جزئیات مصوبه شورای عالی محیط زیست در جلسه مورخ ۹۶/۱۲/۲ در خصوص مناطق چهارگانه

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): حمید ظهرابی سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی محیط زیست به ریاست دکتر حسن روحانی رئیس جمهور در روز چهارشنبه ۲ اسفندماه و مصوبات این جلسه مبنی بر تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده، گفت: تصویب ۱۱ منطقه تحت حفاظت فعلی و بازنگری در ۲۸ منطقه از مجموع ۲۸۲ مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست از جمله دستور کارهای این جلسه بود.

حمید ظهرابی افزود: تعدادی از مناطق حفاظت شده در دولت نهم و دهم بدون تصویب شورای عالی محیط زیست در جریان سفرهای استانی و یا در جلسه هیات وزیران (کمیسیون زیربنایی دولت) تصویب شده بودند. با توجه به اینکه تعیین مناطق چهارگانه بدون تصویب در شورای عالی محیط زیست غیر قانونی است سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع وارد شد.

در راستای رفع ایراد بازرسی کل کشور در خصوص چگونگی ارتقای سطح برخی مناطق و لزوم تایید ارتقا این مناطق در شورای عالی حفاظت محیط زیست، مستندات و مدارک مربوط به ۱۱ منطقه دارای اشکال شامل مناطق حفاظت شده جوپار، دهج، کوه شیر، کوه آسیاب، سنگ مس، چاه کوچه، بحر آسمان، سعدی و پناهگاه حیات وحش دربندراور و پناهگاه حیات وحش زریاب در استان کرمان و منطقه حفاظت شده آق داغ در استان اردبیل تهیه و پس از کسب مجوز های مربوطه، در جلسه موصوف مطرح و به تصویب رسید.

ظهرابی با اعلام اینکه مجموع ارتقای سطح مناطق فوق الاشاره حدود دو میلیون هکتار است. این مناطق، بخش عمده ای از زیستگاه های مهم گیاهی و جانوری کشور را در بر می گیرند.

در خصوص یکی دیگر از دستور کارهای جلسه روز چهارشنبه ۲ اسفندماه شورای عالی محیط زیست مبنی بر تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده، به استناد بند «ظ» ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر بازنگری در محدوده مناطق چهارگانه محیط زیست و همچنین تعریف و تقسیم بندی جدید مناطق با توجه به تقسیمات نوین اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) توسط سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین تقاضای مکرر مسئولان محلی و ادارات کل تابعه از سنوات گذشته، از مجموع مناطق پیشنهادی برای بازنگری که عمدتاً از نظر توسعه شهری و روستایی پیرامون مناطق و تغییر سیمای طبیعی، ارزش زیستگاهی چندانی نداشته ولی منجر به ایجاد مشکلات اقتصادی – اجتماعی فراوان برای مردم شده بودند، ۲۸ منطقه مورد بازبینی قرار گرفت.

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مناطق سهند و کیامکی در آذربایجان شرقی، میرآباد و مراکان در آذربایجان غربی، موته، قمصر و برزک در اصفهان، هلن، شیدا، تنگ صیاد، قیصری، سبزکوه و شیرستان در چهارمحال و بختیاری، شاسکوه و درمیان – سربیشه در خراسان جنوبی، قرخود در خراسان شمالی، پوزک و گاندو در سیستان و بلوچستان، ماله گاله، میانجنگل و آبشار مارگون در فارس، کوسالان و شاهو در کردستان، روچون در کرمان، لیسار، لونویل و چوکام در گیلان، هرمد در هرمزگان و کالمند در یزد، ۲۸ منطقه مورد بازبینی واقع شده در ۱۲ استان به مساحت حدود ۷۷ هزار هکتار است.

در فرآیند بازنگری برای تعدادی از مناطق از جمله منطقه حفاظت شده قرخود در استان خراسان شمالی، منطقه حفاظت شده لیسار و پناهگاه حیات وحش چوکام در استان گیلان، مجموعاً حدود ۵ هزار هکتار افزایش سطح وجود داشت.

مستندات مربوط به ارتقا سطح ۳۰ منطقه جدید نیز تهیه شده و در حال رایزنی برای اخذ مجوز از دستگاه های مرتبط برای ارتقا سطح این مناطق هستیم، بررسی ارتقا سطح این مناطق جدید از جمله دستور کارهای جلسه آتی شورای عالی محیط زیست است.

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بازبینی در ۲۸ منطقه از ۱۲ استان به مساحت حدود ۷۷ هزار هکتار و تصویب ارتقای سطح ۲ میلیون هکتار از مساحت کشور از جمله مصوبات جلسه اخیر شورای عالی محیط زیست بود. 

  • 1396/12/5 شنبه۱۶:۵۲
  • به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، حمید ظهرابی سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تشکیل جلسه شورای عالی محیط زیست به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهور در روز چهارشنبه ۲ اسفندماه و مصوبه این جلسه مبنی بر تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده، گفت: تصویب ۱۱ منطقه تحت حفاظت فعلی و بازنگری در ۲۸ منطقه از مجموع ۲۸۲ مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست از جمله دستور کارهای این جلسه بود.

    سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در راستای رفع ایراد بازرسی کل کشور در خصوص چگونگی ارتقای سطح برخی مناطق و لزوم تایید ارتقا این مناطق در شورای عالی حفاظت محیط زیست، مستندات و مدارک مربوطه به ۱۱ منطقه دارای اشکال شامل مناطق حفاظت شده جوپار، دهج، کوه شیر، کوه آسیاب، دربندراور، سنگ مس، چاه کوچه، بحر آسمان، سعدی و پناهگاه حیات وحش زریاب در استان کرمان و منطقه حفاظت شده آق داغ در استان اردبیل تهیه و پس از کسب مجوز های مربوطه، در جلسه موصوف مطرح و به تصویب رسید.

