پایگاه خبری دیدهبان محیط زیست ایران (IEW): صبح امروز (پنجشنبه ۹۸/۶/۷) به دنبال دریافت گزارشی مبنی بر مشاهده یک خرس قهوهای آسیبدیده در منطقه ریگ چشمه شهرستان علیآباد نیروهای محیط زیست و دامپزشک محیط زیست استان گلستان عازم محل شدند.
نیروهای محیط زیست پس از حضور در محل با خرس نابالغی مواجه شدند که یک پای حیوان قطع شده، استخوان پا کاملا بیرون زده و عفونت شدیدی بدن عضو قطع شده را فراگرفته بود.
نیروهای محیط زیست خرس مجروح را جهت درمان به گرگان منتقل نمودند اما خرس در مسیر انتقال از بین رفت.
لاشه خرس تحت بررسی دامپزشک قرار گرفته و تصاویر رادیوگراف نشان میداد این خرس از چندین ناحیه هدف گلوله اسلحه شکاری قرار گرفته است.
متاسفانه این خرس قهوهای چندین روز با جراحات ناشی از اصابت گلوله و با تحمل درد و رنج فراوان زندگی کرده است.


امسال سال خرسه نه؟ البته سال کشتن خرس
امیدوارم هزار برابر این سر خودتون بیاد
پر طرفدار
35
9
ای داد، چرا این حیوانات زبون بسته رو دارند قتل و عام می کنند؟
آخه این چه وضعیه؟؟؟
فکر نکنم دیگه خرسی باقی مونده باشه همه رو کشتند.
این خانه از بن و ریشه خرابه. حیف و افسوسسسسس!
پر طرفدار
34
7
با اینکه خسارتی که از سوی خرس وارد می شود را بیمه پرداخت می کند بازهم برخی ها به چنین جنایت هایی دست می زنند که این دیگر ناشی از ذات خون آشام و ناپاک این افراد است.
در قانون اگر اشتباه نکنم باغدارها را موظف به حصارکشی نموده است. پس چرا اجرا نمی شود ؟
اگر هم باغداری مشکل مالی در این زمینه دارد برای شتاب در این مورد؛ شایسته است به آنها کمک مالی و وام های مناسب داده شود تا میزان اینگونه جرم و بزه ها باز هم کاهش یابد.
پر طرفدار
25
4
واقعا وضع خرس و وحوش دیگر به ویژه در درازمدت و حتی میانمدت و بسیار خراب است. ما نباید فقط فکر کارهای اجرایی و یا نهایتا امسال یا سال بعد باشیم و باید برای بیست یا حتی صد سال دیگر هم برنامه داشته باشیم. ماندگاری و زادآوری وحوش و حتی گیاهان طبیعت در درازمدت به تعداد کافی در ارتباط باهم و شرایط مناسبی را نیاز دارد، که البته این اقدامات بایستی به موقع انجام شود. مثلا الان برای حفظ و ارتباط زیستگاهای یوز در ناحیه مرکزی ایران و اتصال پارک کویر و عباس آباد و سیاه کوه و حتی دره انجیر آمده اند زیستگاه ها و قله های میان آنها مانند یخاب و خارو و کوه بزرگی و کم کی را ارتقا دادند که بد نیست ولی کاش زودتر انجام می شد و شاید الان یوزی نداشته باشد و همچنین باز ارتقا زیستگاههای شمالی یوز و ارتباط دادن آنه با توران هم بسیار ضروری است. چند روز پیش در خبرها خواندم که در زیستگاه چاه شیرین سمنان وجود چند یوز رویت و ثبت شده (منبع پایان نظر) خوب اینها بایستی شدیدا حفاظت شود و دیگر زیستگاهای ارتباطی و احتمالی اطراف هم بررسی و ارتقا یابد. اما می خواستم بگویم وضع یوز آخر عاقبت خرس و پلنگ است. ما بایستی با شناسایی و الویت بندی زیستگاههای با جمعیت کافی خرس و پلنگ را به هم مرتبط کنیم. و مناسب ترین ناحیه جنگلهای هیرکانی و خاصه جنگلهای گلستان است که اولا جمعیت