پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): آتش سوزی گسترده ای که از روز سه شنبه دهم مرداد حوالی ساعت ۱۱ صبح بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله را در بر گرفته و تا چهارشنبه شب نیز همچنان ادامه داشت با تلاش نیروهای یگان محیط زیست مازندران مهار شد.
متاسفانه در جریان این آتش سوزی بسیار وسیع و کم سابقه حدود ۵۰۰ هکتار از بهترین زیستگاه های میانکاله بطور کامل از بین رفت.
حریق از مرتع فیک استل آغاز شد و به سرعت مراتع اکس اسطل شمال، اروس پل، مرتع اسبی، انجیل، مرتع شمالی، ترشی پزکومه، مرتع دراز کرس، مرتع نرکس مرز، مرتع گالش بنه سر که بهترین و غنی ترین پوشش گیاهی پناهگاه حیات وحش میانکاله را در نوردید و به خاکستر تبدیل نمود.
محدوده حریق در قلب پناهگاه حیات وحش میانکاله و شامل امن ترین و بکرترین زیستگاه های این منطقه بوده است.
این محدوده دارای پوشش گیاهی و درختچه ای از نوع تمشک، انار و سازیل بود که کاملا در آتش سوزی از بین رفته است. همچنین تعدادی زیادی از جانوران این منطقه از جمله قرقاول ها در آتش سوخته اند.
علت وقوع آتش سوزی هنوز مشخص نیست و احتمال عمدی بودن آن نیز وجود دارد.
—————————————————————————————————————————————————————————–
آخرین اخبار محیط زیست و حیات وحش کشور را بصورت لحظه ای و در کوتاه ترین زمان از طریق کانال تگرام دیده بان دریافت کنید.


یکی از درد آورترین خبرها، از غصه نمیدونم چی بگم.
۵۰۰ هکتار زیستگاه بینظیر ما بسوزه؟! چرا باید نتونیم اینطور آتش سوزی ها را مدیریت کنیم؟! این یک ضعف خطرناک در ماست.
به همین راحتی؟!
۵۰۰ هکتار از بهترین زیستگاه های منحصر به فرد که سالها برای باز سازی آن شاید فایده ای نداشته باشد. میدانید یعنی چه؟!! جبران ناپذیر، کابوس، فاجعه، جنایت!
به همین راحتی؟! چطور اندک باقی مانده اکوسیتم های کوچک و جزیره ای خود را که دیگر رمقی براشون نمانده مدیریت میکنیم؟! دیگر چیزی باقی گذاشتیم؟!
با این سوختن قلب در آتش میسوزد باید خون گریست، صحبت ساده نیست، صحبت از بهترین اکوسیتم های اندک بی نظیر ماست که باقی گذارده ایم، اینا باید لحظه به لحظه از طریق ماهواره و برترین فناوری های روز رسد و کنترل بشه، ۵۰۰ هکتار از بهترین ها!!!
یک جنایت بزرگ!
واگذارش بخدا اگر کسی از قصد این کار را کرده. چوب خدا صدا نداره….
پر طرفدار
19
1
نمیدونم واقعا چی بگم!
اینهمه فشار بر طبیعت بی جان سرزمین من! چرا؟!
پر طرفدار
17
1
چون صدای شلیکی شنیده نشد کسی مقصر نیست و کسی دلش نسوخت…..متاسفم
پر طرفدار
22
5
چند ساله که میخوان میانکاله را تبدیل به ویلا کنن ولی با این کار میگن دیگه موجودی نیست و حیات وحش نابود شده و بریم ویلاسازی
خوش بحال ویلا سازا کارشون راحت شد.
پر طرفدار
18
1
اگر عمدی باشد باید عاملان این جنایت هولناک را ۱۰۰۰ بار در ملاء عام به اتش بکشانیم، در غیر این صورت این بی …. ها هیچ مجازاتی برایشان کافی نیست.
