ایران جایگاه نخست فرسایش خاک، فرسایش پوشش گیاهی، فرسایش ژنتیکی و هدر رفت انرژی را دارد / مشکل اصلی یوزپلنگ عدم وجود آب است !

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در نشست صبح امروز (یکشنبه، ۳۰ مهرماه) با فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: محیط زیست متعلق به نسل فعلی نیست و برای آیندگان نیز می‌باشد و با این رفتاری که ما با محیط زیست داشته‌ایم برای خودمان نیز پاسخگو نخواهد بود چه برسد به نسل‌های آینده که باید امانت‌دار آنها باشیم.
به گزارش خانه ملت، کلانتری با بیان اینکه توسعه و محیط زیست با یکدیگر تضادی ندارند، بیان کرد: اگر توسعه علمی انجام شود و حفاظت از محیط زیست مد نظر باشد این دو با یکدیگر هیچ تضادی ندارند و در هر مکانی به صورت علمی می‌توانیم شاهد توسعه باشیم به شرطی که رعایت شود نه اینکه مجوز سازمان محیط زیست دریافت شود اما ضوابط حفاظت از آن انجام نشود.

محیط زیست اصلا جای فعالیت‌های سیاسی نیست

وی افزود: محیط زیست اصلا جای فعالیت‌های سیاسی نیست، تنها چیزی که در محیط زیست تا زمانی که من در آنجا مسئولیت دارم جای هیچ گونه فعالیت سیاسی نیست زیرا اگر همه انرژی خود را برای فعالیت‌های حفاظت از محیط زیست بگذاریم باز هم کم می‌آوریم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه بدون کمک مردم نمی‌توانیم هیچ کاری را در محیط زیست انجام دهیم، ادامه داد: کل محیط زیست ایران حدود ۲۷۰۰ محیط بان دارد، برای ۱۷ میلیون هکتار مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی و کل محیط زیست کشور و خارج از این مناطق انباشته از پسماند و آلودگی و فرسایش است.

جایگاه نخست ایران در فرسایش خاک، پوشش گیاهی و هدر رفت انرژی

کلانتری با اشاره به اینکه بدون آگاهی مردم ما هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم، متذکر شد: ایران مقام اول جهان در فرسایش خاک، مقام اول در فرسایش جرم پلاسمای ژنتیکی و مسائل ژنتیکی و حیوانی، مقام اول فرسایش پوشش گیاهی و مقام اول جهان در هدر دادن انرژی را در اختیار دارد که هیچ کدام از این مقام های اول در جهان خوشحال کننده نیست.

وی افزود: وقتی این ۴ فاکتور در کنار یکدیگر قرار بگیرند در هر جای دنیا می‌گویند که این کشور جزو کشورهایی است که محیط زیست آن مورد حفاظت قرار نگرفته است.

مشکل اصلی یوزپلنگ ناشی از عدم وجود آب است

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه آب زیربنای محیط زیست است، گفت: بدون آب، محیط زیست اصلا دوام نمی آورد.

۱۶ سال پیش در سال ۱۳۸۰ پروژه‌ای به نام حفظ یوزپلنگ به کمک ارگان‌های بین‌المللی شروع شد و جمعاً کمک‌های داخلی و خارجی ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده ولی ۱۱۲ یوزپلنگ به ۴۷ عدد رسیده است.

کلانتری با بیان اینکه وقتی آب نباشد گیاه نیست، وقتی که گیاه نیست خرگوشی وجود ندارد، در نتیجه وقتی خرگوش نباشد یوزپلنگی نیست، متذکر شد: در این شرایط ما نگران یوزپلنگ‌هایی هستیم که در تصادف با ماشین‌ها از بین می‌روند در حالی که این موضوع وجود دارد ولی مشکل اصلی ناشی از عدم وجود آب است.

نگرش اردکانیان به موضوع آب تغییر کرده

وی با اشاره به اینکه محیط زیست را تا مرز نابودی پیش برده‌ایم، اظهار داشت: هفته گذشته با آقای اردکانیان، وزیر پیشنهادی نیرو دو ساعت و نیم جلسه داشتیم و می‌دانم نگرش وی به موضوع آب نسبت به ۲۰ سال پیش بسیار تغییر کرده است.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه اگر آقای اردکانیان همان نگرش ۲۰ سال پیش را داشت قطعاً من نیز به عنوان نماینده مجلس به وی رأی اعتماد نمی‌دادم، گفت: کاملا نگرش اردکانیان نسبت به موضوع آب تغییر پیدا کرده و ۱۲ سالی که در خارج از کشور بوده متوجه شده که مدیریت آب یعنی چه؟ تفکر وزیر پیشنهادی نیرو نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.

