پایگاه خبری دیده بان محیط زیست ایران (IEW): چند روز پیش از تاسوعا نیروهای محیط زیست پارک ملی لار حین گشتزنی در ارتفاعات این منطقه متوجه صدای شلیک چند گلوله در کوه شدند.
رییس پارک ملی لار در این باره گفت: محیطبانان به دوربینکشی و جستوجو پرداخته و تا غروب هوا موفق به مشاهده عاملین شلیک نشدند.
فرهاد زندی اظهار داشت: حوالی غروب مامورین سه شکارچی متخلف را مشاهده نمودند که وارد چادر یکی از عشایر مستقر در پارک شدند.
نیروهای محیط زیست پس از هماهنگی با مقام قضایی بصورت غافلگیرانه وارد چادر مذکور شده و به تفتیش این مکان پرداختند.
در جریان بازرسی از این چادر اجزای بدن متعلق به دو کل وحشی تازه شده بههمراه یک اسلحه گلولهزنی دوربیندار دارای جوایز عشایری کشف و ضبط شد.
در این رابطه یک سه متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده جهت رسیدگی به جرم به مراجع قضایی معرفی شدند.
متخلفین مبلغ دویست میلیون ریال بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از شکار غیر مجاز دو کل وحشی را در قالب دو فقره فیش ده میلیون تومانی به حساب دولت واریز و فیش های مربوطه را به دادگاه ارائه نمودند.
متهمین در دادگاه به جرم شکار غیرمجاز جانوران وحشی حمایت شده در محدوده پارک ملی محاکمه شده و بر اساس ماده ۱۳ قانون شکار و صید به حبس از ۹۱ روز تا سه سال و یا بر اساس مصوبه جدید هیات دولت به جزای نقدی از شصت میلیون ریال تا هشتادوپنج میلیون ریال محکوم خواهند شد.
بر اساس ماده ۱۴ قانون شکار و صید اسلحه و ادوات کشف شده از متخلف تا اتمام رسیدگی به پرونده و تعیین تکلیف از سوی دادگاه، توقیف و در اختیار اداره محیط زیست می باشد.
مقام قضایی می تواند با استناد به ماده مذکور و ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی نسبت به ابطال مجوز حمل سلاح کشف شده اقدام و دستور مصادره اسلحه مربوطه به نفع دولت را صادر نماید.


اولا بر اساس مصوبه جدید جریمه شکار کل و قوچ صد درصد افزایش یافته یعنی جمعا ۴۰ میلیون می شود. ثانیا وجود صدها هزار راس دام و دامداران و سگهای گله علاوه بر ناامنی و گریختن و کم شدن وحوش و تبدیل مراتع انبوه به خاک که آن هم به علاوه آب بارشهای شدید، تبدیل به گل و شل شده و در سطوح شیبدار حرکت کرده و باعث فرسایش و تغییر شکل محیط و زیست بوم ناحیه می شود. برای مثال تغییر اکوسیستم اگر شما چند وقت علفهای باغ خود را نچینید، در لابه لای آن انواع جانداران مانند حشرات و جاندران و مار و خرگوش و روباه لانه می کنند. پارک ملی و مناطق امن بیست درصدی و تعلیف ممنوع برای همین هستند و با تعریف آنها ممنوعیت (هر گونه چرای دام و از بین بردن رستنیها) منافات دارد. وضع سایر پارکها و زیستگاههای حساس هم فکر می کنم مشابه لار باشد. مثلا تازه سال قبل خروج دامها از توران تمام شد. همچنین چند وقت پیش می خواندم (منبع پایان نظر) زیستگاه بسیار حساس میاندشت که تامین کننده و مولد یوزهای توران است چه قدر از دامداری ها و سگهای گله صدمه دیده و خرید پروانه های چرا به علت کمبود بوجه بسیار کند انجام می شود و با کمک گرفتن از مردم و هنرمندان مثل کمپین یوز تا ابد و یا حتی دعوت ازشرکتها و موسسات بزرگ اقتصادی برای کمک و مجوز استفاده از این کمکها در تبلیغات و فعالیت و بازریابی می توان این مبالغ را تهیه کرد.
