ماهی قزل آلای خال قرمز

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): ماهی قزل آلای خال قرمز از گونه های حمایت شده کشور محسوب می شود و در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت IUCN در طبقه در آستانه انقراض (EN) قرار دارد.

پارک ملی لار به عنوان یکی از معدود زیستگاه ها و در واقع مهمترین زیستگاه این گونه ارزشمند در ایران به شمار می رود و این حیث از اهمیت زیادی برخوردار است.

قزل‌آلای خال قرمز از ارس تا نزدیکی اترک در رودخانه‌های جاجرود، کرج و حوضه ارومیه نیز وجود دارد.

ماهی قزل‌آلای خال قرمز، ۲ فرم ساکن و مهاجر دارد که فرم مهاجر این ماهی پیش از این به جای دریاچه لار به دریای خزر مهاجرت می‌کرده است اما در حال حاضر با توجه به ایجاد سد، به دریاچه لار می‌رود.

برخی از بچه ماهی‌های به دنیا آمده ساکن رودخانه می‌شوند و برخی دیگر مهاجرت می‌کنند. دو عامل درونی و بیرونی در این زمینه موثر است که عامل درونی مربوط به خصوصیات متابولیسم و عامل بیرونی مرتبط با شرایط محیطی رودخانه است.

از خصوصیات قزل‌آلا‌های خال قرمز در پارک ملی لار، وجود جمعیت ساکن در رودخانه و جمعیت مهاجر از دریا به رودخانه است. از دیگر ویژگی‌های این گونه عدم هرگونه تکثیر مصنوعی در رودخانه ها و دریاچه سد لار می باشد.

………………………۲۵ عدد قزل آلای خال قرمز که بصورت غیرمجاز در پارک ملی لار صید شده اند

یکی از مشکلات بزرگ قزل‌آلاهای خال قرمز در دنیا، تکثیر مصنوعی این ماهی و رها کردن آن در رودخانه‌های مختلف است. این کار باعث کاهش تنوع ژنتیک قزل‌آلای خال قرمز می‌شود و خوشبختانه در لار تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.

پارک ملی لار از سال ۱۳۵۵ به عنوان پارک ملی لار حفاظت می‌شود. رودخانه های این منطقه شامل رودخانه‌های الرم،‌ آب سفید، خشک رود و رودخانه اصلی لار می‌ باشد که علاوه بر زیست ماهی قزل آلای خال قرمز به لحاظ تامین آب شرب و تاثیر بر رویی سلامت آب شرب شهر تهران فوق العاده حائز اهمیت است.

+59
-37
  

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>