کلانتری با بیان اینکه طبق قوانین بین‌المللی اگر نتوانیم از کشور نگهداری کنیم نمی‌توانیم کشور را به نسل بعد تحویل بدهیم، اظهار داشت: در ۴ سال گذشته عضو اتاق فکر آب آقای چیت‌چیان بوده‌ام. زمانی که وزارت نیرو در دهه ۱۳۴۰ تشکیل شد برآورد کردند که آب‌های تجدیدپذیر ۱۳۲ میلیارد مترمکعب در کشور است که این برآورد صحیح بود.

وی با بیان اینکه آب های تجدید‌پذیر عبارت است از بارش منهای تبخیر افزود: آخرین آمار از میزان منابع آب های تجدیدپذیر در اتاق فکر وزارت نیرو که هنوز منتشر نشده، حدود ۸۸ میلیارد مترمکعب است، یعنی ۱۳۲ میلیارد مترمکعب به ۸۸ میلیارد متر مکعب رسیده است.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه در زمانی که ۱۳۲ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کشور داشتیم، مصرف کشور حداکثر ۵۰ میلیارد مترمکعب بود، ادامه داد: اکنون آخرین آمار وزارت نیرو نشان می‌دهد که مصرف ۹۷ میلیارد مترمکعب است.

کلانتری با بیان اینکه وجود ۸۸ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در شرایطی که ۹۷ میلیارد مترمکعب مصرف کشور است، نشان می‌دهد مشکل آب در کشور بسیار جدی است، متذکر شد: با این شرایط ۱۱۰ درصد مصرف آب نسبت به آب‌های تجدیدپذیر داریم.

وی افزود: استانداردهای جهانی نشان می‌دهد کشورهایی که تا ۲۰ درصد از آب تجدیدپذیر خود استفاده می‌کنند، از نظر محیط زیست کشورهای امنی هستند، تاکنون اجازه مصرف بیش از ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر را در دنیا نداده‌اند.

ایران ۱۱۰ درصد از آبهای تجدید گذیر خود را مصرف می کند

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه مصرف ۴۰ درصدی آب‌های تجدیدپذیر در ایران با وجود ۸۸ میلیارد مترمکعب نشان می‌دهد که ما باید مصرفی حدود ۳۵ میلیارد مترمکعب داشته باشیم این در حالی است که مصرف آب در کشور ما ۹۷ میلیارد مترمکعب است.

کلانتری با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد مترمکعب آب‌های فسیلی داشتیم که  ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آن شور و ۲۰۰ میلیارد آن شیرین هستند، گفت: از ۲۰۰ میلیارد مترمکعب آب شیرین این حوزه نیز بیش از ۱۷۰ میلیارد مترمکعب آن را مصرف کرده‌ایم.

وی افزود: در کل جهان ۸ یا ۹ کشور بیش از ۴۰ درصد آب مصرف می‌کنند که بعد از ایران بالاترین درصد مصرف متعلق به کشور چاد با ۶۵ درصد مصرف است در حالی که ایران ۱۱۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر خود را مصرف می‌کند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه همه این مصارف با نیت خیر و تولید بیشتر انجام می‌شود ولی با این شرایط بلایی را بر سر آب کشور آورده‌ایم که رابطه استحصال و بهره وری از هم گسیخته است، تصریح کرد: جنگل‌های زاگرس به دلیل کمبود آب در آتش می‌سوزند.

۱۲۰ میلیون واحد دام در کشور داریم

وقتی سال ۶۱ تازه از خارج بازگشته بودم در شورای برنامه‌ریزی اول در دانشکده کشاورزی کرج حضور داشتم، متخصصین دامداری آن زمان اعتراض می‌کردند که ۶۵ میلیون واحد دامی در کشور خارج از ظرفیت پذیرش مراتع کشور است.