منبع:
https://www.irna.ir/news/83460527/قلمرو-یوزپلنگ-ها-در-میاندشت-جاجرم-افزایش-می-یابد
پر طرفدار
26
7
تقریبا ۸۰ درصد شکار ها و تخلفات توسط عشایر در دل طبیعت انجام میشود
باید پروانه های چرا جم اوری شوند و سلاح های ایشان نیز به همچنین
خود کارمندان محیط زیست میدونن که بیشتر تخلفات توسط عشایر صورت میپذیرد.
پر طرفدار
27
9
بارها گفتیم که عشایر از بزرگ ترین عوامل مخرب و آسیب زننده به محیط زیست و حیات وحش هستند!
حضور اونها در اراضی طبیعی به اشکال گوناگون نابود و ناامن کننده ی زندگی جانداران هست!
از خودشون با تفنگ های بی حساب و کتاب و بی توجیهشون گرفته تا گله هاشون که فضا و منابع غذایی رو برای جانوران تنگ و پر استرس می کنن و از اونا مهمتر سگ های وحشی گله هاشون که بلای جان حیوانات خصوصا بچه های اونها هستن!
هیچکس از مثلا مسئولین ذی ربط هم به خودشون زحمت پاسخ به این پرسش رو نمی دن که در ازای این همه آسیبی که این جماعت می زنن و به رایگان از تمام مواهب طبیعت استفاده می کنن چه سود و خاصیتی واسه این کشور دارن که ارزش اینهمه آسیب رو داشته باشه !!
داغ
28
34
این گوشت هایی که از قاتلین حیات وحش گرفته شده سهم همون گر گ و پلنگ و حیوانات دیگری است که به ناچار از زور گرسنگی به روستاها می آیند اینها سهم طبیعت است لطفا بدون هیچ چشم داشتی آنها را مانند علوفه هایی که در مواقع سخت برای احشام میبرند برای گوشتخواران ببرید.
و اصلا یک برنامه این چنینی همیشکی برای این طور گوشت ها در نظر گرفته شود، مبادا چشم داشتی به آن باشد. لطفا اینها را به طبیعت باز گردانید.
داغ
21
31
متاسفانه طبق فرمایش دوستان گویا در میان عشایر ما چنین صحنه های تاسف باری وجود دارد. البته بنده حقیر از اون دسته از اشایر محترمی که قطعا مانند اینها نیستند و عاشق مخلوقات و طبیعتشان هستند خواهشمندم برای جلوگیری از این زشتی ها کاری کنند، دست به دست هم داده و دست به فرهنگسازی برای بچه ها زده اشتباه کاران را نصیحت کرده و به کودکان و اطرافیان بیاموزند فرهنگ محبت کردن به جانداران را، و با همکاری مسئولین این سلاح ها را از میان هموطنان اشایر و اطرافیان جمع آوری نمایند. ممنون از اشایر محترم مسئولیت پذیر
و ما هم خواستاریم مسئولین بخود بیایند و برنامه ای جامع برای کشف و ضبط این همه سلاح میان مردم بریزند و میخواهیم این سلاح ها را از میان اشایر و سایر مردم جمع آوری کشف و ضبط و کاملا ممنوع نمایند. بی تفاوت نباشید.
داغ
19
32
ماشالله به سواد و اطلاعات علمی داعیه داران محیط زیست.اشایر؟ خودشم هم سه بار در یک متن اشایر؟
پر طرفدار
25
7
از کی تا حالا داخل چادر عشایر رادیاتور شوفاژ وجود دارد؟
پر طرفدار
25
14
اینجا پاسگاه محیطبانی هست نه چادر عشایر
داغ
7
7
تشکر از دیدبان جهت سانسور حقایق!
پر طرفدار
22
4
اگه محیط بانهای اون منطقه بخوان همه ی متخلفین و میگیرن و یا حداقل قسمت عمده ای از شکارچی ها رو دستگیر میکنند ولی افسوس که ….
پر طرفدار
4
1