی اما پیوسته است ، بعلاوه با نگاه واقعگرا اما مثبت به قضایا نگریستن و هر قدمی کوچک و هدفمند را بجا و در حد خود مهم شمردن ، ضمن جلوگیری از محاسبه ذهنی و خیالی و بی نتیجه واقعیات ، مانع سرخوردگی و یأس فوری خواهد شد .
      به همان میزان که بینش منفی و مطلق گرا ، امواج یأس و بدبینی می پراکند و خمودگی را بدنبال دارد ، تفکر مثبت و واقع گرایانه ، سازندگی و تقویت اراده و امید به ارمغان می آورد .

      موافقم / مخالفم Thumb up 3 Thumb down 2

  3. شوکا می‌گوید:

    خوبه ها ولی دیر نجنبیدید ؟؟؟!!”!!!!
    دیده بان خبر بیمه شدن یوزپلنگ ایرانی و نزدی چرا ؟

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  4. حمید موسوی می‌گوید:

    خبر خوبی بود
    با اینکه خیلی دیره و یک آتش نشان کمه ولی برای آغاز خوبه
    به امید هر چه مهم تر و بهتر شدن محیط زیست و حیات وحشمون
    ممنون از سرکار خانم ابتکار

    پر طرفدار Thumb up 8 Thumb down 1

  5. kooshan می‌گوید:

    … و در تکمیل مطالب عرض شده قبلی خدمت شما دوست گرامی آقای رشید می توان گفت که بهتر است از اقدامات مثبت ولو اندک نیز استقبال و حمایت کرد تا علاوه بر ایجاد انگیزه جهت بعمل درآوردن آنها ، زمینه لازم جهت گامهای بزرگتر در آینده فراهم گردد و در این راستا اقدام اخیر و امضای این تفاهمنامه را ، ارجح است بفال نیک گرفت و خواستار تداوم این رویه در ابعاد وسیعتر شد تا بتوان تا حدود زیادی به آن شرایط مطلوب که مد نظر شما نیز بوده ، بتوانیم نزدیکتر شویم .

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 1

  6. مهسا می‌گوید:

    به امید خدا که به خوبی هم اجراشود . درصورت تحقق یک دنیا متشکریم

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  7. اشترانکوه - دریاچه گهر ازنا می‌گوید:

    بفرمایید وقتی ۷۰ هکتار جنگل سوخت کجا بودید؟بفرمایید وقتی این همه پلنگ و خرس کشته شد کجا تشریف داشتید؟بفرمایید وقتی ۱۷۰ تا میش و کل و بز در هفتاد قله تلف شد چرا خبری نبود ازتون….

    پر طرفدار Thumb up 8 Thumb down 0

  8. رشید می‌گوید:

    آقای kooshan باسلام و عرض ادب
    داداش ببخشید اگر مطلبم را تند نوشتم شاید هم کمی تند رفته باشم ولی از شما چه پنهان سی سال است تمام فکر و وقتم در مسائل محیط زیست و حیات وحش سپری میشود و جز روند نابودی از سازمان ح م ز چیزی ندیده ام شرمنده شما و تمامی دوستداران محیط زیست وح یات وحشم . بنده شخصا یکی از طرفداران پر وپاقرص شکار مجاز چارپا هستم ولی تا این ساعت حتی یک فشنگ هم بطرف قوچ و پازن و آهو و هیچ چارپایی نیانداخته ام ولی افسوس که با دستورات و روشهای غلط سازمان شاهد نابودی حیات وحش هستم .

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  9. ایمان می‌گوید:

    امیدوارم نتیجه بخش باشد.

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  10. hossain می‌گوید:

    تجربه ۲۷ ساله بنده در اطفاء حریق مناطق ثابت می کند هواپیما و هلیکوپتر بجر هلی برد کردن نیرو کار دیگری با این هزینه بالایش از او ساخته نیست . ۱۰ نفر محیط بان با ده عدد آتش کوب کار دو ساعت کار هواپیما را می کند

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

  11. hossain می‌گوید:

    بیاییم افراد نا باب را شناسایی کنیم و از سازمان خارج سازیم بخدا دیگر شاهد این همه آتش سوزی و شکار بی رویه نیستیم .کرم از خود میوه است سم به ریشه درخت نزنید .مدیرانی مثل ولوی مطمئن هستیم جلو خیلی از مشکلات را می گیرد چون خودش اهل کوه و بیابان و در اصل یک محیطبان است چسبیده به میز نیست تا کنون در تمام آتش سوزیها خودش حضور داشته و بیشتر از همه آتش کوب بر آتش زده و خاموش و مهار کرده است .مرد یک رنگ و بی ریاست همه دوستش دارند

    موافقم / مخالفم Thumb up 0 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>