کلانتری با بیان اینکه در سال ۶۱ حدود ۶۵ میلیون دام در کشور وجود داشت، متذکر شد: امروز افتخار می‌کنیم که ۱۲۰ میلیون واحد دامی در کشور داریم، با این آمار و ارقام نمی‌توان محیط زیست را حفظ کرد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه با شرایط موجود محیط زیست به شدت در معرض خطر است، ادامه داد: می‌توان به گونه‌ای فعالیت کرد که وضعیت از این بدتر نشود اما نمی‌گویم می‌توان وضعیت را از وضع موجود حتی در میان مدت بهتر کرد.

کلانتری با بیان اینکه تمام موارد استحصال وزارت نیرو با مصوبه مجلس شورای اسلامی انجام شده است، اظهار داشت: وزارت نیرو حتی یک مورد بدون مجوز مجلس سدی را احداث نکرده است.

مشکل پسماندهای شمال کشور باید تا پایان این دولت حل شود

وی با بیان اینکه رئیس جمهور دستور داده تا مشکل پسماندهای شمال کشور تا پایان این دولت حل شود، افزود: لایحه‌ای را به مجلس در این زمینه فرستاده‌اند و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست به همراه وزیر کشور در این زمینه مسئولیت دارد.

کلانتری با بیان اینکه شورای عالی محیط زیست تنها با حضور رئیس جمهور رسمیت می‌یابد در حالی که سایر شوراهای عالی با حضور معاون اول نیز برگزار می‌شود، گفت: اگر معاون اول رئیس جمهور بتواند به جلسه شورای عالی محیط زیست بیاید هر دو ماه یک بار می‌توان تشکیل جلسه داد و موضوعات مختلف را در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل از بین رفتن ماهی‌های دریای مازندران با توجه به اینکه ماهی‌ها در رودخانه‌ها تخم‌ریزی می‌کنند ورود شیرابه‌ها به رودخانه‌ها است، افزود: به صورت متوسط روزانه ۶ هزار تن زباله در شمال کشور تولید می‌شود که بلااستثنا این ۶ هزار تن زباله در جاهایی ریخته می‌شود که سرچشمه رودخانه‌ها نیز در آنجا قرار دارد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه ۱۷ درصد مناطق کشور طبق قوانین باید زیر پوشش زیستگاه‌ها و مناطق چهارگانه باشد، گفت: اکنون ما در ایران فقط ۱۱ درصد داریم و ۶ درصد زیر استاندارد بین‌المللی هستیم.

کلانتری با بیان اینکه برخی NGOهای محیط زیستی سیاسی هستند که به آنها کاری نداریم، متذکر شد: تعداد این NGOها زیاد نیست اگرچه پر سر و صدا هستند.

پارک های ملی بصورت هیئت امنایی اداره شوند

وی افزود: ۹۵ درصد NGOها تشکل‌هایی هستند که نیازمند تقویت آنها هستیم. همه زیستگاه‌ها و پارک‌های ملی را به دلیل تضادهایی که وجود دارد می‌خواهیم به صورت هیأت امنایی اداره شوند. هر پارک ملی توسط ۱۵ عضو هیأت امنایی که به وسیله مردم انتخاب شده‌اند و یک مدیر زیر نظر این هیأت امنا کارهایی اجرایی را انجام می‌دهند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: معادنی که مجوز دارند را نمی‌توانیم تغییری در مسیر آنها ایجاد کنیم مگر آن که به صورت دوستانه با آنها کنار بیاییم، اگر به صورت اصولی از معادن برداشت شود حتی تضادی با این مناطق ندارد.

—————————————————————————————————————————————————————————–

آخرین اخبار محیط زیست و حیات وحش کشور را بصورت لحظه ای و در کوتاه ترین زمان از طریق کانال تگرام دیده بان دریافت کنید.