نسبتا مناسب و همچنین محلهای خاص و زیستگاهای بیشتر و همینطور پوشش جنگلی و کوهستانی که به صورت امن و طبیعی یک کریدور و گدار برای این زیستگاهها را دارد. در آخر می خواستم بگویم برای حفظ جنگلها بایستی وسعت آنها از یک حد کمتر نشود مثلا گفته می شود تا کنون ۱۷ درصد جنگل آمازون از بین رفته و اگر به ۲۰ درصد برسد به نقطه بدون بازگشت می رسد در آن صورت آمازون به احتمال ۵۰ درصد به بیابانی بی آب و علف تبدیل می شود (منبع پایان نظر). همچنین باز برای یادآوری می گویم ما حداقل نصف جنگلهای شمال را از بین برده ایم و همچنین امروز که حدود ۳۰۰هزار هکتار این جنگلها را ثبت جهانی کرده ایم باقی جنگلها یا لااقل در استان سیل خیز گلستان که جنگلهای عالی دارد ( مثلا جهاننما سالمترین و دستنخوردهترین جنگلهای میانبند یا جنگلهای دامنه کوه را در شمال ایران دارد. به همین دلیل از هنگام انقراض ببر مازندران در دهه ۱۳۳۰ مطالعات زیادی در این منطقه در مورد احتمال حضور این حیوان در آن انجام شدهاست چراکه از نظر کارشناسان محیط زیست شمال کشور، جهاننما تنها منطقه ایران است که زیستگاهی قابل سکونت برای ببر محسوب میشود.منبع پایان نظر) را حفاظت کنیم. همچنین موقعی که یک ذخیره گاه جنگلی ایجاد می کنند ۲۰ درصد توده مرکزی و ۸۰ درصد ضربه گیر در نظر می گیرند که دیگر جنگلها می تواند ضربه گیر این نواحی حفاظت شده باشد.
منبع ها:
https://www.jamaran.ir/بخش-سمنان-۲۰۸/۱۲۴۴۹۴۱-زیستگاه-جدید-یوزپلنگ-آسیایی-در-سمنان-شناسایی-شد
https://www.hamshahrionline.ir/news/399245/جنگل-های-آمازون-در-یک-قدمی-نابودی
https://fa.m.wikipedia.org/wiki/منطقه_حفاظتشده_جهاننما
پر طرفدار
20
1
گویا استان های گلستان و مازندران برای قتل عام خرس ها با هم مسابقه گذاشتند!
طی چند سال اخیر بیشترین آمار کشتار خرس ها مربوط به این مناطق بوده.
سازمان محترم محیط زیست هنوز ضرورت یک اقدام آموزشی فرهنگی وسیع در این مناطق رو احساس نکرده واقعا؟؟
دیگه باید چه اتفاقی بیفته آخه؟؟
فجایع فریدونکنار کم بود حالا باید هر روز منتظر اخبار سنگ باران، گلوله باران، کشتار با تله های سیمی و مسموم کردن این موجودات بیچاره باشیم؟!
چه بخت برگشته ای بودن این حیوانات که اونجا به دنیا اومدن آخه… هر چه بود رو کشتن و خوردن آقایون بیدار بشید!!!
پر طرفدار
23
7
رفتار با حیات وحش تاسفبار و فرهنگسازی دشوار و زمانبر است…
پر طرفدار
20
1
وقتی به اندازه قاشق و چنگال توی هر خونه شهری و روستایی اسلحه باشه انتظاری غیر از این نباید داشته باشیم
پر طرفدار
13
3
باید تو دریای خزر جزیره مصنوعی بزنیم و زمین هاش را با باغدارهای کوهپایه های البرز معاوضه کنیم ……سند و مندش را هم با قانون های سفت و محکم وقف محیط زیست کنیم تا زمینخوارها دوباره نتون بالا بکشنش……خاک جزایر را هم از دریای باستانی که تو قم بوده بیاریم تا برای آبگیری طبیعی از دریاهای آزاد به اندازه کافی گود بشه…..دریای قم باعث افزایش بارش ها در ایران و نجات دریاچه ارومیه هم میشه (برخورد دو جبهه پرفشار هوایی به هم)……آرزوهای یک دون کیشوت ……
داغ
7
10