پر طرفدار
18
4
طبق گزارش تابناک این آتش سوزی عمدی و توسط قاچاقاچیانی ایجاد شده که بر سر کشت گراس در عرصه های طبیعی دچار اختلاف شده اند…
و این وسط بهره را سودجویانی می برند که این زمینها را خالی از درخت می خواستند جماعت سودجویی که دست به دست هم داده اند برای خاکستر کردن میراث طبیعی و گنجینه های ملی
پر طرفدار
16
1
DORNA:
پوشش گیاهی ذخیره گاه ایرانی زیستکره سوخت و خاکستر شد! – سایت خبری تحلیلی تابناک|اخبار ایران و جهان|TABNAK
http://www.tabnak.ir/fa/news/718150/%D9%BE%D9%88%D8%B4%D8%B4-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%B0%D8%AE%DB%8C%D8%B1%D9%87-%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA%E2%80%8C%DA%A9%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%AA-%D9%88-%D8%AE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%B1-%D8%B4%D8%AF
پر طرفدار
11
1
توی رطوبت میانکاله مطمئن باشین عمدی هست. دارن زمینه رو برای ساخت و ساز آماده میکنن. زورشون هم زیاده هیچ کاری هم نمیشه کرد
پر طرفدار
10
1
امان از حرف مفت .کی بود میگفت nتا هلیکوپتر داریم .فقط حرررررررررررف.این فاجعه و مابقی در محیط زیست فقط چوب بی مدیریتی است وبس !!!!!
پر طرفدار
16
0
چه درد بزرگی.واقعا مسولین محترم میدونین سوختن این خاک گرانبها یعنی چه؟۵۰۰هکتار از خاک میانکاله شاید اندازه۵۰۰میلیون هکتار زمین ارزش و اعتبار داشته باشه.اثری که این اتفاق از خود بر جا میزاره را شاید دیگه به هیچ وجه تا سالیانها نشه جبران کرد.مگه مهار اتش چقدر طول کشید که این وسعت از خاک و مرتع از بین رفت؟
پر طرفدار
8
0
در متن نوشته شده..
متاسفانه یکروز و نیم….
پر طرفدار
4
1
به همین سادگی جنگلها و مراتع ایران داره تو آتیش زمین خوران میسوزه !
واقعا جای تاسفه
پر طرفدار
8
0
از درندگان جنگل: انسان
پر طرفدار
9
0
صد در صد عمدیه اگه سال دیگه ندیدید اونجا ویلا سازی نکردن من نامم رو عوض میکنم
پر طرفدار
10
1
جنگلی با رطوبت بالا به این راحتی نمیسوزه نیاز به یک آتش اولیه قوی داره احتمالا با چند گالن بنزین و از جند نقطه این کار رو کردن
پر طرفدار
9
1
این هم کارشکارچى نیست احتمالا!!؟از دیده بان که ارازل واوباش را شکارچى میخواند بعید بود که اینجا عاملین اتش سوزى را شکارچى نخواند!!
پر طرفدار
12
8
مسئولین باید در این موارد موضع لازم رابگیرند و جلوی هر گ نه سوء استفاده های احتمالی را بگیرند و سریعا دستور بازسازی (کاشت مجدد گونه های حذف شده) را دهند هر چند گاه این ضررها جبران ناپذیر است. کوچک ترین اجازه به طمع کاران برای بریدن درختان نیم سوخته، یا ذغال جنگل، زمین جنگل، به هیچ کس داده نشود. هر متخلفی به این بهانه ها کوچکترین تغییری در زیستگاه ایجاد کند با دستبند باید تحویل قانون داده شود. هر چه هست مال خود طبیعت است. این نیست که عده ای آب را گل آلود کرده باشند حالا بتوانند با خیال راحت ماهی بگیرند لطفا بطور عمدی نظارت را برای همان قسمت سوخته بالاتر ببرید. این طور موضوع ها نباید باعث رسیدن سودجویان و سوءاستفاده کاران به اهداف شومشان شود باید همان زغال و خاکستر جنگل برای تامین اذت خاک در جنگل باقی بماند تا بمرور طبیعت رنجور خود را باز سازی کند همیشه شعار ما در درجه اول باید این باشد طبیعت باید بکر و دست نخورده بماند.
التماس میکنم دست متجاوزین سوء استفاده گر طمع کار و دزدان و جانیان بی آبروی طبیعتی که پروردگار برای همه امانت گذارده از این طبیعت رنجور کوتاه کنید.
باید کاری کرد، با این اتفاقات بیش از گذشته، برای طبیعت کشورمان احساس نگرانی دارم همچنین احساس خطر
پر طرفدار
3
0
باورم نمیشه …
میانکاله مثل بهشت بود…
پر طرفدار
4
0