+22
-272
  

18 دیدگاه

  1. مسعود شهرابی می‌گوید:

    جناب عیسی کلانتری محیط زیست رو جای فعالیت‌های سیاسی نمیدونن، این درست، اما چرا ایشان تشکل به اصطلاح صنفی خانه کشاورز رو که خود تاسیس کردن جایگاه فعالیت‌های فوق العاده سیاسی کردن! سالها ایشان در خانه کشاورز صرفا برنامه‌های سیاسی را دنبال کرده و بعد از آنکه در دوره احمدی نژاد کمکهای وزارت جهاد کشاورزی به این تشکل به اصطلاح صنفی قطع شد برای مظلوم نمایی اقدام به تصویب مرام نامه جهت حمایت از کشاورزان کردند! اما باز هم در عمل فعالیت‌های سیاسی در این تشکل به اصطلاح صنفی حرف اول و آخر رو زده…
    ایشان یازده سال وزیر کشاورزی بودن و بعد از ادغام وزارت کشاورزی و وزارت جهاد از این وزارتخانه خارج شدن در همان زمانها ایشان حامی اول خودکفایی در کشاورزی بودند بدون اینکه توجه به منابع آبی کشور، محیط زیست و منابع طبیعی و فرسایش خاک داشته باشن! حالا چرا حامی محیط زیست، آب و فرسایش خاک شدند، اون زمان که مسول بودین چیکار کردین؟ چرا یه زمان به دنبال خودکفایی در کشاورزی بودین و الان برعکس (طبق اظهارات گذشته ایشان)
    در مبحث آب ایشان چند سال رییس ستاد احیای دریاچه ارومیه بودن وقتی ایشان در احیای دریاچه ارومیه نتونستند اقدامی در خور برای زادگاه خودشون انجام بدن و جانی تازه به دریاچه ارومیه بدن چطور امروز میخوان حافظ آب باشن در حالی که متولی آب در کشور وزارت نیرو هست
    ایشان نبود آب رو باعث وضعیت نامطلوب یوز میدونن! اما در همین زیستگاه های یوز طی این چند سال که جمعیت یوز کاهش داشته جمعیت گونه هایی که یوزها از اون تغذیه میکنن با توجه به آمارها رشد مناسبی داشته پس چرا یوزها کاهش پیدا کردن؟! یعنی صرفا همه چیز رو گردن خشکسالی انداختن اصلا درست نیست! نبود امنیت بزرگترین مشکل برای گونه فوق‌العاده حساسی مثل یوز هست در مورد یوز با توجه به بررسی هایی که بر روی یوز آفریقایی انجام شده کاهش تنوع ژنتیکی هم تاثیر زیادی بر روی جمعیت یوز نداره! اینجا یوزها طعمه داشتن اما امنیت کافی برای زادآوری نداشتن، امنیت لازم برای مهاجرت که ظاهراً بخشی غیر قابل اجتناب از زندگیشون هست نداشتن و البته اینجا یوزها مسولانی داشتن که دنبال منافع خودشون با توجه به اقتضای زمان بودن
    ایشان اگر واقعا دغدغه محیط زیست دارن چرا حامی اول محصولات تراریخته هستند! که این محصولات دشمن سلامتی بشر، دشمن محیط زیست و دشمن تنوع زیستی کشور هستند

    پر طرفدار Thumb up 36 Thumb down 9

    • شیر بیشه ای ایرانی می‌گوید:

      آقای کلانتری می گویند در قبل دانشمندان درباره مشکلات برداشت بیش از حد آب چیزی نگفته اند حال گذشته از درستی این حرف، امروزه با وجود اینترنت و تلگرام و سهولت نظر دادن همه کارشناسان و مردم در آینده، برای انقراض وحوش عذری پذیرفته نیست و اگر حسابداری صنعتی یا کشاورزی دقیق انجام شود و داده ها و ستانده ها محاسبه شود می بینیم بسیاری از طرحها به قیمت فدا کردن طبیعت برای احداث یک جاده و یا چرای سنگین ارزشمند نمی باشد. الان همچنان که ایشان گفته اند می خواهند از ظرفیت دانشگاهها استفاده کنند. می توانند مشکلات حیات وحش را تک تک تعریف و به دانشگاهها بدهند و طرح آنها که ارائه شد را بعد از بررسی و تایید به چند نفر بدهند که بروند اجرا کنند. همچنین استفاده از ظرفیت مردم در کشورهای پیشرفته که با توجه رفاه نسبی و کم بودن مشکل مالی در آنجا عده ای علاقه من وجود دارند که خودشان دنبال یک کار تحقیقی یا حمایتی رفته و به محیط زیست کمک می کنند که با تبلیغ و افزایش اطلاعات مردم، می توان تعداد افرادی را که به صورت خودجوش به محیط زیست کمک می کنند افزایش داد. برای مثال هفته قبل مستند «محیط بان و پلنگ» توانست جایزه جکسون هل آمریکا را دریافت کند و موضوعات جذاب زیادی مثل جستجوی ببر هیرکان و غیره برای علاقه مندان وجود دارد که می تواند با اجرای آن به محیط زیست کمک کند. همچنین بایستی توجه داشت به کارگیری مردم در محیط زیست نباید به شکل شرکتی یا پیمانکاری باشد چه که این گونه شرکتها تعریف ماهیت و الگوریتمشان به دست آوردن درآمد و منفعت است و هیچ فایده ای برای حیات وحش ندارد بلکه بهتر است کار دست محیط زیست بوده و کارهایی مثل حمایت از گوزنها در گاوبانگی توسط علاقه مندان و یا بیمه پلنگ توسط بیمه ما انجام شود. همچنین مسولین س ح م ز نبایستی صرفا به رتق و فتق امور اداری خود بسنده کنند و با تلاش بیشتر می توانند کلی درآمد از طرق جذب اسپانسر و تبلیغات به دست آورده و صرف مشکلات حیات وحش و طبیعت بکنند.

