پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): پنجم دسامبر برابر با چهاردهم آذرماه از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بعنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده است.
موضوع روز جهانی خاک در سال ۲۰۱۸ «توقف آلودگی خاک» Stop Soil Pollution انتخاب شده و هدف آن افزایش آگاهی مردم و دولت ها در مورد اثرات سو ناشی از آلودگی خاک است.
در حالیکه بسیاری از تغییرات و آلودگی های ایجاد شده در زمین توسط انسان قابل مشاهده است، آلودگی خاک تقریبا نامرئی اما بسیار خطرناک است.
در واقع آلودگی خاک یک تهدید پنهانی و خزنده در زیر پای ماست.
آلودگی خاک از طریق کشاورزی ناپایدار، فعالیت های صنعتی و معدنی و و زباله های مناطق مسکونی به وجود می آید.
خاک دارای پتانسیل بالایی برای فیلتر کردن و جذب آلاینده ها، تخریب و کاهش اثرات منفی آلاینده ها است، اما این ظرفیت محدود است.
تاکنون یک سوم از خاک کره زمین بر اثر توسعه ناپایدار فعالیت های انسانی نابود شده است. با توجه به پیش بینی افزایش جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر آلودگی خاک به یک تهدید جهانی تبدیل خواهد شد.
بطور جدی زمان آن رسیده تا با آلودگی خاک مبارزه کنیم و راه حلی برای جلوگیری از آن بیابیم.
دوستان در مستند دانه های مرگ که چند وقت قبل از شبکه افق پخش شد، نشان داده شد که دو سه شرکت آمریکایی با تولید و به انحصار در آوردن بذرها با نیاز به سموم و علفکشهای خاص خودشان به ویژه راند آپ ( که در ایران به صورت گسترده استفاده می شود) علاوه بر گسترش اثبات شده سرطان (در فیلم با روش اثبات شده و ثبت شده به روش علمی و دقیق در موسسات عالی استاندارد نشان داده شد همه موشهای تغذیه شده با این محصولات سرطان گرفتند) هم دانه های بومی را از بین برده و هم خاک را تغییر داده که چیز دیگری جز ورژنهای خاص دانه های آن شرکتها نمی رویید و بعد از چند مدت کلا خاک خراب شد و چیزی درآن سبز نمی شد که حتی باعث تظاهرات در هند شده بود.
پر طرفدار 14 0
علاوه بر آلودگی خاک، مشکل بزرگ دیگر فرسایش خاک است که ایران نفر اول یا دوم جهان است.
نابودی طبیعت هم مثل یک جنگ ویرانگر، زیانبار است.
فرضا شهر یا کشوری مثل سوریه با خاک یکسان شود.
باید همه مردم پنجاه سال آستین بالا بزنند و تلاش کنند و سختی بکشند تا خانه و مدرسه و ملزومات اولیه زندگی را ایجاد کنند.
نابودی طبیعت هم اینگونه است و عوارض مشخص و ناشناخته دارد، مثل ریزگردها که نفس بسیاری از مردم را بریده اند.
طرحهایی مثل آبخیزداری هم در دراز مدت جواگو نیست.
روش اصلی ایجاد بندهای کوچک با سنگ و تورهای فلزی گالوانیزه است که علاوه بر هزینه احداث بعد از چند سال با گل و لای پر شده یا این توریها خراب می شوند و بهترین روش حفظ درختان و جنگلها و پوشش گیاهی است و قرق و استراحت جنگلها که خودش ترمیم شود و جالب اینجا است که بهره برداری های کم بازده فعلی مثل تولید ذغال و دامداری در جنگل با تعلیف نهالها واقعا نمی ارزد.
پر طرفدار 8 0
….نفر اول یا نفردوم.!!!!!
به چه معنی است.؟!
موافقم / مخالفم 0 0
یک مستند چند وقت پیش نشون داد خاک مارو صادر ویا قاچاق میکنند به شهر دبی و کشورهای عربی اونها هم با پیشروی در دریا با همون خاک مرز دریایی خودشون رو بسمت ما افزایش میدن و جلوتر میارن.
موافقم / مخالفم 2 0
با احترام به محیط بانان دلسوز وعلاقه مندان به محیط زیست کشور که ازجانشان برای رشد محیط زیست دریغ نمیکنند کسیکه خاک را قاچاق ویا غیرقاچاق صادرمیکند باید خیلی قلدرتر از قاچاقچی مواد مخدر باشد چون خاک حجم زیادی میطلبد وحتما باید کسانی از نیروهای خودی درونشان باشد کسیکه برای منافع از خاک کشورش استفاده میکند یقین داشته باش دوستدارکشورش نیست
پر طرفدار 8 0