به مناسبت روز جهانی جنگل‌ها / جنگل‌ها و آموزش

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست ایران (iew): مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۲ روز بیست و یکم مارس (اول فروردین) را با هدف حفاظت و ارتقای سطح آگاهی‌ مردن و دولت ها از نقش و جایگاه جنگل‌ها در تحقق توسعه پایدار به عنوان روز جهانی جنگل اعلام نمود.

به همین مناسبت همه ساله در همین روز کشورهای جهان با هدف جلب مشارکت عمومی در فرایند برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌های مرتبط با جنگل از طریق برگزاری کمپین‌های درختکاری و توسعه فضای سبز در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی تشویق می گردند.

روز بین المللی جنگل همه ساله برگزار می شود تا آگاهی ملت ها و دولت ها از اهمیت جنگل ها و نقش حیاتی آنها در ریشه کنی فقر، پایداری زیست محیطی و امنیت غذایی مورد توجه قرار گیرد.

هدف اصلی این روز ارج نهادن به نقش بی‌بدیل و تاثیرگذار جنگل ها در نیل به توسعه پایدار و حفظ بستر حیات برای بقای انسان و همه موجودات زنده است.

جنگلها یک سوم زمین توده زمین را تشکیل می دهند و وظایفی حیاتی را در سراسر جهان بر عهده دارند. معیشت حدود ۱٫۶ میلیارد نفر در سراسر جهان به خدمات اکوسیستمی جنگل ها ازجمله  دارو، سوخت، غذا و پناهگاه بستگی دارند.

جنگل از متنوع ترین اکوسیستم های زمین است که بیش از ۸۰ درصد از گونه های جانوری، گیاهی و حشرات را در خود جای داده است.

با وجود همه این مزایای بیولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی، جنگل زدایی در سراسر جهان به میزان قابل ملاحظه ای ادامه دارد. سالیانه ۱۳ میلیون هکتار جنگل در جهان تخریب می شود.

جنگل زدایی ایجاد و انتشار عامل ۱۲ تا ۲۰ درصد کل گازهای گلخانه ای جهانی است که به تغییر آب و هوا کمک می کند.

روز جهانی جنگل هر ساله توسط مجمع جنگل ملل متحد با موضوعی خاص نامگذاری می‌شود. در همین ارتباط مراسم بزرگداشت روز جهانی جنگل در سال ۲۰۱۹ با عنوان «جنگل و آموزش» نامگذاری شده است. هدف از این نامگذاری، افزایش آگاهی مردم و دولت ها در مورد این است که چگونه مدیریت پایدار جنگل ها می توانند طیف وسیعی از مشارکت ها را در این زمینه جلب نماید.

+1
0
  

1 دیدگاه

  1. شیر بیشه ای ایرانی می‌گوید:

    با سلام و تبریک نوروز
    اگر به کره زمین در گوگل ارث نگاه کنیم اکثر کشورها کاملا سبز هستند و جنگلهای بسیار بزرگ دارند ولی در ایران تنها یک خط یک یا حداکثر دو میلیمتری جنگلهای شمال را داریم. که نشان می دهد بسیار کم جنگل هستیم. همچنین در گذشته برای تامین ده درصد چوب نجاریها، جای جای این جنگلها تراشیده می شد. حالا گذشته از اینکه اصلا دوباره درختی کاشته شده یا نه، مطمنا به هیچ عنوان این جنگلهای باستانی تراشیده شده به این راحتی قابل احیا نیستند. گیاهان خاص وحشی، به دلالیل نامشخص یا با کاشتن نمی رویند یا رشد نمی کنند، مثل یک گلدان که در گلخانه بسیار سرسبز و سرحال است حالا می آوری خانه، پلاسیده می شود. چرا که آنجا هوا رطوبت، مواد معدنی و هرمون و کودهای خاص و مراقبت ویژه وجود دارد. حال درخت راش که بهترین درخت شمال است را در نظر بگیرید این گونه پنج سال یک بار بذردهی می کند و اگر یک لکه خالی حداکثر سیصد متری در جنگل، کنار راشها وجود داشته باشد دراین تکه کوچک به صورت طبیعی راش می روید ولی در نواحی بزرگ تر، با گونه های علفی و درختان و گیاهان کم ارزشتر جایگزین می شود. راش و بسیاری گونه های دیگر با چند گونه دیگر مثلا ممرز با هم می رویند و نیاز به گونه پرستار و سایه خاص و حتی گونه های جانوری و حشرات خاص و علل ناشناخته دارند و با صرف کاشت دانه یا نهال احیا نمی شوند. البته خوشبختانه بهره برداری از این جنگلها متوقف شده که هم برای بهره برداری نیاز به جاده کشی و تخریب بود و هم با نقل انتقال چوب، قاچاق و انتقال چوب هم قابل تشخیص نبود.

    پر طرفدار Thumb up 11 Thumb down 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>