      پر طرفدار Thumb up 32 Thumb down 3

  2. داریوش2016 می‌گوید:

    مگه امارات آب داره که اینهمه حیات وحشش رشد کرده ؟
    موضوع یوزپلنگ اصلا ربطی به کمبود آب نداره اگه به شیوه تلف شدن یوزپلنگها توجه کرده باشین همه بدلایل انسانی بوده اکثرا بدلیل تصادف یا کشته شدن بدست عشایر غیور بوده از اونطرف هم شکارچیان شجاع و دامداران غیور با تفنگ و طاعون نشخارکنندگان افتادن به جون طعمه های یوزپلنگ

    پر طرفدار Thumb up 36 Thumb down 21

    • دوستدارحیات وحش می‌گوید:

      شماهم هرجا میتونید بنویسید شکارچی .بنده اگر روزی ببینم شکارچی به ضرر یوز عمل کند تفنگم را ذوب خواهم کرد /

      داغ Thumb up 22 Thumb down 36

  3. داریوش2016 می‌گوید:

    باید واردات گسترده گوشت و فراورده صورت بگیره تا قیمت گوشت و فراورده های دامی بیاد پایین و دامداری ضرر ده بشه در ایران و محدود بشه

    پر طرفدار Thumb up 36 Thumb down 6

  4. نیما می‌گوید:

    واقعا جای تاسف داره که کسی مثل عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست باشه

    پر طرفدار Thumb up 35 Thumb down 14

  5. DORNA می‌گوید:

    مشکل محیط زیست ما فقط نبود مدیریت درست بوده
    چرا آلمان در دنیا در حفاظت از محیط زیست پیشتاز است؟ و ما عقب مانده؟
    همچنان مشکل مدیریت باقیست…

    پر طرفدار Thumb up 34 Thumb down 5

    • شیر بیشه ای ایرانی می‌گوید:

      یکی از مشکلاتی که در آینده بیشتر خواهد شد عدم تفیکیک زباله های خطرناک چون باطری و لامپ است که با دیگر زباله ها در طبیعت دفن می شوند و درآینده و سالیان سال باعث گرفتاری و بیماری مردم خواهند شد

      پر طرفدار Thumb up 34 Thumb down 1

  6. حسن سید موسوی می‌گوید:

    متاسف هستم برای دوستانی که دوست دارن تو هر کاری سیاسی کاری بشه اگه تو سازمانها فقط تمرکز بر اهداف همان سازمان بشه بدون در نظر گرفتن برنامه های جناحی و سعی در مدیریت شفاف و بدور از بانبازی باشه حتما شاهد افزایش شاخص ها خواهیم بود
    حال بعد از سالها تصدی خانم ابتکار که شاهد بودیم وضعیت محیط زیست در همه جوانب رشد منفی داشته و از طرفی شاهد انواع مشکلات جانبی این قضیه از انواع بیماری های انسانی و حیوانی هستیم
    خواهشمندیم به مدیریت جناب کلانتری فرصت بدیم انشاالله بتونن با استفاده از مدیران لایق و دلسوز گره ای از مشکلات بیشماز محیط زیست باز کنن

    داغ Thumb up 9 Thumb down 30

  7. محسن رزاقی می‌گوید:

    آیا مشکل یوز را فقط آب میدانید پس چقدر جلوی مصرف ۹۰ درصدی آب دربخش کشاورزی و معابر و پارکهای شهری را گرفته اید و چه فکری برای استفاده از پس آب که بامیزان بالا حدر میرود کرده اید؟ حق آبه حیات وحش این وسط چه شد؟

    آیا همه مشکلات یوز را حل کرده اید غیر از آب؟
    آیا جاده که بالا ترین آمار تلفات یوزپلنگ و حتی بعضی گونه های دیگر را داشته، حداقل در این (۱۰-۱۵ کیلومتر) مسیر پر خطر ایمن سازی کرده اید؟
    آیا تلوزیون شما به اندازه تبلیغ چبس و پفک در مورد این گنجینه های ارزشمند تلیغات انجام داده اند؟ چقدر کار فرهنگی صورت داده اید؟
    آیا داشتن یک شبکه ویژه حیات وحشو یا اختصاص بخشی از اخبار سراسری و یا چند صفحه از کتب درسی در آموزش و پرورش خاسته زیادی بوده؟ اگر نه پس …..؟
    آیا از کل ظرفیت علاقه مند در زمینه حیت وحش رنجور کشور استفاده شده چه برنامه ای براشون دارید؟
    آیا از ابین رفتن پوشش گیاهی توسط دام داران و تهداتشون توسط سگهای گله و تهدیدات مستقیم چوپانان را متوقف کردید؟
    آیا تجهیزات و نفرات محیط بانان را در این مناطق حساس افزایش دادید؟

    پر طرفدار Thumb up 38 Thumb down 26

  8. اریا می‌گوید:

    کلانتری از روزی که اومده فقط داره سلب مسئولیت میکنه، اول گفته که مسئله یوز جزئی است و اب را نباید قربانی یوز کرد بعد اومد پارک پردیسان رو داد به شهرداری، همین اواخر هم ۲۶ مورد از اختیارات شخص رئیس سازمان حفاظت محیط زیست را به رئیسان ادارات کل استان ها واگذار کرد حالا هم که داره از این حرف ها میزنه.

    آقای کلانتری که همش از آب و حفظ اون صحبت میکنه خودش در ایجاد این شرایط کم مقصر نبود وقتی که رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه بودن برای اونجا چه اقدام مثبتی انجام دادن ؟

    اایشون توانایی مدیریت منابع آبی دو استان حاشیه دریاچه رو نداشتند حالا اومدن برای کل کشور تصمیم میگیرند!

    عامل همه بدبختی های ما در مسئله اب، کشاورزی هستش که مثل زالو اب کل کشور رو می مکند و هیچ تاثیری هم بر چرخه اقتصاد این مملکت ندارند.

    باید یک کلاس توجیهی برای این آقای رئیس برگزار کنیم و بهش بفهمانیم که آقا تنها مسئول منابع آبی کشور وزارت نیرو هستش که یک وزارتخانه هست با منابع مالی فراوان و اگر شما خیلی دلت برای محیط زیست می سوزه از سد سازی و ایجاد معادن در مناطق چهارگانه جلوگیری کن و وقتی که نمی تونین این کار رو انجام بدین یعنی قدرتش رو ندارین و الکی حرف نزنین در ضمن آقای کلانتری شما تنها متولی حفاظت از حیات وحش کشور هستین و باید بدانیدکه اون یوزهایی که ازشون نام بردین همشون به خاطر شما و امثال شماها از بین رفتند و هیچ یوزی تا به حال به خاطر کم آبی و یا سو تغذیه از بین نرفته و این دامداران و جاده ها بودند که یوز را تا لبه انقراض پیش بردند.

    پر طرفدار Thumb up 41 Thumb down 32

    • جواد می‌گوید:

      خوب شما بفرمایید بجای اقای کلانتری ریاست وبگیرید ببینیم فقط شعار میدهید یا مرد عمل هستید فقط دنبال منفی گرایی هستید افکارتون رواصلاح کنید

      داغ Thumb up 31 Thumb down 36

      • اریا می‌گوید:

