انتقاد نماینده مردم خرم آباد از نابودی درختان بلوط زاگرس

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): انتقاد نماینده مردم خرم آباد از قلع و قمع درختان بلوط زاگرس انتقاد کرد و خواستار اتخاذ تمهیدات ویژه برای جلوگیری از این معضل شد.

محمد بیرانوندی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نسبت به تخریب و قلع و قمع درختان بلوط زاگرس انتقاد کرد و گفت: هر چند این معضل نسبت به گذشته کمتر شده است اما متاسفانه همچنان وجود دارد.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه حیات درختان بلوط زاگرس به دلیل بیماری، قاچاق چوب، تهیه ذغال در معرض خطر قرار دارد، تصریح کرد:  چوب بلوط از مرغوبترین چوب ها است بنابراین برخی افراد سودجو با قطع درختان اقدام به قاچاق چوب و تهیه ذغال از این درختان می کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دستگاه های ذی ربط باید مدیریت قلع و قمع درختان بلوط زاگرس را در دستور کار قرار دهند، یادآور شد: متاسفانه برخی روستاییان به دلیل نبود گاز اقدام به قطع درختان برای سوخت زمستان می کنند که این موضوع غیرقابل گذشت است؛ در واقع وزارت نفت باید گازرسانی به این مناطق را در دستور کار قرار دهد تا سودجویان نبود گاز را بهانه ای برای قطع درختان نکنند.

وی ادامه داد: تهیه ذغال از درختان بلوط سنت غلطی است که از دیرباز وجود داشته و امید است با فرهنگ سازی مناسب این موضوع اصلاح و مدیریت شود.
بیرانوندی از قطع درختان بلوط توسط وزارت نفت برای ایجاد خطوط نفت و گاز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه خطوط لوله نفت و گاز آسیب جدی به درختان بلوط وارد کرده است بنابراین وزارت نفت باید تدابیر و تمهیدات ویژه ای را در این باره اتخاذ نماید تا کمتر شاهد قلع و قمع درختان باشیم.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی بروز برخی بیماری های مربوط به درختان بلوط را عامل موثر دیگری در از بین رفتن این درختان دانست و گفت: تمهیدات لازم برای پیشگیری و مدیریت بیماری های درختان بلوط زاگرس اتخاذ شود؛ البته بخشی از این بیماری ها مربوط به خشکسالی های اخیر است که اقداماتی برای مدیریت این بیماری ها صورت گرفته است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بر ورود جدی سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور جهت جلوگیری از قلع و قمع درختان بلوط زاگرس تاکید کرد و گفت: این دستگاه ها با تشدید نظارت می توانند از قطع درختان بلوط توسط قاچاقچیان چوب و دیگر افراد سودجو جلوگیری کنند.

+137
-101
  

5 دیدگاه

  1. شیر بیشه ای ایرانی می‌گوید:

    با سلام
    با تشکر از نماینده محترم
    تبدیل جنگلها به ذغال و چوب گوشت و حتی گسترش کشاورزی و باغداری سنتی و چرای مازاد در مراتع، به قیمت نابودی جنگلها و دریاچه ها و رودها و مراتع و سفره های زیرزمینی و فرسایش خاک و تخلیه سفره های زیرزمینی و فرسایش زیر زمین و نشست آن علاوه بر اینکه به علت ضررها و هزینه های جبرانی چندین برابر که مجبوریم انجام دهیم مانند هزینه های درمانی و آبخیزداری و ایجاد آببند، لایروبی سدها، مالچ پاشی، درختکاری، توسعه فصای سبز و انتقال آب و ….ٔ.به علت ناپایدار بودن این کارها به درد نمی خورد.

    پر طرفدار Thumb up 12 Thumb down 0

  2. مهرداد می‌گوید:

    انتقاد کافی نیست …راهکار می خواد …. قدرت اجرایی لازمه

    پر طرفدار Thumb up 3 Thumb down 0

  3. شاهین می‌گوید:

    حیف از جنگلهای بلوط
    جنگلهای زاگرس در شکل گیری بزرگترین آبخوان ایران موثر هستند. چنانچه این جنگلها از بین بره حجم آب رودهای مهم منطقه چون کارون ، کرخه ، زاینده رود و… کاهش چشمگیر خواهد داشت!

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

  4. فعال مستقل محیط زیست می‌گوید:

    ضعف سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی عامل اصلی تخریب زاگرس و ویرانی جنگلهای بلوط و مراتع خصوصا در لرستان هستش و تا زمانی این دو سازمان ادغام نشوند وضع محیط زیست از این بدتر میشه بهتر نمیشه

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

  5. نیروانا می‌گوید:

    واگذاری اراضی جنگلی جهت ایجاد باغات انجیر وانار به ویژه در مسیر جاده خرم اباد اندیمشک به طوری که اکنون جنگلها به صورت لکه هایی در محاصره باغات هستند وهمینطور طرح طوبی وکشت وکار به صورت عقب مانده وکهنه دیم که باعث فرسایش خاک ونابودی جنگلها میشود هم باید اضافه کرد گسترش شدید پدیده قلیان کشی و پیدایش بی رویه قهوه خانه های سنتی هم در شهرها تهیه ومصرف زغال را شدت بخشیده است

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>