    ** تصویب ارتقای سطح ۲ میلیون هکتار از مساحت کشور در شورای عالی محیط زیست

    ظهرابی با اعلام اینکه مجموع ارتقای سطح مناطق فوق الاشاره حدود ۲ میلیون هکتار است، خاطرنشان کرد: این مناطق، بخش عمده ای از زیستگاه های مهم گیاهی و جانوری کشور را در بر می گیرند.

    وی در خصوص یکی دیگر از دستور کارهای جلسه روز چهارشنبه ۲ اسفندماه شورای عالی محیط زیست مبنی بر تجدید نظر در برخی مناطق حفاظت شده، اظهار کرد: به استناد بند “ظ” ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر “بازنگری در محدوده مناطق چهارگانه محیط زیست و همچنین تعریف و تقسیم بندی جدید مناطق با توجه به تقسیمات نوین اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) توسط سازمان حفاظت محیط زیست”، همچنین تقاضای مکرر مسئولان محلی و ادارات کل تابعه از سنوات گذشته، از مجموع مناطق پیشنهادی برای بازنگری که عمدتاً از نظر توسعه شهری و روستایی پیرامون مناطق و تغییر سیمای طبیعی، ارزش زیستگاهی چندانی نداشته ولی منجر به ایجاد مشکلات اقتصادی- اجتماعی فراوان برای مردم شده بودند، ۲۸ منطقه مورد بازبینی قرار گرفت.

    سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مناطق سهند و کیامکی در آذربایجان شرقی، میرآباد و مراکان در آذربایجان غربی، موته، قمصر و برزک در اصفهان، هلن، شیدا، تنگ صیاد، قیصری، شیدا، سبزکوه و شیرستان در چهارمحال و بختیاری، شاسکوه و درمیان- سربیشه در خراسان جنوبی، قرخود در خراسان شمالی، پوزک و گاندو در سیستان و بلوچستان، ماله گاله، میانجنگل و آبشار مارگون در فارس، کوسالان و شاهو در کردستان، روچون در کرمان، لیسار، لونویل و چوکام در گیلان، هرمد در هرمزگان و کالمند دریزد، ۲۸ منطقه مورد بازبینی واقع شده در ۱۲ استان به مساحت حدود ۷۷ هزار هکتار است.

    وی یادآور شد: در فرآیند بازنگری برای تعدادی از مناطق از جمله منطقه حفاظت شده قرخود در استان خراسان شمالی، منطقه حفاظت شده لیسار و پناهگاه حیات وحش چوکام در استانگیلان، مجموعاً حدود ۵ هزار هکتار افزایش سطح وجود داشت.

    ظهرابی با اعلام اینکه مستندات مربوط به ارتقا سطح ۳۰ منطقه جدید نیز تهیه شده و در حال رایزنی برای اخذ مجوز از دستگاه های مرتبط برای ارتقا سطح این مناطق هستیم، گفت: بررسی ارتقا سطح این مناطق جدید از جمله دستور کارهای جلسه آتی شورای عالی محیط زیست است.

    +3
    -218
      

    7 دیدگاه

    1. رشید می‌گوید:

      مشکل درست حفاظت کردن است نه تابلو زدن کنار جاده ها.اولین مسءله مهم برای حفاظت نیروی کافی و ابزار بروز میباشد نه زمین و مرتع.کمیت مهم نیست کیفیت حفاظت مهم است

      پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 2

    2. محسن می‌گوید:

      الان غیر از اون تصویب فرمالیته اولی (تایید ارتقاء مناطق در شورا)، در قسمت دوم چه اتفاقی افتاد؟ چه چیزی بازنگری شد؟ نتیجه اش چی شد؟
      توقع داشتید ما بفهمیم؟

      پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 0

    3. میر شکار می‌گوید:

      چقدر این بشر دوپا باید در طبیعت بکر پیش برود؟بیابان برای خانه سازی زیاد داریم چرا مثل کشورهای همسایه بیابان ها رو به گلستان تبدیل نمیکنید؟همین چند تکه جا رو هم چیزی نگی تبدیل به شهر میکنن.

      پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 2

    4. شیر بیشه ای ایرانی می‌گوید:

      یک لیست یا نقشه کامل و به روز از مناطق سازمان محیط زیست وجود ندارد و بسیاری از مناطق با اینکه در برخی منابع حفاظت شده اعلام شده در سایت محیط زیست وجود ندارد. برای مثال منطقه حفاظت شده زرین کوه طالقان در برخی منابع حفاظت شده نامیده شده ولی اسمی از ان در مناطق سازمان نیست. همچنین مناطق بسیاری مستعد ارتقا می باشند که متاسفانه اینبار هیچ یک ارتقا داده نشدند.

      پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 1

    5. همیار می‌گوید:

      یک اقدام بسیار ارزشمند در محیط زیست انجام شد

      داغ Thumb up 2 Thumb down 12

    6. رضا۱۳۹۴ می‌گوید:

      در دولت قبلی حداقل ده منطقه حفاظت شده در استان کرمان ایجاد شده و فکر می کنم در مناطق دیگر هم به همین نسبت بوده و از همه دوره ها بیشتر بوده است

      پر طرفدار Thumb up 9 Thumb down 2

    7. محسن رزاقی می‌گوید:

      دوستان خبر صفحه ۱۰، بخش زیست بوم روزنامه همشهری مورخه ۵ اسفند ۹۶ را حتماً مطالعه بفرمایید.
      ممنون

      پر طرفدار Thumb up 5 Thumb down 0

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>