حجم بارش ها در کشور نسبت به سال گذشته ۵۹ درصد کاهش یافته است

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، ارتفاع ریزش‌های جوی از ابتدای مهرماه جاری تا روز شنبه ۲۰ آذرماه جاری به ۳۳ میلی‌متر رسید.

این میزان بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه دراز مدت با ۴۸ میلی‌متر بارش حدود ۳۱ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که ۸۰ میلی‌متر بود، ۵۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، بیشترین بارش در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور مربوط به حوضه آبریز دریای خزر با ۱۱۵ میلی‌متر بارش بوده که در مقایسه با سال آبی گذشته ۳۹ درصد و در مقایسه با متوسط ۴۸ ساله، ۳ درصد کاهش داشته است.

بنابر این گزارش، کمترین بارش نیز در حوضه‌های شش گانه اصلی کشور مربوط به حوضه آبریز مرزی شرق با یک میلیمتر بارش است که در مقایسه با سال آبی گذشته ۹۵ درصد و متوسط ۴۸ ساله، ۹۲ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، بیشترین میزان بارش‌ها در ایستگاه “محمود آباد” در استان مازندران با ۶۶۰ میلیمتر و کمترین میزان بارش‌ها در ایستگاه‌های چابهار در سیستان و بلوچستان، جنت آباد جنگل در خراسان رضوی، خونیک علیا در خراسان جنوبی صفر میلی‌متر به ثبت رسیده است.

لازم به ذکر است، حجم کلی بارش از اول مهر تا پایان ۲۰ آذر معادل ۵۴ میلیارد و ۳۸۵ میلیون مترمکعب به ثبت رسیده است.

—————————————————————————————————————————————————————————–

آخرین اخبار محیط زیست و حیات وحش کشور را بصورت لحظه ای و در کوتاه ترین زمان از طریق کانال تگرام دیده بان دریافت کنید.

 

0
-105
  

9 دیدگاه

  1. حق گو می‌گوید:

    درعوض خیلی چیزها چند برابر شده است!!!!!

    پر طرفدار Thumb up 8 Thumb down 0

  2. شیر بیشه ای ایرانی می‌گوید:

    با سلام
    البته از ابعاد مختلف موضوع کم آبی و کاهش احتمالی آن در حال حاضر و سالهای آینده قابل توجه می باشد. مثلا توسعه کشاورزی سنتی با آب چاه های عمیق برداشت از ذخیره هزاران سال قبل بوده و کار درست و پایداری نمی باشد و تبعات سو دارد و آب برداشت شده توسط هزاران قنات و چشمه در حدود نزولات جوی که سالیانه به زمین نفوذ می کردند می باشد (برای مثال در خراسان ۷۲۳۰ رشته قنات با آبدهی یک میلیاردو هشتصد پنجاه میلیون مترمکعب آبدهی). و طبیعت کشورهایی که در آن کشاورزی سنتی توسعه یافته سالیانه حدود ۷۵ سانتی متر بوده (میانگین بارندگی جهانی سانت متر و ۲۵ سانت میانگین بارش کشور) و اصولا به آبیاری نیاز ندارند. و می توان با اصلاح روشهای کشاورزی با همین میزان آب و حتی کمتر تولید فعلی را حفظ کرد. همچنین در مورد جنگلها و درختان برای پیدایش جنگل می گویند میزان بارندگی بایستی ۶۰ سانتی متر در سال باشد که نیمی از آن در فصول گرم (بهار و تابستان) باشد. همچنین با یک درجه افزایش دما میزان آب مورد نیاز گیاهان ۱۷ درصد افزایش می یابد که نتیجتا درصورت از بین رفتن جنگلها احیا آنها به علت تغییرات آب و هوایی و دیگر مشکلات امکان پذیر نبوده و به علفزار و یا درختزار تبدیل می شود که عدم رشد کافی درختکاری ها بدون آبیاری نشان دهنده این مساله می باشد. برای درختکاری نیز باید از گونه های مقاوم تر استفاده کرد. برای وحوش هم در نظر گرفتن وسعت چراگاه کافی با توجه به خشکسالی ها و نبود علف و همچنین تامین آب و احداث آبشخور نیاز می باشد.

