یک لاک پشت سبز دریایی بر اثر برخورد با قایق موتوری در جزیره خارگ از بین رفت

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): روز گذشته لاشه یک لاک پشت سبز دریایی توسط نیروهای اداره حفاظت محیط زیست خارگ در ساحل این جزیره مشاهده گردید.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان بوشهر، از شرایط جسمی این لاک پشت ماده مشخص بود که جانور پس از آنکه برای تخم ریزی به سواحل نزدیک شده، بر اثر برخورد با پروانه قایق موتوری از بین رفته است.

……………………………..لاشه لاک پشت سبز مشاهده شده در سواحل جزیره خارگ

به گزارش دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: لاک پشت های دریایی جزء رده خزندگان (Reptiles) هستند. موجوداتی با جثه ای بزرگ و با قدمت ۲۷۵ میلیون ساله که از عصر دایناسورها تاکنون زندگی می کنند. لاک پشت ها با مهاجرت های طولانی در اکثر سواحل اقیانوس ها و دریاها زندگی می کنند می کنند.

از ۸ گونه لاک پشت دریایی شناسایی شده در جهان ۷ گونه آن در لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN Red List) ثبت گریده اند و از این میان ۵ گونه در آبهای خلیج فارس مشاهده شده اند که در صورت عدم اجرای برنامه های صحیح حفاظتی جهت حفظ زیستگاه های طبیعی آن، به شدت آسیب خواهند دید.

این پنج گونه شامل گونه های زیر می باشد:

۱- لاک پشت دریایی سبز
۲- لاک پشت دریایی منقار عقابی
۳- لاک پشت دریایی سرخ
۴- لاک پشت دریایی زیتونی
۵- لاک پشت دریایی چرمی

تمامی ۵ گونه لاک پشت دریایی، در ضمیمه شماره ۱ کنوانسیون جهانی منع تجارت گونه های در معرض  در خطر انقراض (CITES) دسته بندی شده اند که این حاکی از شرایط نامساعد زیستگاهی آنها می باشد.

……………………………..لاشه لاک پشت سبز مشاهده شده در سواحل جزیره خارگ

با توجه به بازماندگی کم تخم های لاک پشتان دریایی، حدود یک تا دو درصد از نوزادان به لاک پشت بالغ تبدیل شده و جهت زادآوری مجدد به زیستگاه خودشان باز میگردند. بدلیل نرخ زادآوری پایین، جبران تلفات ناشی از فعالیت های انسانی برای حفظ چرخه زیستی این گونه ها بسیار سخت است.

گرچه انواع متعددی از موجودات کفزی به عنوان غذای مصرفی لاک پشت های دریایی مشخص شده اما اسفنج ها بخش مهمی از غذای آنها را به خود اختصاص میدهند. لاک پشت های دریایی نقش بسیار مهمی در زنجیره زیستی دریایی دارند بطوری که با تغذیه از اسفنج ها و جانداران دریایی باعث تعادل و حفظ زنجیره زیستی دریا می گردند.

مهمترین عوامل تهدید کننده نسل لاک پشتان دریایی عبارتند از: آلودگی های نفتی، تخلیه زباله در سواحل، صید غیر مجاز، فاضلاب های شهری، ساخت و ساز در سواحل، علاوه بر آن مواردی همچون تردد شناورها، انفجار جهت اکتشاف منابع، آلودگی حرارتی، به دام افتادن در تورهای صیادی، تخریب آبسنگ های مرجانی، پدیده ذوب شدن یخ های قطبی، فرسایش سواحل و مانورهای نظامی دریایی نیز به شکل های گوناگون عامل انقراض این موجودات می باشند. خوشبختانه مردم حاشیه خلیج فارس از این آبزی مهم بعنوان خوراکی استفاده نمی کنند.

تنها دو گونه لاک پشت منقار عقابی و لاک پشت سبز جهت لانه گزینی و تخم گذاری به سواحل جنوبی ایران مراجعه میکنند.

0
-18
  

6 دیدگاه

  1. رشید می‌گوید:

    آیا میتوان در چنین مواردی تخم ها را بیرون آورد و یا در زمین یا دستگاه به نوزاد تبدیل کرد؟

    پر طرفدار Thumb up 25 Thumb down 6

    • kooshan می‌گوید:

      احتمالأ راههای مختلفی است که یکی از آنها هم می تواند پیشنهاد شما باشد که قابل بررسی است، البته راه حل انتخاب شده در این مورد هم باز به عامل مهم و اصلی یعنی درجه پیشرفت کشور بستگی دارد.

      پر طرفدار Thumb up 10 Thumb down 2

  2. کاسپین می‌گوید:

    بهترین راه حفاظت از لاکپشتها تبدیل بخشی از جزایر و سواحل دریاها به منطقه حفاظت شده می باشد

    این کار باید پیش از تصرف سواحل و جزایر جنوب توسط اشخاص و سرمایه داران ، توسط سازمان محیط زیست انجام شود

    پر طرفدار Thumb up 14 Thumb down 2

  3. مسعود می‌گوید:

    بنده تا یک سال پیش در سایت یکی از پروژه های پارس جنوبی (عسلویه) شاغل بودم و طی سالهای ۸۷ تا ۹۴ شخصاً دهها مورد اجساد این لاکپشتها در اندازه های مختلف را در ساحل خلیج نایبند دیدم.

    هنوز هم اگر کسی در این ساحل قدم بزند مکرراً جمجمه و سایر استخوانهایی را که بسیاری از آنها مربوط به این لاکپشتهاست خواهد دید.

    با توجه به اینکه در سایر سواحل استان بوشهر شرایط به این شکل نیست، معتقدم آلودگی آب به فاضلابهای صنعتی عامل اصلی مرگ و میر این گونه است.

    پر طرفدار Thumb up 11 Thumb down 0

  4. پرنده مهاجر می‌گوید:

    لاک پشت کم شانس…

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>