        اگر شما عمل کردن را در این گونه اقدامات می بینید که اگر عملی صورت نگیرد ضررش کمتر است.
        شما که به دنبال منفی گرایی نیستید و به همه چیز مثبت نگاه می کنید واقعا فکر می کنید که تمام وعده هایی که می دهند را اجرا خواهند کرد؟؟
        این مسئولان عادت کرده اند که به محض اینکه سر کار اومدن یه سری کارهای نمادین انجام دهند و بعدش هم طی چند جلسه وعده های الکی بدن که خیلی جالبه زمانی هم که برای اجرای برنامه هاشون اعلام میکنند نهایتا چهار سال هستش چون میدانند که بعد از اون دوران مدریت آنها تمام خواهد شد برای مثال چند تن از مسئولان ارشدی در چند سال پیش و حتی همین اواخر میگفتند که می توان دریاچه ارومیه را کمتر از سه سال احیا کرد این اتفاق نیافتاد که هیچ بلکه اوضاع بدتر هم شد.
        اینها میان برای راضی کردن دوستاران محیط زیست شکار پرندگان مهاجر رو ممنوع می کنند و بعد به خاطر شکارچیان به اونها پروانه شکار خشکی زی می دهند.
        خب در این شرایط ما به هدفمان نرسیده ایم چون اوضاع حیات وحش کشور هر روز بدتر می شود و شکارچیان هم دیگر لذتی نخواهند برد چون وقتی که شرایط خودشان را با دیگر کشور ها مقایسه می کنند افسوس خورده و اونها هم اگر شکارچی واقعی و قانون مند باشند با دیدن اوضاع حیات وحش شاید دیگر آن حجم از شکاری که در گذشته می کردند را نکنند.

        پر طرفدار Thumb up 34 Thumb down 18

  9. رشید می‌گوید:

    باعرض ادب و احترام خدمت شکارچیان واقعی و طبیعت دوستان و دوستداران واقعی حیات وحش .سال گذشته در کشور آفریقا جمعیت یوز ۶۷۰۰عدد شمارش شده و در آخرین سرشماری امسال به ۱۰۰۰۰عدد رسیده .چه کاری غیر از حفاظت انجام داده اند که به این رقم رسیده اند درصورتیکه هم از تمامی کشورها به تعداد باور نکردنی شکارچی وارد میشود و هم دامدار دارند و هم فقیر تر از کشور ماهستند وهم در تمام سرزمینشان بومی و محلی دارند . غیر از این است که به بهترین حالت وظایف محیط زیستی را انجام میدهند و از بهترین کارشناسان بهره میبرند در صورتیکه کشور ما برعکس عمل میکند و هیچ فردی جای خود نیست ….

    پر طرفدار Thumb up 45 Thumb down 6

  10. حمیدرضا احمدی می‌گوید:

    خوبه دریاچه ارومیه را آباد کردی , کویر لوت هم جنگل کن اونم از نوع بارانی ای مردبزرگ!!!!!!

    پر طرفدار Thumb up 41 Thumb down 4

  11. محمد14 می‌گوید:

    باید یک کلاس توجیهی برای این آقای رئیس برگزار کنیم و بهش بفهمانیم که آقا تنها مسئول منابع آبی کشور وزارت نیرو هستش که یک وزارتخانه هست با منابع مالی فراوان و اگر شما خیلی دلت برای محیط زیست می سوزه از سد سازی و ایجاد معادن در مناطق چهارگانه جلوگیری کن
    +
    دقیقا

    پر طرفدار Thumb up 37 Thumb down 3

  12. پیکاسو می‌گوید:

    جناب آقای کلانتری چندین سال پیش وزیر کشاورزی بودند و با اقداماتی نظیر توزیع گسترده کود و سم شیمیایی از طریق ادارات کشاورزی زمینه را برای تخریب طبیعت و بیماریهای مختلف فراهم نمودند . گسترش بیماریهایی مانند : سرطان ، آسم ، آلرژی ، ناراحتیهای پوستی و……… بیشتر در نتیجه آلودگی محیط زیست صورت گرفته .
    حال که ایشان به ریاست سازمان محیط زیست منصوب شده اند ، فرصتی ارزشمند در اختیار دارند تا اشتباهات گذشته را جبران کنند .
    امیدوارم در پست جدیدشان موفق باشند و تا دیر نشده محیط زیست ایران را از خطر نابودی نجات بدهند و این را مد نظر داشته باشند که نابودی حیوانات نتیجه تخریب محیط زیست است و بعد از حیوانات نوبت انسان خواهد رسید .

    پر طرفدار Thumb up 24 Thumb down 18

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>