    پر طرفدار Thumb up 6 Thumb down 0

  3. شاهین می‌گوید:

    روند تغییر اقلیم در کشور کاملا جدی هست

    پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

  4. اشکان می‌گوید:

    وای اگر از پس امروز بود فردایی ……

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

  5. داریوش 2016 می‌گوید:

    حجم برداشتها از آبهای زیر زمینی در عوض زیادتر شده که جبران کمبود بارش رو با تبدیل کردن همه ایران به بیابون میکنه

    پر طرفدار Thumb up 3 Thumb down 0

  6. مهرداد می‌گوید:

    مسئولین به جای هدر دادن بودجه کشور برای ساخت سد که نتیجه جر تغییر اقلیم حوزه های آبریز کشور نداشته بهتر است با سرمایه گذاری برانرژی ها نو و بکارگیری انرژی باد و خورشید درانتقال آب از دریای عمان به سراسرکشور و شیرین سازی آن مشکل را به صورت پایدار حل کنند…
    امارات بزرگترین اب شیرین کن خورشیدی جهان را دردست ساخت دارد

    موافقم / مخالفم Thumb up 1 Thumb down 0

  7. Alireza می‌گوید:

    فکر کنم فقط یکم دیر شروع شده

    پر طرفدار Thumb up 4 Thumb down 0

  8. داریوش 2016 می‌گوید:

    بسیاری از مناطق جنوبی کشور رطوبت هوا زیاده و میشه آبش رو گرفت مثل بندرعباس

    موافقم / مخالفم Thumb up 2 Thumb down 0

  9. داریوش 2016 می‌گوید:

    شاید هم نشه کاری کرد دیگه چون وقتی سفره های آب زیرزمینی برن پایین خاک نشست میکنه و بهم فشرده میشه و دیگه آب هم نفوذ نمیکنه توش حالا این خاکی که نشست کرده رو که دیگه نمیشه آورد بالا دیگه اینبزرگترین فاجعه تاریخ ایران هست بدون شک و فکر نکنم تو هیج کجای دیگه جهان به این گستردگی به وقوع پیوسته باشه
    البته به نظر من یه خوبی هم داره این اتفاق و اون اینه که حالا که بیشتر زمینهای ایران به بیابان تبدیل شده و بدون شک خواهد شد ما بیایم همه این ببابانها رو تبدیل به توربین بادی و صحفه خورشیدی کنیم ایران هم چیزی که زیاد داره بیابون و باد و تابش هست انسان نباید دست روی دست بذاره و نامید بشه باید هر تهدیدی رو به فرصت تبدیل کنه اگه این کار رو بکنیم هم نیاز برق خودمون صدر در صد تامین میشه هم بزرگترین صادر کننده برق در جهان میشیم از آنیو به جاش میتونیم آب آشامیدنی وارد کنیم برق میدیم آب میکیریم تازه اینهمه صحفه خورشیدی و توربین بادی یک جاذبه توریستی هم میشه برای ایران و با سایه ای که ایجاد میکنن به خنکی سطح خاک کمک میکننه و باتوحه به نفوذ ناپذیری و خنکی نسبی متجر به ایجاد تالابها و آبگیرهای گسترده ای میشن و جانوران زیادی کنارشون پناه میگیرن
    با زانوی غم به بقل گرفتن و گریه و زاری و نفرین چیزی درست نمیشه تنها چیزی که اینجا لازمه مسءولین مسءولیت پذیر هست که این کار رو آغاز کنن راه دیگه ای نیست اگه این کار رو نکنیم نابود میشیم

    پر طرفدار Thumb up 3 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>